Eventyret er rett rundt svingen, om du bare ser etter. Ta med barna i planleggingen, og nyt friluftslivet i sommer.

– Du trenger ikke dra langt for å finne en fin opplevelse. Vi er jo så heldige å ha naturen nesten rett utenfor døren, uansett hvor man bor, forteller en entusiastisk Cecilie Skog.

Som hele Norges fjellklatrer, ekspedisjonsfarer og Bergans-ambassadør har hun en livslang erfaring i bratte fjell, men som småbarnsmor slår hun et slag for nærturer og friluft i hverdagen.

– Veldig få barn blir motivert av å gå langt, bratt og høyt. Mine barn er tre og fem år, og trenger ikke en lang tur for å trives. Ikke tenk at dere skulle vært fem kilometer lenger frem, men nyt tiden sammen ute der dere er, tipser hun.


– Du kan ha det fint i hagen, men når du tar et skritt lenger så får du heller ikke så mange forstyrrelser. Det er ingen klær som skal brettes, eller oppvask som venter på deg. Logg av og bli med på leken!

I tillegg råder Cecilie om å alltid ha med rekvisitter, enten det er praktiske turting, eller gjenstander som får frem fantasien.

– Vi lager alt fra kongledyr til barkebåter. Ta med garn, og let etter kvister som ligner mennesker, og vipps så har dere laget små dukker sammen.

FAVORITT: En hengekøye er alltid med Cecilie på tur, og kan henges omtrent hvor som helst. Foto: Bergans

I tursekken passer Cecilie på å alltid få plass til en hengekøye, som kan brukes som en huske, eller hvor man bare kan ligge og slappe av.

– Vi tar gjerne med oss såpebobler, en slakk line, og skal vi kose oss ekstra mye tar vi med popcorn som vi popper på bålet eller med stormkjøkken.

Vi har planlagt sommerferien for deg: Opplev Norge med Bergans Adventures


FJELL- OG KAJAKKTUR MED BERGANS ADVENTURES: Turen går innom den vakre DNT-hytta Kiellandbu. Foto: Kyrre Flotve

Utvalgte turfavoritter:

Slik får du med barna ut

Mange kan kjenne på dørstokkmila før en tur, og spesielt barn må lokkes med belønninger. Ifølge Cecilie gjelder det å inkludere barna tidlig i planleggingen, slik at de kan begynne å glede seg.

– I morgen er det meldt fint vær. Hvor vil dere gå, hvilken bamse skal få bli med, og skal vi lage popcorn på bålet?

Ved å bli med å pakke sekken, eller tegne et kart med trær og dammer, får de eierskap til turen. Barna skal også få lov til å ha med seg leker ut, ifølge tureksperten.

– Verdensrekorden til barna er 42 bamser opp til toppen av Vettakollen. Både barn og leker skal få være med på eventyr, og det er med på å skape veldig fine minner.


En verden av muligheter

Om du tror at friluftsliv kun dreier seg om å gå tur, må du tro om igjen. Naturen byr nemlig på uendelige aktiviteter, og buldring har blitt en favoritt hos Skog og barna.

– Vi klatrer og finner nye veier. Vi hjelper hverandre, og det blir et prosjekt vi gjør sammen. Barna kan gå opp en enklere side, og vi velger den vanskelige. De små synes det er kjempegøy å bare putte hendene i kalk, forteller hun.

Buldring er klatring uten tau på store steiner eller lave klippevegger.

Bærekraftig samarbeid

Cecilie har i mange år vært en del av Bergans-familien, som har støttet henne på ekspedisjoner og toppturer. Det tette samarbeidet har ledet til en smart produktutvikling: En gode dose erfaringer fra Cecilie, og bærekraftig fokus fra Bergans.

– Jeg er veldig stolt av kolleksjonen min. Den er laget for at klærne skal kunne leve om ti år, og det skal se fresht ut. Det er klare farger som gir sikkerhet i fjellet, og det er et bra snitt som sitter godt, forteller hun engasjert og legger til:

– Du skal kunne bevege deg fritt, kaste ungene opp i været, klatre og være aktiv. Turklær er ikke laget for at du skal sitte på en stubbe og være til pynt.

Se hele kolleksjonen til Cecilie Skog her

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bergans

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)