Annonsørinnhold

Det finnes faktisk en norsk bankutfordrer som gir kundene sine lavere rente på boliglånet uten at de trenger å forhandle om det. Og det helt automatisk.

– Ut av det blå fikk jeg en SMS fra Bulder Bank med beskjed om at jeg fikk lavere rente! utbryter Christel Schultz (40) entusiastisk.

Hun er én av 10 000 nordmenn som det siste året har fått øynene opp for Bulder Bank - en heldigital bankutfordrer med ambisjoner om å endre bank til det bedre.

Etter å ha vært på jakt etter lavere boliglånsrente, valgte Christel å bytte til Bulder Bank. Da forsto hun raskt at den gamle bankens tenkemåte om boliglån var både utdatert og lite kundevennlig.

– Det er så gøy å være kunde hos noen som utfordrer og tenker nytt. Bulder har faktisk lyst til å gi meg bedre betingelser uten at jeg trenger å prute og mase på dem. Det bare skjer av seg selv, forteller en opprømt Christel.

Etter kun et par måneder som kunde, tikket det inn en melding.

– Jeg husker hvor oppsiktsvekkende det var å få beskjed om at Bulder på eget initiativ hadde justert ned renten på boliglånet mitt, sier Christel.

En nedjustering, helt uavhengig av Norges Bank sine rentekutt, men som følge av at boligen hennes hadde steget i verdi. Bulders systemer hadde fanget opp verdistigningen uten at Christel selv var klar over den positive utviklingen.

Les mer om automatisk lavere rente

– Jeg ble like glad som jeg ble overrasket, for dette hadde jeg ikke forventet, sier Christel.

– Vanligvis lar man bare boliglånet skure og gå, og det eneste man hører fra banken er et varsel når renten heves. Nå har Bulder i stedet vurdert lånet mitt på nytt og avgjort at jeg fortjener bedre rente, forteller Christel videre.

Automatisk lavere rente - uten å løfte en finger

Har du noen gang opplevd at banken din har kontaktet deg for å tilby lavere rente av seg selv? Det hadde aldri Christel opplevd, før nå.

– Dette er en helt ny verden, som flere må få øynene opp for! utbryter Christel entusiastisk.

Frem til Bulder Bank kom på banen, har det ikke eksistert boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller at verdien på boligen stiger. Det til tross for at man som kunde utgjør mindre risiko for bankene når lånet minker.

Ansvaret for å sikre seg de beste betingelsene har derfor ligget hos kunden, som selv har måttet følge opp og prute.

– Som kunde skal du slippe å tenke på dette, og derfor startet Bulder med å redefinere boliglån, forteller Bulder-sjef Torvald Kvamme.

BULDER-SJEF: Torvald Kvamme og Bulder Bank ønsker å gjøre kundenes bankliv både enklere og gøyere. Foto: Y Oslo/Netlife

Norges råeste bank-app

Bulder Bank lanserte høsten 2019, og er en egen merkevare fra Sparebanken Vest.

Fremover skal Bulder bygge videre på det som skal bli Norges råeste bank-app.

– Appen skal bli spekket med funksjonalitet som gjør banklivet ditt enklere og gøyere, sier Bulder-sjefen.

Hver eneste måned tar Bulder en gjennomgang av alle sine kunder for å se om de kvalifiserer til lavere rente. Renten blir justert ned når det er til fordel for kunden, og justeres ikke opp igjen selv om boligverdien skulle synke.

– Med den teknologien og de dataene som norske banker har tilgjengelig i dag, så mener vi bestemt at kundene skal slippe å gå rundt med dårlig samvittighet for at de ikke har tid eller lyst til å mase på banken sin for å få den renten de faktisk har krav på. Det er noe som bør høre fortiden til, sier Kvamme.

Enkelt å flytte lånet

Mange kvier seg for å starte prosessen med å refinansiere og flytte boliglånet, nettopp fordi tiden ikke strekker til. Derfor mener Christel det er viktig å gjøre folk oppmerksom på at det er enklere enn man tror:

– Det må være lett å flytte et boliglån når man har tusen andre ting man skal gjøre både jobbmessig og privat.

Å bytte til Bulder var faktisk så enkelt at jeg måtte stille meg selv spørsmålet «Hvorfor gjør man ikke dette oftere?»

– Tilbudet var mye mer konkret og mye mindre krevende enn det jeg fikk fra konkurrenten, forteller Christel.

Sjekk hvor mye du kan spare ved å sammenligne med din bank

0

I 2020 utbetalte Bulder Bank

i kundeutbytte på et lån på 2 millioner

Enkelt å søke om lån

bulderbank.no er det enkelt å søke om lån. Bulder henter automatisk nødvendig informasjon fra offentlige registre, noe som gjør at du slipper å hente inn din egen verdivurdering av boligen eller ettersende papirer.

På få minutter får du så et helt uforpliktende tilbud.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre det så enkelt som mulig å søke lån hos oss. Du skal kunne søke fra mobilen din mens du er ute og går, eller mellom to stopp på bussen, forteller Bulder-sjef Kvamme.

FORNØYD: – Det er enkelt å være kunde hos Bulder, synes Christel Schultz. Foto: Henning Hammer Torp

Nå har Bulder-kunde Christel Schultz fått mye lavere rente, lettet på samvittigheten og redusert antallet oppgaver hun må være bevisst på i hverdagen.

Bulder har fått meg til å tenke annerledes om bank. De er de første i bankbransjen som har tenkt på hva kunden ønsker og trenger. De gjør ting for meg uten at jeg må be om det!


– De passer på at jeg får rettferdige betingelser ut fra belåningsgrad og boligverdi, noe Bulder er i mye bedre stand til å følge med på enn det vi kundene er. Da blir det enkelt å være kunde, sier Christel.

Sjekk om du kan få lån hos Bulder

Er det for godt til å være sant?

Bulder Bank har fått mye oppmerksomhet siden de lanserte. At de har truffet spikeren på hodet, kommer tydelig fram i rangeringen hos sammenligningstjenesten bytt.no:

– For de som lurer på hvordan det er å være kunde i Bulder, vil jeg oppfordre til å klikke seg inn på bytt.no og lese omtalene kundene våre har gitt oss. Der er vi rangert som nummer én av 147 innen bank. Det er beviset på at kundene er begeistret for måten vi har endret boliglån på, forteller Kvamme.

Årsaken til at automatisk nedjustering av renten er mulig, kan enkelt forklares med at Bulder bygger bankløsningen fra scratch.

– Alt foregår digitalt i en app, så vi bruker ingen ressurser på filialer. Vi tar aktivt i bruk teknologi og automatiserer prosessene. Vi startet også uten kunder, og for andre banker vil det være en dyr affære plutselig å skulle nedjustere renten til alle kundene sine, forteller Kvamme.


Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bulder Bank

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)