Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

Kvinnene som endrer Norge

De mest geniale snøfjernerne

Halve Norge forteller at de planlegger norgesferie i sommer, og mange tyr til bilen for å komme seg rundt i vårt lange land. Her er tipsene som gjør bilen klar for tur!

– Det er jo på ingen måte overraskende at mange nå er nødt til å utnytte landet vårt for å få en fin ferie, og familebilen føles nok også trygg og god i disse dager, sier markedsansvarlig i Biltema, Monica Videm.

En undersøkelse Norstat nylig utførte for bilbransjen, viser faktisk at 46 prosent allerede har bestemt seg for bilferie i Norge.

– Samtidig er det jo begrenset plass i en bil, og det kan fort bli litt kjedelig for barn å kjøre langt, men her finnes det heldigvis mange gode løsninger. Faktisk så mange at en del kan feriere og bo bilen hvis de føler for det!, sier hun.


Bo i bilen?

For ja, for noen blir billivet etter hvert så behagelig at det kan bli fristende å overnatte der inne. Bobilinteressen har eksplodert denne våren, men mange velger også å innrede sin egen varebil, eller leie en, for sommeren.

– Ikke minst er det en veldig rimelig løsning, og det gir jo en stor fleksibilitet i reiseplanene når man kan slå seg til ro nesten hvor som helst der det er lovlig å stoppe, sier Monica Videm.

Du kjenner selv din egen bil best, men husk at du trenger utstyr som virker også når motoren ikke er i gang. Vis hensyn og vær forsiktig.

Hos NAF kan du lese mer om reglene for deg med bobil, og her kan du få flere råd om fricamping.

Luftmadrass og sovepose må selvsagt med hvis du skal reise på denne måten, og mange puter og pledd gjør det gjerne koselig baki.

En sammenleggbar vannkanne med kran er veldig praktisk, både til matlaging, drikke, oppvask, vaske hendene, og diverse.

– En vifte er smart hvis det blir en varm sommer i år, en kupévarmer kan kanskje være greit hvis det blir litt kjølige morgener og du vil få opp temperaturen før frokost. I tillegg anbefaler jeg campingbordlampe til skumringer og morgener, sier Biltemas markedsekspert.

Husk campingstol, minner Videm om, og legger til:

– Og noen personlige favoritter til de spesielt eventyrlystne: Den geniale bærbare dusjen, og ikke minst kunstgress på rull - tenk å ha med din egen plen der du kan ta morgenkaffeen hver eneste dag, på tur rundt i Norge!

Orden og oppbevaring

Å bruke bilen medfører som nevnt også en del utfordringer: Hvordan få plass til alt? Hvordan holde orden på langtur? Og ikke minst - hvordan holde barna i aktivitet når det blir mye kjøring? Her er alt du trenger for å være solstrålende forberedt!

Først og fremst bør du gjøre bilen skikkelig klar før avreise, og særlig om du har en eldre utgave kan det være en god idé å sjekke at alt er i orden før dere setter avgårde. Når kjøretøyet er i sikker stand, kan du tenke på de litt mer trivielle tingene.

– Noe av det første jeg vil nevne er den praktiske ryggstøtte-lommen, som kan romme drikkeflasker, nistepakker, tørkepapir, søppelposer og nettbrett. Her får du plass til alt for en ryddig opplevelse i bilen, selv når det blir spising og drikking, sier Monica Videm.

– En egen beskyttelsesmatte sørger i tillegg for at sjåføren ikke sitter med blikket i bakspeilet hele tiden for å følge med på de minste som spiser. Denne kan enkelt puttes i vaskemaskin, sier hun.

En kombinert bilstøvsuger og kompressor som kan kobles til sigarettenneruttaket er perfekt både for biler og båter. Minikompressoren pumper i tillegg opp bildekk, sykkeldekk, fotballer og badeleker.

– En støvsuger som tar unna smuler og skitt, men også kan brukes til å fylle luft i alt fra dekk til badering, er jo kjempesmart å ha tilgjengelig i bilen, sier Biltema-eksperten.

En drikkeholder med plass til ekstra oppbevaring kan være supersmart dersom du ikke har det i baksetet fra før, denne har plass til to kopper, og festes mellom setene bak, eller mellom forsetet og midtkonsollen.

Komfort og ekstrautstyr

– Har dere tenkt til å ha med kjæledyr på tur, så er det viktig å huske på transportbur og sikkerhetssele, sier Monica Videm, og legger til kjølematte og sammenleggbar mat- og vannskål for rastestopp i varmen.

Elsykkel med foldingmulighet er kjekt hvis du skal ta en liten utflukt uten bilen!

– For de andre tobeinte i baksetet er en nettbrettholder en stemningsredder på lange turer, og solbeskyttere for sidevinduene bidrar til å holde temperaturen nede, og selvsagt solstrålene vekk fra øyne og skjerm, sier hun.

En lett og fleksibel reisepute som kan formes på forskjellige måter, er lur til mange formål: Lukk glidelåsen, og bruk den som nakkestøtte, korsryggstøtte eller håndvarmer. Åpne glidelåsen, og bruk den som korsryggstøtte, hodepute eller sittepute.

Reiseputen kan også brettes og brukes som skjermstøtte, helst når bilen ikke er i fart, da bruker vi nettbrettholderen i stedet, påpeker Videm.

Husk at gjenstander helst ikke skal ligge løst i bilen. Selv en drikkeflaske kan gjøre stor skade ved bråbrems, for ikke å snakke om et nettbrett.

Et par andre ting kan også være greit å ha med for maksimal komfort på reisen, for eksempel reisesett, som inneholder toalettmappe, skopose, vaskepose, klespose og pose for lader, hodetelefoner og andre småtterier.

– Selv liker jeg også veldig godt reisesettet med flasker: Små, praktiske reiseforpakninger av gjennomsiktig plass som man kan fylle med lotion og kremer, sier Biltema-markedssjef Videm.

Sovesett med maske og øreplugger, og reisesykearmbånd kan også være veldig nyttig for de som ikke styrer bilen!

Camping og bobil

Har du oppgradert til campingvogn eller bobil, og har en del erfaring med campinglivet fra før, har du sannsynligvis god kontroll på det meste av essensielle hjelpemidler. Men selv for deg finnes det kanskje hull i reisesortimentet!

– Det er kanskje ikke alle som har unnet seg et luftfortelt til campingvogna, men det vil jeg virkelig anbefale, sier Biltema-Monica.

– Det vi fører er raskt og enkelt å sette opp, og kommer med to justerbare støttestolper som gir større stabilitet mot vognkroppen. Det har også to dører med ventilasjonspaneler. Legg inn en teltmatte som er lett å rengjøre, og du har virkelig bygget på «huset», sier hun.

En vindskjerm kan være supersmart for en typisk norske sommer, for eksempel rundt piknikbordet der du planlegger å nyte god mat og frisk drikke både morgen og kveld.

Maten lager du selvsagt med kulegrill som er nær uslåelig på pris!

– Har du plassbegrensning i bilen, vil jeg trekke fram takboksen vår som passer de fleste lastholdere, sier Videm, og legger til at Biltema også har kajakk/kano-holdere hvis du virkelig skal laste opp for sommeren.

Les alt om telt her!

En kjøleboks hører også hjemme uansett telttur eller annen tur, og Biltema har en stabil boks for midlertidig oppbevaring av mat/drikke som skal holdes kald eller varm. 230 V eller 12 V DC, gjør den like anvendelig i bilen og båten som for midlertidig oppbevaring i hjemmet.

Kjøleboks med kompressor er den store versjonen, sier markedssjefen.

– Et siste råtips er den sammenleggbare solcellepanel/powerbank-komboen, som kan lade inntil to mobiltelefoner eller hva det skal være samtidig, uansett hvor du er. Da er det bare å ønske riktig god tur!

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)