Annonsørinnhold

People in nature, Flash photography, Green, Blue, Tree, Freezing, Leisure, Happy, Jacket
People in nature, Plant community, Natural landscape, Tree, Wood, Grass

Føler du deg klar for fjelltopper, middag og overnatting i skogen, eller en oppdagelsesferd langs kysten? Turekspert Cecilie Skog og nybegynneren Safari er begge Bergans-ambassadører. Her er deres beste tips til deg som vil teste ut naturen.

Ekspert vs. nybegynner:

Her er Cecilie og Safaris beste tips til enkelt friluftsliv

– Hele hodet mitt ble helt wow da jeg testet friluftslivet i fjor. Jeg ble endelig avkoblet og fikk tid til meg og mine tanker. Jeg ble avhengig med en gang, forteller Safari, som er mest kjent fra Youtube-serien Safari på safari.

I serien får han for første gang oppleve norsk natur, kultur og dyreliv på nært hold. Før naturen kalte var det sofa, Netflix og festing som 23-åringen var mest opptatt av. Nå er det telting, fisking og friluftsliv som har tatt over hjertet til filmskaperen.

– Jeg hørte mange som snakket om marka, om fjells, om hytteturer og sånne ting. Jeg ble nysgjerrig på hva man gjør på fjellet og i marka hele tiden? Griller dere? Hvor er det? Hvorfor kan vi ikke grille i byen? Så fikk jeg prøve det selv og forstod hele greia.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

People in nature, Outdoor recreation, Sky, Snow, Cloud, Smile, Slope, Happy, Mountain, Headgear

Bildetekst

People in nature, Outdoor recreation, Smile, Snow, Tree, Leisure

Luft hodet i naturen

– Tipset mitt til alle i byen er å prøve bare én dag i marka, fremfor å sette seg på et stappfullt Sørenga. Den friske luften hjelper med hodet og tanker som suser. Det er så viktig å komme seg ut, oppfordrer Safari, og legger til:

– Folk er permitterte, er mye hjemme og gjør ikke så mye. Ikke glem at du kan lufte hodet i naturen. Glem unnskyldninger som at sofaen og serier frister mer.

Selv ser han på fisking som nærmest meditasjon, og han har aldri sovet så godt som når han ligger i teltet. Friluftslivet er enklere enn det han trodde tidligere.

Tips! Uansett om du er nybegynner eller erfaren, har Bergans nyheter og produkter som vil gi høy turglede – sjekk ut utvalget her


Produsert av Schibsted Partnerstudio

Luggage and bags, Smile, Sky, Cloud, Bag, Travel

SAFARIS TIPS TIL NYBEGYNNERE:


  • Du trenger ikke å gå så langt. Finn fine og nærme destinasjoner, så blir ikke dørstokkmila så stor.

  • Ikke ha for høye forventninger til hva du skal finne på på turen. Bare vær til stede i naturen.

  • Logg av, tenk på livet, og nyt at ingen kan ringe å mase om du har dårlig dekning.


Dra på eventyr der du er

Trolig vil også denne sommeren bestå av norgesferie og nærturer for folk flest. Da er det verdt å huske på at det finnes kritthvite strender langs kysten vår, uoppdagede plasser i skogen, eller tusenvis av fjelltopper som vil ta pusten fra deg.

Tilbringer du tiden din i byen, kan også dette by på fantastiske opplevelser, enten det er i parken eller nærmarka. Å utforske disse «rommene» utendørs er Bergans' største ønske for tiden fremover.

Fjellklatrer, ekspedisjonsfarer og Bergans-ambassadør Cecilie Skog mener også at det aldri har vært viktigere å ta i bruk friluftslivet.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Det enkle friluftslivet i hverdagen skaper gode opplevelser. Hjemme har man mange gjøremål, men ute i naturen prater barna om andre ting, jeg kobler helt av, og vi er mer til stede, forteller Cecilie.MED LIDENSKAP FOR NATUREN: Jan Tore Jensen og kollegaene i Bergans ønsker at de neste generasjonene skal få glede av naturen. Foto: Hans Kristian Krogh Hanssen

People in nature, Flash photography, Smile, Shoe, Shoulder, Plant, Muscle, Leg, Shorts, Fashion

Skap en hyggelig møteplass

I tider med strenge restriksjoner og utallige timer hjemme, er tiden utendørs blitt en viktig sosial arena for Cecilie, og mange andre.

– Med korte dager i barnehagen hjelper det å ta turen sammen innom skogen. Da kan jeg ta med suppe på termos, så spiser vi middagen sammen ute. Da finner vi en helt annen ro, tipser hun.

Visste du at Cecilie Skog har laget turklær for jenter, med optimal komfort og passform? Se kolleksjonen hennes her
Produsert av Schibsted Partnerstudio

People in nature, Flash photography, Plant, Blue, Botany, Wood, Happy, Grass, Leisure
People in nature, Street fashion, Natural landscape, Plant, Tree, Branch, Wood, Grass

TIDLØST DESIGN: Anorakken har værbeskyttende egenskaper og er svært komfortabel.

Sammen med vennegjengen har hun også kost seg rundt det de kaller for «skravlebål». Det er nemlig lett å holde avstand og smittevernsregler rundt et bål, og det sosiale samværet har blitt et høydepunkt for de alle.

– Vi lufter hodet og vettet, og prater sammen helt til bjørkeveden tar slutt. Det å få mentalt og sosial påfyll, kombinert med frisk luft har vært kjempeviktig, understreker Cecilie.

Scroll videre for Cecilies beste tips for å utforske fjellet, skogen, kysten eller byen dette sommerhalvåret:
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Utforsk fjellet

– Uansett om du er nybegynner eller erfaren på fjelltur er det lurt å forberede seg godt på forhånd. Søk opp informasjon på nettet om rødmerkede stier, hvor lang tid du må beregne, antall kilometer og sjekk værmeldingen, tipser Cecilie.

Tenk også gjennom hva du ønsker å få ut av turen. Ønsker du en overnatting, eller er det en spesiell fjelltopp du ønsker å bestige? Visualiser turen, skriv en pakkeliste, og ta med det du trenger.

– På en fjelltur er det viktig å ha med nok klær, mat og drikke, men pass på å ikke ta med deg for mye tungt. En vindsekk kan komme godt med for å finne le for vinden på høyfjellet, råder tureksperten videre, og fortsetter:

– Begynn i det små, kjenn på mestring og at du klarer mer. Ikke sett for ambisiøse mål først, men la turen vokse seg større når du føler deg trygg. Nyt turen selv om den kanskje ikke blir så lang.
Produsert av Schibsted Partnerstudio

Trykk på bildene for å komme til Senja-kolleksjonen, perfekt for å utforske fjellet


Storslått og majestetisk. Fjellrommet er kanskje også det rommet som ligger vårt hjerte nærmest. Et sted som gir deg stor natur og skaper minner du beholder resten av livet.

– Bergans


Ice cap, Glacial landform, Cloud, Sky, Mountain, Snow, Slope, Highland, Terrain, Landscape

Utforsk skogen

– Skogen byr på mange opplevelser, og det er sjelden at det er distansen som definerer om jeg har hatt en fin tur, sier Cecilie.

Her elsker hun å henge opp hengekøye, sette opp telt og lage god mat over bålet. Med litt forberedelser hjemme kan også fredagstacoen nytes utendørs, eller hva med nystekte vafler rett fra støpejernet?

– Hva du lager av mat eller om du velger å overnatte er fine utfordringer å gi deg selv. Finn nye stier og oppdag nye favorittplasser!

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Trykk på bildene for å komme til Nordmarka-kolleksjonen, perfekt for å utforske skogen

Et avslappende rom. Skogen er et stille tilfluktssted som representerer det motsatte av hverdagens stress og press. Her bestemmer du selv farten og rytmen.

– Bergans


People in nature, Outdoor recreation, Sky, Plant, Cloud, Tree, Happy, Swing

Utforsk kysten

– Det er så mange fine skatter å finne langs kysten. Her sover jeg aller helst under åpen himmel, og du kommer langt med et godt liggeunderlag og en presenning om det regner, forteller Cecilie.

Har du med barn på tur, er det også optimalt å la dem skape sitt eget univers av det de finner i fjæra. Lag ting ut av steiner og kvister, eller let etter krabber. Her er mulighetene mange.

– Mange plasser har kano- og kajakkutleie. Da kan dere finne en egen holme og komme dere litt vekk fra plasser hvor alle andre er, tipser hun.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Trykk på bildene for å komme til produktene som passer perfekt til å utforske kysten

Det spektakulære kystrommet. Et sted som gir deg endeløs utsikt og utallige tanker om hva som ligger langt der fremme.

– Bergans


People in nature, Sky, Cloud, Water, Ecoregion, Mountain, Highland, Wood, Happy, Terrain

Utforsk byen

– Byen inviterer til mye lek. Det kan være mye trim og moro å løpe etter en frisbee eller ball i parken. Oppsøk nærturer og kom deg ut. Du behøver jo ikke å gå så langt, anbefaler Cecilie.

Bare det å sette seg på en benk, observere folk og se at det endelig er litt liv ute, eller å lytte til fuglen som kvitrer på en grein kan gjøre mye for humøret.

– Å fange noen D-vitamin stråler fra solen er helt fantastisk etter en mørk vinter. Bare senk skuldrene og vær til stede.

– Jeg anbefaler også å teste packraft på Akerselva, hvor du padler fra Maridalsvannet og ned til byen. Å oppleve natur til asfaltjungel på så kort tid er utrolig kult, forteller Cecilie.

Les mer om packraft på Akerselva med Bergans Adventures her

– Hva er dine beste tips for nybegynnere som ønsker å utforske friluftslivet?

– Først prøve, så øve. Du vil ikke få med deg hvor fantastisk naturen kan være uten å ha prøvd. Planlegg litt, gjør avtaler med venner eller familie, så er det vanskeligere å avlyse. Og husk, det er bare du som kan finne den gode turen for deg.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Trykk på bildene for å komme til Oslo-kolleksjonen, perfekt for å utforske byen

Kanskje vårt nærmeste og mest tilgjengelige rom. Grønne lunger og muligheter for en liten tur rett utenfor døren din. Her møter vi venner og planlegger vårt neste eventyr.

– Bergans


Vision care, Street fashion, Glasses, Joint, Shoulder, Sunglasses, Leg, Goggles, Neck, Sleeve
Ski mountaineering, Outdoor recreation, Glacial landform, Mountainous landforms, Ridge, Mountaineer, Mountain, Snow

SESONG ETTER SESONG: Senja-kolleksjonen er spesielt utviklet for toppturer, men fungerer like fint til andre aktiviteter året rundt.

Ski boot, Outdoor recreation, Skiing, Winter, Skier, Snow

LAG PÅ LAG: Det er lurt å kle seg lagvis, så kan du enkelt regulere temperaturen.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bergans

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)