Andreas brenner «verdens beste kaffe»

I over 20 år har kaffeimportør Andreas Hertzberg vært kunde i BN Bank. Et bankbytte har for ham aldri vært aktuelt, men svært mange andre kan spare mye på å bytte, understreker forbrukerøkonom Silje Havdal.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Tre ganger på halvannet år kuttet BN Bank boliglånsrenta før Norges Bank. Det resulterte i noe så sjeldent som ros fra Forbrukerrådet for å ha satt fart på konkurransen i boliglånsmarkedet.

Med gode betingelser og fornøyde kunder, har stadig flere fått øynene opp for den nettbaserte banken – og de to siste årene har det vært kø av folk som ønsker å bli kunder i banken.

En av dem som anbefaler BN Bank på det varmeste er Andreas Hertzberg. Han har vært tilknyttet BN Bank i intet mindre enn 20 år.

– Jeg opplever dem som svært konkurransedyktige. De har for eksempel bankkort som er gebyrfritt i bruk, og det er gratis å ta ut penger i minibank både i Norge og utlandet. Det samme er tilfellet for bruk av nett- og mobilbank, sier Hertzberg og legger til:

Les mer: Slik blir du kunde i BN Bank

– Men det som er vel så viktig for meg er de tekniske løsningene deres, som at nett- og mobilbank er intuitive og brukervennlige.

I tillegg til å være fornøyd med bankens tekniske løsninger, har kaffeimportøren satt stor pris på det å ha god, personlig service.

– Jeg vil ikke gå så langt å kalle det for et partnerskap, men det er ikke så langt unna altså. I løpet av de 20 årene jeg har vært kunde der, har jeg fått tett oppfølging av to personer i BN Bank. Det tror jeg ikke hadde skjedd i en av storbankene.

Bank for bedrifter: Les mer om hvordan din bedrift kan få BN Bank

– Har du noen gang vurdert å bytte bank, da?

– Nei, faktisk ikke. Og det sier egentlig det meste. Som de fleste andre er også jeg opptatt av å få mest mulig ut av egne midler. Så om et bedre tilbud hadde dukket opp i løpet av årene, ville jeg nok ha hoppet på. Men det er da altså ikke tilfellet.

– Kommer fra hele verden

Omtrent like lenge som Hertzberg har vært kunde i BN Bank, har han jobbet med kaffe. Og det i en periode hvor Norge har blitt verdensledende på den populære drikken.

BRYGGER KAFFE: Ifølge baristaen i Solberg & Hansens konseptbutikk er helleteknikk viktig når man brygger spesialkaffe.

– Folk kommer fra hele verden for å smake kaffen vår. Når det er snakk om kvalitet er det få land som kan måle seg med den kaffen vi nordmenn har i koppene våre, sier Hertzberg.

Les mer: Få 1,75 prosents fastrente

Vi møter ham i deres konseptbutikk i Mathallen i Oslo – hvor barista Vilde håndbrygger kaffen til deres smaksbevisste kunder.

Den karismatiske selgeren er nå daglig leder i en av landets største leverandører av spesialkaffe, Solberg & Hansen. De leverer blant annet mest kaffe av alle til norske kaffebarer og kafeer. Så sjansen er stor for at du har prøvd «sakene» deres.

Les også: Husker du disse? Vi hadde dem i 16 ulike farger

– For meg er det viktig at kaffen er god. Jeg er ikke så flink til å si at «den smaker bær, sjokolade, eller noe annet», sier Hertzberg og legger til:

– Det syns jeg for øvrig skal være det viktigste for folk som drikker kaffe; at den er god. Og heldigvis finnes det mye av det her til lands.

Du er noen tastetrykk unna bankbytte

Et av de viktigste aspektene når det gjelder bank, er nok betingelser. Og kanskje har du vurdert å bytte fra din, men latt det være. Mange tror nemlig et bankbytte fortsatt er både vanskelig og tidkrevende. Men den tiden er forbi, ifølge forbrukerøkonom Silje Havdal i BN Bank.

ENKELT MED BANKBYTTE: Silje Havdal, forbrukerøkonom i BN Bank, forteller om hvorfor mange bør se på muligheten for et bankbytte.

– Det er enklere å bytte bank enn å bytte strømleverandør, vil jeg påstå. Ved hjelp av noen tastetrykk på bankens nettside er man kunde. Du kan også bruke bankID-en du alt har, sier Havdal og legger til:

– Det kan være veldig mye penger å spare på bankbytte. Jeg kjenner flere tilfeller der kunder har spart godt over 30.000 kroner i året. Tenk alt man kan gjøre med så mye penger, sier Havdal.

Les mer: Slik får du gebyrfri brukskonto

BN Bank er en av vekstvinnerne i boliglånsmarkedet, og hadde i både i 2015 og 2016 en boliglånsvekst på rundt 15 prosent.

Havdal er hver eneste dag i kontakt med kunder og andre som vil ha hennes råd.

– For mange høres bankbytte skummelt ut. Man vet hva man har, og betaler kanskje heller litt mer i renter og gebyrer, for å slippe å bytte. Dette spekulerer nok også en del banker i, så ikke vær redd for å bytte bank.

Videre forteller Havdal at det ofte er mye å spare på å bytte bank.

– Så nøl ikke med å ta steget. Vil du ha hjelp til å bytte, stiller selvfølgelig banken opp og hjelper deg med det praktiske, sier Havdal.

Seks grunner til å bli BN Bank-kunde

1. Tilbyr noen av landets beste betingelser på både innskudd, bruk og utlån.

2. Gebyrfri bruk av bankkortet, både i Norge og utlandet.

3. Ingen gebyr på uttak i minibank, eller SMS-varsling, hverken i Norge eller utlandet.

4. Prutefri bank, som ikke forskjellsbehandler kunder ut fra alder, yrke eller fagforeningsmedlemskap.

5. En av landets mest moderne nettbanker.

6. Har fått forbrukerrosen fra Forbrukerrådet for å ha satt fart på konkurransen i det norske bankmarkedet.

Slik bytter du til BN Bank

1. Har du bankID fra eksisterende bank? Da kan du umiddelbart opprette nettbank og brukskonto med bankkort i BN Bank her. Kontoen og nettbanken er da klar til bruk!

2. Du vil i løpet av få dager motta bankkort fra BN Bank i posten. Logg deg inn i nettbanken og hent pin-kode.Når du er i nettbanken velger du «Bytte bank» i menyen.

3. BN Bank ordner med flytting av kontoer, innskudd og betalingsavtaler for deg. Og sørger for at din gamle bank avslutter kundeforholdet.

NB: Husk at du selv må opplyse arbeidsgiver, og andre som trenger det, om ditt nye kontonummer.

Har du ikke bankID? Ring BN Bank på telefon 08020, så hjelper de deg med bankbyttet.

Ønsker du mer informasjon om BN Bank, besøk hjemmesidene deres her.

trackertracker