Annonsørinnhold

Det etterlengtede året 2021 er endelig her. Har du planer om å revolusjonere økonomien din dette året? Da er kundenes favoritt innen boliglån noe for deg. Ikke bare vil det spare deg for tid og penger - det vil også gi deg en helt ny opplevelse av boliglån.

Er du en av dem som kvier deg for å bytte bank? Og det til tross for at du kan få lavere rente og bedre betingelser et annet sted? Her knuses mytene som holder nordmenn tilbake fra å flytte boliglånet.

Boliglånet er ofte husholdningens største utgift, men til tross for at et enkelt bankbytte kan medføre store besparelser, er nordmenn svært lojale mot banken sin.

– Det er først og fremst usikkerhet som holder folk tilbake fra å gjøre et grep som potensielt kan spare dem for mye penger på få minutter, forteller Hermann Øberg, lånerådgiver i Bulder Bank

I dag finnes det verktøy som gjør det enklere enn noen gang å sjekke om gresset er grønnere hos en annen bank enn den du har i dag.

LÅNEEKSPERT: Hermann Øberg i Bulder Bank

Kun ved å plotte inn noen få opplysninger på nett, viser sammenligningstjenester som Bytt.no bestandig hvilken bank som har best rente og samtidig er kundenes favoritt.

Likevel er nordmenn tilbakeholdne med å igangsette prosessen med å flytte lånet. Årsaken ligger i mytene som får flytting av boliglånet til å virke verre enn det er.

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

1

2

3

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

4

5

Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.

Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».

Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.

Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.

Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.

1

2

3

4

5

- som knuses lenger nede-

Fem vanlige myter om boliglån

Mange unødvendige bekymringer

– De fleste har boliglån på flere millioner, og noen kjenner derfor på at det virker omfattende og risikabelt å skulle flytte på så mye penger, forteller Øberg videre.

Mens mange antar at det er en krevende og langtekkelig prosess de ikke har tid til å gjennomføre, har andre vært lojal kunde i årevis i sin nåværende bank og lurer på hva rådgiveren der vil tenke.

– Noen er også usikker på om de faktisk gjør et godt valg og ikke blir lurt, sier Øberg.


– Vi ønsker å fjerne all den tiden som blir sløst vekk i unødvendig innhenting av dokumenter, forteller Sando og understreker:

Hele boliglånsprosessen hos oss er utviklet slik at du for eksempel kan sitte på bussen og søke om lån mellom to busstopp.

LÅNEEKSPERT: Erlend Wastvedt Sando i Bulder Bank.

Målet til Bulder Bank er å gjøre det så enkelt som mulig for kunden, og derfor henter bankutfordreren inn verdien på boligen din helt automatisk.

– Det gjelder også annen nødvendig informasjon fra offentlige systemer som Altinn. På bare noen minutter får du svar på mobilen din om vi kan innvilge deg lån, sier Sando.

Gamlebanken får ikke vite noe

Det er helt uforpliktende å innhente tilbud og gjøre seg kjent med hva markedet tilbyr. Det er også hemmelig for din nåværende bank.

– Banken du allerede er kunde i har ikke innsyn i at du ber om tilbud eller undersøker hvilke betingelser du kan få i andre banker. Det er først når man har akseptert tilbudet og signert elektronisk, at banken får beskjed, forklarer Øberg. 

Når tilbudet er godtatt, tar det kun noen få dager før lånet er flyttet til den nye banken.

Klikk for å se at mytene ikke stemmer

1. Det er en omfattende jobb å flytte boliglånet.
Stemmer ikke! Det er enkelt å bytte bank i dag, men hvor enkel prosessen er, avhenger av hvilken bank man velger. Hos Bulder Bank kan du med et par tastetrykk be om et tilbud. Du identifiserer deg med BankID og aksepterer samtidig at det hentes inn nødvendig informasjon om boligverdi og lønn. Dette gjøres helt automatisk, slik at du slipper å gjøre det manuelt. På kun få minutter får du et uforpliktende tilbud. Velger du å godta tilbudet, så blir lånet flyttet over helt automatisk på noen få dager. Klikk her for å flytte boliglånet til Bulder Bank
2. Lånet mitt er på mange millioner. Det er risikabelt å flytte det digitalt og på «egenhånd».
Stemmer ikke! Det er helt trygt å flytte boliglånet digitalt og du skal slippe å føle deg alene i prosessen. Selv i digitale banker er det personlig hjelp å få. Hos Bulder Bank er rådgivere som Hermann og Erlend tilgjengelig for å rådgi og veilede deg gjennom prosessen med å flytte boliglånet og ta i bruk Bulder-appen. De er bare en telefon, mail eller chat-samtale unna. Klikk her for å få et tilbud nå
3. Jeg forplikter meg til noe jeg ikke helt vet hva er.
Stemmer ikke! Å be om et tilbud er helt gratis og uforpliktende. Det er du som bestemmer om du vil ha tilbudet eller ikke. Går du for tilbudet signerer du med BankID og så er du ferdig. Klikk her for å sjekke ut Bulder-appen
4. Jeg brenner broen til gamlebanken om jeg angrer.
Stemmer ikke! Det er den nye banken din som fikser alt av kommunikasjon med den gamle, så du slipper å forklare gamlebanken at du har fått et bedre tilbud. Ikke vær redd for at du brenner broer til gamlebanken ved å flytte boliglånet. Du kan være ganske trygg på at den tar imot deg igjen om du angrer. Dessuten kan du selvsagt bevare kundeforholdet og for eksempel fortsette å ha sparingen din i en bank, selv om du flytter boliglånet til en annen. Klikk her for å få et tilbud nå
5. Det er ikke sikkert det lønner seg å flytte lånet.
Stemmer ikke! For de aller fleste lønner det seg å flytte lånet. Snittbesparelsen til kunder som flytter til Bulder er omtrent 6000 kr i året. Det finnes også tilfeller der kunden sparer over 20 000 kr i året på lavere renter. I Bulder Bank får du også Norges første boliglån som automatisk skrur ned renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Det sparer deg både tid og penger over tid. Sjekk om du kan flytte lånet

Ny måte å ha bank på

Bankene og boliglånet endrer seg også i takt med tiden, noe som gjør at nordmenn plutselig står overfor helt nye problemstillinger og usikkerhetsmomenter når de skal flytte boliglånet sitt. 

– Vi opplever at noen nesten synes det går for raskt i dag, smiler Sando. 

Bulder Bank er en relativt ung bankutfordrer tilknyttet Sparebanken Vest, som på mange områder redefinerer hva en bank kan være. Med sin digitale forankring og automatiske prosesser, er de en stor kontrast til hva folk normalt sett er vant til.

Hos Bulder går ting raskere og litt mer av seg selv.


DIGITAL BANK - PERSONLIG SERVICE: Selv i digitale banker er det personlig hjelp å få. Hos Bulder Bank er rådgivere tilgjengelige for å veilede deg gjennom prosessen med å flytte boliglånet og ta i bruk Bulder-appen. Foto: Hermann Øberg

– Det hender vi mottar lange e-poster om livssituasjon, lån og inntekt sammen med flere vedlegg. Det skyldes nok gammel vane, forteller Sando.

– I slike tilfeller opplyser vi om at det enkleste for både dem og oss, er å gå inn på våre nettsider eller i appen, føyer han til.

Der kan kunden legge inn en søknad ved hjelp av et par tastetrykk, og så finner appen all informasjon helt automatisk og gir et tilbud innen fem minutter.

– Mange blir positivt overrasket over nettopp dette, påpeker Sando.

Noen har imidlertid større behov for trygghet og veiledning, og disse får råd og bistand av blant annet Øberg og Sando.

– Man antar kanskje at hos en heldigital bank, så er det ikke mulighet for å snakke med et eneste menneske dersom man har spørsmål. Det er feil, vi er alltid tilgjengelig og vi hjelper deg mer enn gjerne med prosessen, forteller Sando.

Appen skal gi svar på alt

Samtidig er begge rådgiverne kjent med at mange føler at de ikke har tid eller kvier seg for å ha kontakt med banken sin. 

– Derfor ønsker vi å videreutvikle oss til en banktjeneste som gjør at du slipper å trenge hjelp eller lure på noe. Appen skal være så god at den gir deg oversikten du trenger som kunde, forteller Sando.

– Det er overgangen fra den gamle måten å ha boliglån på til den nye som vi i Bulder står i front for. Vi vil pushe grensene for hvor raskt og enkelt det skal være og hvor lite fysiske papirer og manuelt arbeid man faktisk trenger, legger Øberg til.


Norges best likte boliglån

Helt siden Bulder Bank ble etablert høsten 2019 har positive kundeomtaler strømmet inn på Bytt.no. Det gjør at bankutfordreren, som har sitt utspring i Sparebanken Vest, leder rangeringen med klar margin.

– Det er våre brukere som har stemt frem denne plasseringen gjennom sine omtaler og stjernerangeringer av Bulder Bank, forteller Fritzman.


Han understreker at Bytt.no er en uavhengig og nøytral forbrukerportal, og at alle kåringer og rangeringer utelukkende baserer seg på data og tallgrunnlag fra brukernes brukeromtaler og/eller prissammenligninger.

Fritzman tror populariteten nettopp skyldes dialogen Bulder legger opp til med kundene sine, blant annet hos Bytt.no: 

Bulder Bank virker til å være selvsikre på at de leverer en god tjeneste og en god brukeropplevelse og inviterer derfor alle sine kunder til å dele sine erfaringer på Bytt.no.


❶ Automatisk lavere rente

Bulder Bank har utviklet Norges første smarte boliglån som automatisk nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller verdien på boligen stiger. Dermed har du hele tiden den renten som du fortjener, uten å måtte ringe banken. Denne tjenesten er dessuten kun til kundens fordel, for dersom boligen din synker i verdi, så blir ikke renten oppjustert.

Fem fordeler ved å flytte lånet til Bulder Bank

❷ Enkelt å bytte raskt

Bulder henter automatisk nødvendig informasjon fra offentlige registre, noe som gjør at du slipper å hente inn din egen verdivurdering av boligen eller ettersende papirer. Alt går smooth – helt av seg selv.

❸ Månedlig oppdatering av verdien på boligen din

Appen gir deg hele tiden oversikt over boligens verdi.

❹ Ingen hemmelige priser

Bulder Bank har bare åpne priser. Ingen hemmelige skuffetilbud eller lokkepriser. Du trenger ikke lure på om du har den beste renten du kan få. Den får du, til enhver tid - uten å måtte be om det.

❺ Mulighet for kundeutbytte 

Du kan få kundeutbytte. Et lån på 2 millioner i fjor, ga 3540 kr i kundeutbytte i år.

Bytt bank med et par swipes

Mange gruer seg for å starte prosessen med å flytte boliglånet. Mens noen tenker at det er for komplisert, tenker andre at det er for tidkrevende å hente inn ny verdivurdering av boligen og annen dokumentasjon.

Slik er det ikke hos Bulder Bank. Har du funnet ut at det er penger å spare og kundeomtalene faller i smak, så får du et helt uforpliktende tilbud etter kun et par tastetrykk.

Bulder henter inn all nødvendig informasjon automatisk fra offentlige registre, slik at du slipper å måtte løfte mer enn den ene hånden du bruker for å betjene telefonen din.

– Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre det så enkelt som mulig å søke lån hos oss. Du skal kunne søke fra mobilen din mens du er ute og går, eller er mellom to stopp på bussen, forteller Bulder-sjef Kvamme.

Bulder Bank er også den eneste aktøren i Norge som nedjusterer renten i takt med at lånet nedbetales eller at verdien på boligen stiger, helt automatisk:

Eff. rente 1,44 %, 2 000 000 kr, 50 % belåning, o/25 år, kostnad 379 934 kr, totalt 2 379 934 kr.

0

I 2020 utbetalte Bulder Bank

i kundeutbytte på et lån på 2 millioner

kroner

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bulder Bank

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)