Asset 3.png

Bli med på NM i

Avokadomester 2020

AVOKADOMESTER 2020:

BLI MED PÅ NM I GUACAMOLE

GUACAMOLE

elements_0007.png
guacamole.png

Avokadomester 2020

elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
nm-i.png

Dobbelklikk for VGTV

elements_0007.png

her er norgesmesteren i guacamole 2020

elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
guac 1.png

Creamy, chunky eller spicy? Den meksikanske sideretten som ofte spiller hovedrollen i taco har utallige sider ved seg. Med stjernekokken Lise Finckenhagen i spissen har vi kåret Norges beste guacamoleoppskrift.

I samarbeid med Bama og World Avocado Organization, søkte vi oppskrifter på guacamole for å finne Norges beste. Over 750 oppskrifter strømmet inn, og ingredienslisten bestod av alt fra bacon og ananas, til jordbær og tabascosaus.

Tre knakende gode guacamole-oppskrifter sto igjen i finalen, og det ble nervepirrende jevnt på tampen av smakingen. Dommerne elsket samtlige oppskrifter, men bare én kunne vinne!

I årets jury for NM i guacamole finner du skiskytter-essene Tarjei Bø og Ingrid Tandrevold, daglig leder i WAO, Xavier Equihua, og selvfølgelig stjernekokken Lise Finckenhagen. Se hvordan det gikk da Lise og resten av dommerne laget og smakte finaleoppskriftene i toppen av saken.

Frisk i smaken

Det var Hilde Olufsen (30), Stine Hallan (28) og Hans Fretheim (33) som kom til finalen, og sistnevnte – Hans Fretheim fra Voss gikk helt til topps i konkurransen.

Oppskriften hans falt i smak hos samtlige dommere. Friskheten i ingrediensene gjorde at skålene med Hans' guacamole rett og slett ble skrapet helt tomme!

NORGESMESTER I GUACAMOLE: Hans Fretheim kan smykke seg med tittelen Norgesmester. Ifølge dommerne lager han den beste guacamolen i Bamas konkurranse. Foto: PRIVAT

IMG_6885.JPG
– Oi, dette var jo veldig gøy, sier Fretheim når vi ringer han opp med det glade budskapet.

Han meldte seg på gjennom annonsen på Snapchat, og ville rett og slett formidle oppskriften sin etter å ha smakt mange merkelige guacamoler.

– Jeg har fått servert guacamole med majones i, ler Hans.

Hans egen guacamole inneholder noen spesielle ingredienser, som for mange kanskje ikke er så vanlig. Den «gress»-aktige olivenoljen skal ifølge Hans gi en ekstra friskhet til guacamolen.

– Jo grønnere olivenoljen er, jo friskere og mer gress-aktig på smak blir den. Det er typisk for spanske olivenoljer å være grønne i smaken, sier Lise Finckenhagen.

norges beste guacamole

2 avokado
½ fedd hvitløk
½ grønn chili
2 vårløk
2 ss spansk olivenolje
½ Lime
Liten bunt koriander
Salt


Hakk chili og hvitløk, hell limesaft og olivenolje over og la stå. Mos avokado med hackit eller gaffel. Hakk vårløk og koriander og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med salt.

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
– Jeg pleier å servere denne til kompisene mine, og det er alltid en vinner, sier Hans Fretheim, som i tillegg til å vinne kompisenes hjerter kan smykke seg med tittelen Norgesmester i guacamole.
Layer 7 4 1.png
juan-manuel-giraldo-grisales-K7bd0WoYfoo-unsplash.jpg

GUACAMOLE TIL TACO: Det er noe helt magisk med en creamy guacamole til fredagstacoen. Enten du smører det tykt på i tacolefsen, eller dypper de sprø chipsene i skålen.

AFL-Character2.png

Falt i smak hos dommerne

Kokk og dommer i NM i guacamole, Lise Finckenhagen, har bare lovord å si om guacamoleoppskriften til Hans.

– Den er delikat i smakene. Den har denne grønne aromaen fra olivenoljen. Ingen av smakene slåss mot hverandre her, sier hun og gir full score til oppskriften i konkurransen.

Også daglig leder i WAO, Xavier Equihua, skryter av oppskriften.

– Det Hans har laget er en klassisk California-guacamole fordi den inneholder hvitløk. Jeg vokste opp med å spise guacamole med masse hvitløk, så derfor liker jeg denne godt, sier han.
elements_0002.png

STINES JORDBÆR-guacamole

2 avokado
½ sjalottløk
4 stk jordbær
1 ts kremet balsamico
1 ts akasiehonning
½ Lime
Koriander
Maldonsalt & pepper


Mos avokadoen i en stor morter. Kutt jordbær og løk i små biter og bland sammen med avokadoen. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt, pepper og limesaft. Topp guacamolen med jordbær og koriander.

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png

HILDES INGEFÆR-guacamole

2 avokado
1 rød chili
½ lime
1 bunt koriander
½ gul løk
1 skive fersk ingefær
Salt & pepper


Hakk opp chili, løk og ingefær. Kjør avokado, koriander og de øvrige ingrediensene med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png

Tre knallgode oppskrifter gikk til topps i konkurransen, alle med litt dristige ingredienser. Ta utfordringen, og prøv å tilfør en ny og spennende ingrediens til tacoen i kveld.

– Guacamole passer til både snacks, salaten, på burgeren eller ved siden av røkelaksen. Den passer rett og slett inn overalt!

Lise Finckenhagen, dommer i NM i guacamole

Slik kan du bruke norges beste guacamole

Avokadotoast med
røkelaks

Dette er en deilig og sunn frokost med guacamole, røkelaks og granateple. Den er lett å lage og gir deg en smakfull start på dagen!


1. Lag Norges beste guacamole

2. Skjær en skive grovbrød og topp med guacamole, røkelaks, granateple og karse.

3. Smak til med salt og pepper


Se hele oppskriften her

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png

grillet mais

En klar favoritt for sesongen er grillet maiskolbe, men visste du at det smaker nydelig med guacamole eller avokadosmør?

1. Pensle maiskolbene med litt olje før du legger dem rett på grillen

2. Grill over middels høy varme i ca. 15 minutter, eller til kolbene er gyldne. Snu ofte på grillen.

3. Server nygrillet mais med Norges beste guacamole, eller lag ditt eget avokadosmør.

Se hele oppskriften her

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png

Taco med soppstuing, tomatsalsa og guacamole

En spennende vri på tacoen, fylt med gode smaker fra østerssopp, chili, honning og soyasaus.

Se hele oppskriften her

WAO_EN_Logo-Large-Slogan_RGB_pos_20170412.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png
elements_0007.png

bli inspirert og last ned en
gratis kokebok med avokado

Italienske urtekjøttboller med guacamole

Last ned gratis kokebok her

Middelhalvsinspirert avokadohummus med pitabørdstrimler

Last ned gratis kokebok her

Grillet laks på avokado- og koriandermousse

Last ned gratis kokebok her

Italienske urtekjøttboller med guacamole

Se flere oppskrifter her

Middelhalvsinspirert avokadohummus med pitabørdstrimler

Se flere oppskrifter her

Grillet laks på avokado- og koriandermousse

Se flere oppskrifter her

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Bama

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)