STÅLKONTROLL: Takstmann Gunnar Skredsvik i Bilia passer på at alt er i orden med bilen før den legges ut for salg.
STÅLKONTROLL: Takstmann Gunnar Skredsvik i Bilia passer på at alt er i orden med bilen før den legges ut for salg.

Slik sikrer du at bruktbilen er et godt kjøp

Å kjøpe bruktbil gjennom en merkeforhandler kan gjøre bilkjøpet ditt enklere og tryggere. – Jeg kunne bare komme og hente bilen, sier Liv Marit Henriksen, som kjøpte sin første bil på egenhånd.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Den nye bilen til Liv Marit ble kjøpt hos Bilia på Skøyen i Oslo, hvor den hadde blitt sjekket for feil og mangler før hun fikk overrakt bilnøklene.

– Alle bilene går gjennom en teknisk takst før inntak, hvor vi tester alle bilens funksjoner. Vi sjekker også siste EU-kontroll og ikke minst om service er fulgt, forteller takstmann Gunnar Skredsvik i Bilia.

Hver dag får han og de andre på verkstedet utenfor Drammen inn bruktbiler som gjennomgår grundig kontroll før de selges videre. Skredsvik forteller at dette er med på å sikre at bilen du skal kjøpe er i god stand.

– Takstrapporten er svært viktig med tanke på hvordan vi priser bilen og danner grunnlaget for hva som eventuelt må repareres før bilen leveres til den nye eieren.

Kampanje: Gjør et ekstra godt kjøp på nesten nye biler fra Volvo, BMW og Ford her

KLARGJØRES: På Bilias verksteder blir alle biler som kommer inn grundig sjekket for feil og mangler.

Du kan derfor være sikker på at bruktbilen du kjøper er EU-godkjent og teknisk og kosmetisk klargjort. I tillegg er årsavgiften betalt, og du kan være trygg på at det ikke er noen heftelser på den.

– Det er derfor trygt og enkelt å kjøpe bruktbil hos oss.

Praktisk og greit

Liv Marit Henriksen fra Oslo er en av de som har kjøpt bruktbil gjennom Bilia. Siden hun er skilt og ikke hadde noe kunnskap om bil, valgte hun å gå gjennom en forhandler.

– Jeg synes det var trygt å kjøpe gjennom en forhandler og ikke av en privatperson. Forhandleren er avhengig av tillit, og jeg regner derfor med at de er redelige og ærlige i en salgsprosess – også hvis det blir problemer i etterkant.

Henriksen forteller at dette var første gang hun skulle kjøpe bil på egen hånd. Hun hadde derfor mange spørsmål, men fikk god informasjon.

– Jeg ble først spurt om hva slags bil jeg var ute etter, og vi så deretter på de som kunne være aktuelle. Jeg fikk med utskrift av alle opplysninger om de aktuelle bilene og beskjed om at det bare var å kontakte dem hvis jeg ville prøvekjøre.

Og etter noen dager benytte seg hun seg av tilbudet om prøvekjøring og valgte å kjøpe en 2014-modell BMW 1-serie 116i med automatgir, siden hun fikk et godt tilbud.

– Det var inkludert omregistreringsavgift og årsavgift, og i tillegg overtok jeg restgarantien (gjensto da to år av nybil-garantien) og fikk første service gratis. Det som også var veldig greit, var at Bilia ordnet omregistrering og alt som skulle til – Jeg kunne bare komme og hente bilen. Praktisk og greit for en som ikke har kjøpt bil før – og som er i full jobb.

Godt utvalg

Regionsdirektør i Bilia, Dag Christensen, forteller at de årlig selger rundt 10.000 bruktbiler og at dette gjør at de kjenner markedet godt.

Les også: Sjekk om drømmebilen din ligger ute for salg her

– Først og fremst er det viktig å kjøpe en bil hos en solid og seriøs merkeforhandler. Bilia er eksperter på våre merkevarer og det sikrer deg en god kvalitet, forteller Christensen og fortsetter:

– Vi har til enhver tid et godt utvalg av forskjellige biltyper, men utvalget er størst innen bilmerkene BMW, Volvo og Ford.

TRYGT: Regionsdirektør Dag Christiansen i Bilia anbefaler deg å kjøpe bruktbil gjennom en merkeforhandler.

Han forteller at en annen fordel ved å kjøpe bruktbil gjennom en merkeforhandler, er at du får gunstige garantiordninger som går utover den vanlige garantien du får gjennom forbrukerkjøpsloven - noe du ikke får hvis du velger å kjøpe en bruktbil gjennom en privatperson.

– Ved å kjøpe en bruktbil hos Bilia er du dekket av kjøpslovens betingelser som gir deg fem års reklamasjonsrett.

Samtidig som du får mulighet til å få svært gode garantiordninger, leveres alle bilene med en tilstandsrapport. På den måten kan du være sikker på at du ikke har kjøpt katta i sekken.

Les mer: Dette får du i garanti ved å kjøpe bruktbil hos Bilia

– I tillegg tilbys du gode avtaler innen finansiering og forsikring. Du får derfor ordnet alt på et sted, enkelt og greit.

Bytt inn din gamle bil

Christensen i Bilia understreker at du også har mulighet til å bytte inn din gamle bil dersom du ønsker det hos Bilia. Det vil da bli gjennomført en grundig teknisk gjennomgang av innbyttebilen og med utgangspunkt i markedspris og erfaringstall regnes det ut en verdi på bilen.

Du slipper derfor å styre med å forberede og legge den ut for salg selv. I tillegg kan bilen du ønsker å bytte inn leveres akkurat som det er. For ifølge Christensen er det erfaringsmessig verken dyrere eller billigere å gjennomføre reparasjoner før man bytter inn bilen.

Dersom du vurderer å bytte bil kan du ta kontakt med Bilia for en uforpliktende vurdering av din bil. Finn din nærmeste forhandler her.

tracker