Bli med på
nm i guacamole

Bli med på
NM i guacamole

Det er på tide å finne Norges beste oppskrift på avokado-favoritten, en gang for alle. Bli med i konkurransen!

Produsert av VG Partnerstudio

Nordmenn er elleville etter taco, og et populært tilbehør er en deilig, kremet guacamole. Vi propper lefsene fulle, dypper nachosen godt nedi og skraper skålen tom. Det finnes derimot mange varianter, og mange mener at sin egen oppskrift er en vinner. Guacamolen kan jo inneholde alt fra rømme og lime, til tomat og koriander. Men hva smaker egentlig best?

For å finne den ultimate oppskriften arrangerer Bama nå Norgesmesterskap i guacamole, hvor hele Norge har mulighet til å delta. Vinneren blir kåret live på VG fredag 7. juni, med blant andre Lise Finckenhagen i juryen.

PREMIE: Flere heldige deltakere vil vinne kokkekniver fra Global. Psst.. Visste du at tomat er skikkelig godt i guacamole?

Skjermbilde 2019-05-29 kl. 17.17.28.png

Premiepotten består blant annet av 10 kokkekniver til utvalgte deltakere, 3 fullstendige knivsett til finalistene, og selvfølgelig den flotte tittelen «Norgesmester i guacamole».

Vinneroppskriften bør selvsagt inneholde avokado, men kokken stiller seg åpen til resten av ingrediensene og fremgangsmetode.

"Smaken er det aller viktigste, men kreativitet, utseende og originalitet vil også spille inn. Vi har med en delikat råvare å gjøre, så det er viktig å ikke ta livet av den, men løfte den ytterligere frem. Et overraskelsesmoment er alltid spennende, og vi er åpne for alt"

- Lise Finckenhagen, dommer i NM i guacamole
WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
"Smaken er det aller viktigste, men kreativitet, utseende og originalitet vil også spille inn. Vi har med en delikat råvare å gjøre, så det er viktig å ikke ta livet av den, men løfte den ytterligere frem. Et overraskelsesmoment er alltid spennende, og vi er åpne for alt"

- Lise Finckenhagen, dommer i NM i guacamole
WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
d1000a5e6e9f4118b8ffb34137fa25c72.jpg

GUACAMOLE-EKSPERT: Lise Finckenhagen gleder seg til å kåre Norges beste guacamole. Foto: Bama

Sitter du på oppskriften til Norges beste guacamole? Send inn dine ingredienser og fremgangsmåte, og vær med i trekningen av Global kokkekniver eller knivsett, pluss den gjeve tittelen «Norgesmester i guacamole»!

Les konkurransevilkårene her

Personvernerklæring, Bama Gruppen AS

Gyldig fra 29.05.2019

Bama er åpne om de personopplysningene vi samler inn om deg, og om hvordan disse personopplysningene brukes. Deltakelse i konkurranser eller arrangementer i regi av Bama skjer i henhold til bestemmelsene i denne personvernerklæringen.

Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som deltar i Bamas aktiviteter med å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvor de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker. Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere eller deltakere på Bamas aktiviteter, som erklæringen dekker.

1. Ansvar

Bama er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.
Har du som deltaker spørsmål om personvern kan disse sendes til legg inn epost

2. Informasjonen vi samler inn

Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson. Vi samler inn dine personopplysninger for å kunne gjennomføre aktiviteter som har positiv verdi for deltakerne.

Ved å registrere deg i konkurransen samler vi inn to eller flere av følgende opplysninger om deg:

- Ditt fornavn og etternavn
- Dine svar på oppskriften
- Din e-post

3. Hvordan vi behandler dine personopplysninger

Bama samler dine personopplysninger for å kunne gjennomføre konkurransen og kåre en vinner. Opplysningene vil lagres så lenge konkurransen varer. Så snart en vinner er kåret og prisen er delt ut vil alle personopplysninger slettes.

4. Sletting av personopplysninger

Bama vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig å beholde for den tjenesten eller aktiviteten som skal gjennomføres.

5. Deling av informasjon til tredjeparter

Bama utleverer ikke dine personopplysninger til tredjeparter, utover det som vi til enhver tid er pålagt i lov å utlevere. For å levere våre tjenester benytter vi oss av databehandlere som behandler personopplysninger kun etter Bamas instruks. Vår bruk av databehandlere er regulert i databehandleravtaler i henhold til personopplysningsloven og personvernforordningen.

6. Dine rettigheter

Som bruker av tjenestene til Bama har du rett til å forespørre oss innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også forespørre retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Bama behandler dine personopplysninger til tjenesteformål på bakgrunn av din deltakelse i konkurransen. Informasjon om deg brukes på bakgrunn av og i tråd med ditt samtykke. Ditt samtykke kan når som helst trekkes tilbake av deg. Tilbaketrekking av samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling av dine personopplysninger i tiden frem til samtykket ble trukket.

Dersom du mener Bama ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende en klage til Datatilsynet.

7. Endringer i denne personvernerklæringen

Bama forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne personvernerklæringen. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne personvernerklæringen vil brukeren bli skriftlig informert gjennom våre tjenester om dette på forhånd.

Sist oppdatert: Mai 2019

Nordmenn på avokadotoppen

Som en følge av at taco har blitt den nye «nasjonalretten», har avokado blitt en av de viktigste ingrediensene på nordmenns handleliste. Norge er nummer 1 i Europa når det gjelder forbruk av avokado, rett foran Danmark, opplyser Eurostat.

Finckenhagen har sine teorier på hvorfor akkurat avokadoen har blitt så populær.

"Avokado og guacamole passer like godt til tradisjonsretter som til eksotiske retter. det er deilig tilbehør til asiatisk mat, meksikansk mat, eller ved siden av røkelaksen"
WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
"Avokado og guacamole passer like godt til tradisjonsretter som til eksotiske retter. det er deilig tilbehør til asiatisk mat, meksikansk mat, eller ved siden av røkelaksen"
WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png

I tillegg nevnes det at avokado er både sunt, mettende og næringsrikt, med riktige fettsyrer.

– Det er et lite måltid i seg selv, og er virkelig kjempegodt. Nå blir det spennende å se hvordan nordmenn flest lager guacamole, om vi gjør som meksikanerne og krydrer maten med enkle råvarer, eller om vi tilsetter mye ekstra, avslutter Finckenhagen.

Gratis kokebok

Om du behøver inspirasjon og kreative idéer til hvordan du kan bruke avokado og guacamole, har World Avocado Organization laget en fristende kokebok - helt gratis!

Last ned kokeboken her og finn mange gode oppskrifter med avokado


Italienske urtekjøttboller med guacamole

Se flere oppskrifter her

Middelhalvsinspirert avokadohummus med pitabørdstrimler

Se flere oppskrifter her

Grillet laks på avokado- og koriandermousse

Se flere oppskrifter her
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)