Produsert av TV 2 Konsept

Frister det med et kjapt måltid, proppfullt av ingredienser som gjør kroppen godt? Her får du ernæringsfysiologen beste tips for rask og sunn mat.

Å ta vare på kroppen innebærer både trening og riktig kosthold for ernæringsfysiolog Mia Eckhoff.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av sunn og næringsrik mat, og tenker på hvordan jeg vil føle meg i etterkant av et måltid, forklarer hun.

En kjapp matbit trenger ikke å være et usunt alternativ. Tvert imot er det overraskende enkelt å ta de gode valgene, sier ernæringsfysiologen.

Næring som gir deg energi

Visste du at folat, vitamin A og vitamin C, sammen med et sunt kosthold og jevnlig aktivitet, kan bidra til å minske tretthet og hjelpe kroppen til å få et normalt immunforsvar? Alle disse næringsstoffene får du i deg fra Super Grønnkål Mix.

Slik er posene bærekraftige

Mia bruker sjelden ferdigprodukter når hun lager mat; det er viktig for henne å vite innholdet i det hun spiser.

– Samtidig er jeg mye på farten i forbindelse med jobben min, og er helt avhengig av å ha enkle, men også rene ting som jeg kan bruke i matlagingen, sier Mia.

Produktene fra Grønn & Frisk er laget av naturlige råvarer, og gjør det enkelt for Mia å spise sunt i en hektisk hverdag. Samtidig ønsker hun å ta bærekraftige valg, og er glad for alt som bidrar til å redusere matsvinn.

– Fordelen med produktene til Grønn & Frisk er at man bruker hele bondens avling - også den gulroten som ellers blir regnet som for stor eller krokete, understreker hun.

Få gode og enkle tips til hvordan du kan bruke Grønn & Frisk her

Powersalat

1/2 pose Bukettmix
1/2 pose Grønnkål mix
2 dl couscous (ferdig kokt, følg instruks på pakken)
4 ss Dijon vinaigrette
2 ss fetaost
2 ss tranebær
1 neve ristede valnøtter

Bland sammen Bukettmix, Grønnkål mix og couscous i en bolle. Vend inn Dijon vinaigretten. Topp med fetaost, tranebær og valnøtter. Ha litt ekstra vinaigrette på toppen og bland alt en ekstra gang.

Lunsjlapper

1 pose Finrevet gulrot
1 dl havregryn
3 egg
1/2 rød chili
1 ts gurkemeie
1 klype finhakket kruspersille
1 klype finhakket koriander
1 ss kokosfett til steking
Litt salt og pepper.
2 ss Crème fraîche dressing
Ristede pekannøtter og finhakkede urter

Ha revet gulrot i en bolle. Visp sammen eggene med chili, gurkemeie, urter og litt salt og pepper. Hell eggeblandingen og havregryn over gulroten og visp godt sammen med en gaffel. Ha kokosfett i en stekepanne og sett den på nokså sterk varme. Stek lappene til du har fått en fin stekeskorpe og legg på tallerken. Topp med Crème fraîche dressing, ristede pekannøtter og litt ekstra urter.

Til toppen

Produsert av TV 2 Konsept

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2020 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)