SKAFF DEG OVERSIKT: Få hjelp fra Thea Aune eller andre saksbehandlere i BlueStep Bank til å en bedre økonomisk hverdag.

SKAFF DEG OVERSIKT: Få hjelp fra Thea Aune eller andre saksbehandlere i BlueStep Bank til å en bedre økonomisk hverdag. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Mye forbrukslån? Slik kan du redusere kostnadene

Med enkle grep kan du halvere de månedlige kostnadene på gjelden din, og få kontroll på økonomien din. Se hvordan BlueStep hjalp ekteparet som balet med 15 kredittkort og forbrukslån.

Produsert av VG Partnerstudio

Du har kanskje hatt en god jobb med høy inntekt, og lagt deg til et forbruk som krever godt med penger. Eller kanskje du har fått mange uforutsette utgifter som du har dekket med forbrukslån eller kredittkort. Rentene er høye, og du sliter med å få endene til å møtes.

– Rentene kan være mellom 20 til 30 prosent, og det gir svært høye månedskostnader. Samtidig skal du kunne håndtere et boliglån, og da sitter du plutselig igjen med lite penger til blant annet mat og klær, sier Thea Aune, kundeansvarlig i BlueStep Bank.

Hun har hjulpet mange som sliter med å forholde seg til mange ulike kreditorer og høye renter.

Vil du ha lavere rente, kan du lese mer her

Nytt og bedre liv

Et ektepar i midten av 40-årene fra Fredrikstad havnet i en situasjon der de måtte ta opp forbrukslån og bruke kredittkort til å betale de faste kostnadene. De hadde nemlig hatt god lønn tidligere, og en livsstil som de ikke hadde råd til å opprettholde da de gikk ned i inntekt.

– Paret hadde til sammen 15 ulike kredittkort og forbrukslån, og det kostet dem dyrt i lengden. De klarte å betjene lånet, men økonomien var stram, forklarer Aune.

Etter at BlueStep Bank hadde samlet gjelden deres, og bakte det inn i et nytt boliglån, ble hverdagen til ekteparet straks mye bedre.

– Tidligere betalte de 17.000 kroner i måneden kun for forbrukslånene og kredittkortgjelden, men nå har de halvert kostnadene, sier hun.

Dette ga paret mulighet til å senke skuldrene og slippe bekymringene for uforutsette utgifter, forteller hun.

Få bedre økonomi du også. Klikk for å søke hjelp

Lengre nedbetalingstid

Én av fordelene med å refinansiere boliglånet i BlueStep Bank når du har mye forbruks- og kredittkortgjeld, er at du kan forholde deg til kun én kreditor og du kan få lavere rente.

– Samtidig får du også lengre tid til å betale ned det du skylder, sier hun.

Vanligvis må du betale forbruksgjeld innen fem år, men baker du det inn i boliglånet får du lengre tid på å nedbetale gjelden. Imidlertid, om du da dropper å betale regningene dine, kan du risikere å miste hus og hjem.

– Vi tar pant i boligen din, og da med førsteprioritet. Det vil si at vi får pengene før eventuelle andre hvis boligen må selges, sier hun.

Det betyr at hvis du ikke har hele boliglånet i BlueStep Bank, men kun det du skylder i for eksempel forbrukslån og kredittkort, må altså banken din godta å vike prioritet for BlueStep Bank sin pant.

Her får du mer informasjon om hva som kan refinansieres

Midlertidig løsning

Aune påpeker at du ikke må være kunde hos BlueStep Bank frem til boliglånet er nedbetalt.

– Du kan refinansiere lånet når som helst i en annen bank. Men det kan være vanskelig, hvis det for eksempel var variabel inntekt som gjorde at du ikke fikk lån i banken din da du trengte penger, forklarer hun.

Derfor kan BlueStep Bank hjelpe deg når ingen andre kan

Har du vært langtidssykemeldt er det også verre å få lån i tradisjonelle banker. BlueStep Bank godtar imidlertid flere former for inntekt når de avgjør om de kan hjelpe deg; sykepenger, arbeidsavklaringspenger, lønn fra vikariat eller lignende.

– Så snart du får fast jobb, er det også enklere å refinansiere boliglånet i din vanlige bank, forteller hun.

Betalingsanmerkninger? Ingen hindring for å få hjelp

HJELP: Thea Aune gjør det hun kan for å hjelpe folk som sliter å få økonomien på stell igjen. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Verre for ferske boligeiere

Hovedgruppen av dem som får hjelp til å refinansiere boliglånet sitt grunnet høye månedsutgifter til forbruks- og kredittkortgjeld, er folk over 40 år.

– Det er gjerne personer i denne aldersgruppen som har nedbetalt såpass mye på boliglånet at det er rom for å bake inn mer lån her, sier Aune.

Hun forklarer at en som nettopp har kjøpt bolig som regel har et lån på 85 prosent av boligens verdi.

– Da er boligen allerede fullt belånt, og da er det ikke mulig å bake inn den nye gjelden din i boligen. Men da er det mulig at foreldre stiller opp med for eksempel ei hytte som vi kan ta pant i som tilleggssikkerhet, sier hun.

Bli kvitt dyre smålån - refinansier boliglånet i dag

Aune oppfordrer deg til å søke hjelp hos dem om du vil ha en enklere hverdag.

– Hvis du vil samle dyre smålån på ett sted, og slippe å forholde deg til mange ulike regninger som kommer hele tiden, bør du ta kontakt med oss for å se om vi kan finne en løsning, forklarer hun.

Mer innhold fra BlueStep Bank:

Les også

Slik rydder du opp i gammel gjeld

Les også

Få boliglån til tross for variabel inntekt

trackertracker