Annonsørinnhold

People in nature, Flash photography, Cloud, Sky, Plant, Tree, Wood
People in nature, Plant community, Natural landscape, Tree, Wood, Grass

Drasser du med deg en tung sekk, selv for en liten tur? Er du oppdatert på nymotens turutstyr, eller foretrekker du den gode, gamle ranselen fra 80-tallet?

Hvem er du i friluftslivet?

Ta testen og finn ut hvilken turtype du er

Skogen og marka har blitt nordmenns store redning under pandemien. Mange var godt kjente på stien fra før, mens for andre har friluftslivet blitt en helt ny opplevelse.

Du har kanskje spottet ulike turtyper i terrenget selv – reseren som ligger et hestehode foran alle andre, eller vennene som har pakket med seg hele kjøleskapet for en liten skogstur?

Det er mange karakterer vi møter på turstiene rundt i vårt landstrakte land. Er du nysgjerrig på hvem du er selv? Ta en uhøytidelig test lenger ned i artikkelen og finn din turtype!

Produsert av Schibsted Partnerstudio

En tur for enhver type

Er du klar for sommerens eventyr? Enten du er nybegynner eller ekspert, arrangerer Bergans Adventures turene du alltid har drømt om.

Med fokus på bærekraftige reiser vil de vise deg fantastisk natur, lokal kultur og tar deg med på spennende aktiviteter.

Turglede står i fokus, både på fjelltur, skitur, klatretur eller ekspedisjoner.

Finn din neste tur til ditt nivå her

Nybegynneren

Det første du vil legge merke til er nok ikke nybegynneren i seg selv, men den store, fullpakkede sekken. Nybegynneren er nemlig livredd for å ha med seg for lite, selv på en kort dagstur.

Sekken er topptung, og langt ifra tilpasset nybegynnerens kropp og anatomi. Derfor får denne turtypen en spesiell gange opp og ned Norges turstier.

Om du ennå ikke har avslørt nybegynneren, frykt ikke! Etter ganske kort tid ute vil han eller hun pent spørre om noen har husket gnagsårplaster. Det er nemlig «det eneste» nybegynneren har glemt å pakke.  

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Disse produktene anbefales til deg som er nybegynner:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Einstøingen

Einstøingen trives aller best alene på tur. Han er lett å kjenne igjen der han, uansett vær, i sin bomullsanorakk, nikkers og topplue vandrer med blikket bestemt festet på stien foran seg – om han i det hele tatt går på sti.

Sannsynligheten er nok større for at han går hundre meter utenfor stien, for å holde seg unna folkemengdene. Om du mot formodning skulle møte han på en sti, vil det være nærmest umulig å vite om han hilste eller ba deg flytte seg. Hvor einstøingen liker å raste og slå leir er det til dags dato ingen som vet. 

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Disse produktene anbefales til deg som er en einstøing:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Gramjegeren

En ekte gramjeger finner mye turglede i god research og planlegging, men det er ikke rutevalg og værmelding som studeres, det er utstyret! 

For hvor kompakt og lett kan egentlig oppakning og bekledning bli? Her skal det ikke bæres på ett gram mer enn nødvendig.


MED LIDENSKAP FOR NATUREN: Jan Tore Jensen og kollegaene i Bergans ønsker at de neste generasjonene skal få glede av naturen. Foto: Hans Kristian Krogh Hanssen

People in nature, Natural landscape, Cloud, Sky, Mountain, Travel, Highland, Plant, Happy, Tree

Gramjegeren skriver pakkeliste i Excel der vekt og volum er spesifisert og kalkulert. Det lille som tas med kan gjerne slankes litt før det får innpass i sekken. Tannbørsten trenger for eksempel ikke håndtak for å fungere? Om du kan spare 15 gram på å kappe av håndtaket, så kappes det.

Disse produktene anbefales til deg som er en gramjeger:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Eksperten

Eksperten har nesten irriterende mye turerfaring i sekken, men det kan være vanskelig å avsløre fordi vedkomne avskyr å fremstå som nettopp ekspert. Utstyr og bekledning er hverken flashy eller fancy, likevel er alt er av ypperste kvalitet og akkurat passe godt brukt.

Eksperten vil antagelig også ha ett plagg eller én ting som «jeg aldri drar på tur uten». Denne tingen vil ved første øyekast virke lite turvennlig, men vil i løpet av turen vise seg å være supersmart å ha med.

Du skal heller ikke se bort ifra at eksperten vil referere til en liknende, men litt mer ekstrem turopplevelse, i Canada eller på Grønland. I tillegg er eksperten aldri kald, sliten eller ukomfortabel på tur – til stor beundring fra andre turgåere.
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Disse produktene anbefales til deg som er ekspert:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Den komfortable

Om en i turfølget ditt ofte sier «nå skal vi kose oss», har du antagelig med en komforttype å gjøre. Om vedkomne også sier ting som «jeg våkner ikke uten ordentlig kaffe» og «slapp av, jeg har med nok dopapir» kan du være sikker. 

Komforttypen åpner posen med tursnacks før turen egentlig har begynt og bærer en tung, men effektiv pakket sekk.


MED LIDENSKAP FOR NATUREN: Jan Tore Jensen og kollegaene i Bergans ønsker at de neste generasjonene skal få glede av naturen. Foto: Hans Kristian Krogh Hanssen

People in nature, Vision care, Cloud, Sky, Hand, Photograph, Goggles, Sunglasses, Eyewear, Happy

Komfort-typen er også svært aktiv når teltplass skal velges, for selv om liggeunderlaget likner mest på en madrass, må teltplassen være paddeflat og fri for insekt og kryp.    

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Disse produktene anbefales til deg som elsker komfort:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Har du funnet din match? Ta den uhøytidelige testen under, og finn ut hvilken turtype du er:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bergans

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)