Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

Alt du trenger til teltingen - uansett hva slags «telter» du er

Skal du på festival i sommer, eller har du skikkelige telteplaner i marka eller på campingplass? Liker du deg kanskje best under partyteltet i hagen? Her er alt du trenger for å være rustet for teltlivet!

Produsert av VG Partnerstudio

Festival

God musikk og gode venner, men også vått vær og dårlig plass. På festival er det lurt å gjøre det enkelt!

Det gjør popup-teltet til Biltema helt perfekt.

– Dette teltet slår seg opp omtrent helt selv på noen få sekunder, og du pakker det sammen igjen nesten like raskt, sier Monica Videm, markedsansvarlig i Biltema.

Popup-teltet kommer i en tynn og smart oppbevaringsveske, og har myggnetting i innerdøra. Det er plass til to, og teltet er i vannavstøtende polyester.


– På festival er det også lurt å passe på væskebalansen, så jeg foreslår å ta med en sammenleggbar vannkanne med kran. Det er en lett måte å sikre vannforsyningen ved teltet, sier Videm.

I tillegg trenger man selvsagt noe å sove på. Et godt alternativ er oppblåsbar ekstraseng og en lett sovepose. Med Biltemas oppblåsbare stol er du også sikret et behagelig sted å ta det med ro utenfor teltet.

– Det er også supersmart å pakke med en powerpack som kan lade to enheter samtidig, påpeker Biltema-eksperten.

Komfort og plass

Noen liker det litt stort, selv om det er camping vi snakker om: Litt ekstra plass, litt større seng, noen ekstra smarte løsninger. Kjør på med kuppeltelt fra Biltema!

– Her snakker vi tre telt som kan kobles sammen; 6-mannstelt, 4-mannstelt og 2-mannstelt, så hele tolv stykker kan dra på tur, sier Monica Videm.

Hele «rekkehuset» er enkelt å sette opp, og kan fylles med mye komfort: Hva med dobbeltseng? Denne luftmadrassen har innebygd elektrisk luftpumpe som blåser den opp på 3-4 minutter.

– Med denne teltløsningen kan du bli boende en stund, så her er det all grunn til å ta med sammenleggbar grill og grilllkull. For kos og hygge vil jeg også foreslå å pakke med DAB+-radio, eller kanskje et minibasseng til barna?


– Det kan også være lurt å koble opp en bærbar dusj, hvis det er et stykke til nærmeste dusjmulighet, tipser hun.

Denne herlige, romslige hengestolen forbedrer telttomten ytterligere hvis man bare har et tre eller liknende i nærheten, og hvis ikke kan en hengekøye med hengekøyestativ stå hvor som helst, og tilby enda en liggeplass.

I skog og mark

4-mannsteltet fra kuppelteltserien kan selvsagt brukes på egen hånd, og da er det perfekt for en rimelig tur i skog og mark. Teltet er lett å sette opp, og med en vannsøyle på 2000 mm holder det regnet ute om du skulle være uheldig med været.

– Dersom det skulle bli skikkelig ille, og man vil ha det tørt litt utover selve teltet, så kan man også henge opp en presenning, sier Biltemas Monica Videm.

I den type vær kan det samtidig være smart å pakke med seg gummistøvler og regnponcho.
For enkel matlaging i skogen tipser eksperten om dette kokeapparatet med automatisk tenning (husk gassbeholder!).

Ta med kokekarsett, kaffekjele og feltbestikk, så er det bare å begynne på middagen.

– Vi har også et stort utvalg fiskestenger, og ingen bør dra i marka, eller på telttur i det hele tatt, uten en jaktkniv, påpeker Videm.

Partytelt

Noen av oss liker oss likevel best hjemme i hagen. Der kan vi fyre opp kulegrillen, dekke bordet med duk og servise, og bare nyte sommerdagene med grønt, nyklippet gress og barnelek rundt oss.

– Våre partytelt kan romme alt fra noen få venner til hele slekta, og de holder også regnet ute dersom det ikke blir en supersolsommer i år, sier Monica Videm.

Dette store partyteltet med seks kanter har tre veggdeler, og er kjempelett å sette opp. Det kan du innrede til middagsgjester, og alle forblir tørre i eventuelt nedbørsvær.
En idé til å gjøre det enda koseligere er å sette opp et par hagefakler utenfor teltet, fyll på med lampeolje og de lyse sommerkveldene holder seg enda litt lysere enda litt lenger.

– Det finnes også masse annen hagebelysning som skaper en fantastisk ramme, for eksempel kule diskoslynger dersom det virkelig er fest, sier Videm.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)