Dagens teknologi gjør det mulig for flere å jobbe hjemmefra. Her er tipsene til tre ulike løsninger for deg som ønsker en god arbeidssituasjon hjemme.

– Det er et par ting som er spesielt viktige å tenke på for den som jobber hjemmefra, eller som ønsker å ha hjemmekontor, sier Tomas Eidsvold, prosjektselger og showroomsansvarlig hos AJ Produkter.

Han peker på at det er stor forskjell på om du jobber et par timer om kvelden eller hele dager hjemmefra.

– Dersom du ofte har hjemmekontor vil du trenge en ordentlig arbeidsplass, og da bør du investere mer i møblene til hjemmekontoret. Det er viktig å ha en god stol å sitte i og et skrivebord du kan tilpasse, sier Eidsvold.

Her får du prosjektselgeren anbefalinger til løsninger for hjemmekontoret, med utgangspunkt i tre ulike priskategorier.

LES MER: Få varene du bestiller hos AJ Produkter levert hjem på døren


– Velg møbler til hjemmekontoret med utgangspunkt i hvor mange timer du bruker når du arbeider hjemmefra, anbefaler Tomas Eidsvold hos AJ Produkter.

1) Budsjettvennlig

Møblene på bildet har en totalkostnad på ca. 3500 kroner (Foto: Schibsted Partnerstudio)

40 % av oss har ikke hev/senk pult

Denne løsningen er for deg som tilbringer inntil et par timer i hjemmekontoret og ikke trenger de samme justeringsmulighetene som den som sitter mye.

– Her har man et rimelig skrivebord i fast høyde, som både ser kult ut og er stødig, samtidig som det er enkelt å få plass til. Det er ikke alle som har så god plass til et eget kontor hjemme, og mange har hjemmekontoret som en del av soverommet, i en krok eller en gang, sier Eidsvold.

Han anbefaler en behagelig stol med mykt sete og luftig rygg, som er pen i utseendet og dermed kan passe inn flere steder i hjemmet.

– Hvis man bare sitter et par timer om dagen hjemme vil jeg anbefale en slik stol. Den er rimelig, men samtidig av god kvalitet. Her får du en god stol hvor du kan gjøre de viktigste tilpasningene med høyden og armlenene.

Belysningen i hjemmet er ofte varierende, og det kan derfor lønne seg å investere i en egen skrivebordslampe. Et godt tips er å velge en lampe som har USB-inngang slik at du enkelt kan lade mobilen og samtidig ha den i nærheten.

Prisklasse 1

Lite og lettplassert skrivebord i moderne design - perfekt for mindre kontorer.

Nomad skrivebord

2) Bestselgere

Møblene på bildet har en totalkostnad på ca. 7900 kroner (Foto: Schibsted Partnerstudio)

Sitter du mer enn 3-4 timer om gangen når du jobber hjemmefra, anbefaler prosjektselgeren at du legger litt mer i møblene for å få en god arbeidssituasjon hvor du kan variere sittestillingen.

– I denne prisklassen er man over på et hev- og senkbart skrivebord. De har blitt veldig populære, og har også gått ned i pris slik at de er ganske rimelige nå. Du må ikke ut med så mye mer sammenlignet med det rimeligste bordet, sier Eidsvold.

I dag kommer de hev- og senkbare bordene i flere bredder, slik at den som ønsker et større bord kan få bedre arbeidsplass til blant annet dokumenter.

– Til tross for at mange går i retning av mindre skrivebord, er det faktisk de store skrivebordene som fremdeles er mest populære. Det er mange som er glade i å ha litt ekstra plass til permer, printer, og dokumenter i hjemmekontoret, sier Eidsvold.

Prisklasse 2

Elektrisk hev- og senkbare kvalitetsskrivebord

Flexus hev- og senkbart skrivebord

Videre trekker han frem viktigheten av å ha en komfortabel stol med god støtte i ryggen og høyderegulering.

– Denne stolen er nesten som et bilsete på hjul og har blitt veldig populær. Den har blitt en bestselger både hos firmaer og til hjemmekontoret.

Eidsvold viser til at jo lengre tid du tilbringer i hjemmekontoret, desto viktigere er belysningen. På arbeidsplassen er det som regel godt lys i lokalet, mens belysningen i hjemmet ofte er svakere. Ikke alle rom er egnet for hjemmekontor på grunn av lysforholdene.

– Til hjemmekontoret anbefaler vi å bruke en lampe med USB-inngang, justerbar lysstyrke og ulik lystemperatur. Når du jobber bør du helst ha et hvitt eller blått lys, mens om kvelden kan du stille lampen i «søvnmodus» for å få et varmere lys. Disse funksjonene passer veldig godt til et hjemmekontor, sier prosjektselgeren.

Forskning fra Chester-universitet i Storbritannia viser at du forbrenner 0,7 kalorier mer hvert minutt hvis du står på jobb istedenfor å sitte.

Hvis du veier 75 kg og jobber stående tre timer om dagen i et år, tilsvarer det å løpe seks maraton.

De tre timene gjør at du forbrenner 144 kalorier ekstra hver dag.

Det tilsvarer 30.000 ekstra kalorier i året, ifølge forskningen.

Visste du at ...

Helsegevinsten ved å stå på jobb er overraskende høy?

IMG_1204.jpg

TIPS: Tilbehør til hjemmekontoret

Et godt råd er å velge en skrivebordslampe med ulike funksjoner og modus som passer godt til et hjemmekontor.

3) Premium

I denne kategorien har møblene som er avbildet en totalkostnad på ca. 11.300 kroner (Foto: Schibsted Partnerstudio)

Dersom du tilbringer mye tid i hjemmekontoret, og er villig til å legge litt penger i det, anbefaler Eidsvold å velge møbler med flere justeringsmuligheter.

– Noen ønsker også et mer eksklusivt utseende på møblene hvis man har en finere leilighet og vil at hjemmekontoret skal passe bedre inn. Da kan man velge et hev- og senkbart skrivebord i helhvitt som ser lekrere ut. Denne typen har høydejustering samt høyere vektgrense slik at det tåler større belastning.

Stolen i premium-klassen har flere funksjoner, hvor man blant annet kan justere både armlenene og nakkestøtten flere veier.

– Dette er en stol som har alt du trenger. Den har mange muligheter for regulering, et veldig godt stoff i flere trendy farger samt høyere kvalitet for den som sitter mye. Den vil holde mye lengre. Stolen er i tillegg laget av resirkulert materiale og er produsert fra et miljøaspekt, sier Eidsvold.

Prisklasse 3

Elektrisk hev- og senkbart skrivebord med bue og T-stativ med klembeskyttelse

Modulus hev- og senkbart skrivebord

De viktigste investeringene, ved siden av skrivebordet og kontorstolen, er ifølge prosjektselgeren en skrivebordslampe med ulik lystemperatur og styrke og en monitorarm for å løfte opp dataskjermen.

– Her har du stilig en lampe som passer bra både om kvelden før man skal sove og ellers når du jobber og har behov for godt lys.

– Monitorarmen anbefales fordi man sjelden får dataskjermen høyt nok opp. Da blir man ofte sittende med en dårlig holdning hvor man ser ned på skjermen, når den egentlig bør være i øyehøyde. Ved bruk av monitorarm vil du automatisk rette opp ryggen mer.

Han peker på at monitorarmens justeringsmuligheter gjør at du kan dra skjermen mot deg, fra deg eller til siden. Den kan festes hvor du vil og det ser ofte ryddigere ut når du får løftet opp skjermen. Da frigjøres også mer plass på skrivebordet.

– I tillegg har monitorarmen en helseeffekt som er verdt å betale for. Er du glad i ryggen din er det en billig pris å betale, sier Eidsvold.

Med en monitorarm frigjør du mer plass på skrivebordet og unngår dårlig holdning når du jobber foran skjermen (Foto: Schibsted Partnerstudio)

AJ PRODUKTER

AJ Produkter er ledende leverandør og et fullserviceforetak som designer, selger og leverer innredning til kontor, lager og industri, samt til skole og barnehage. Klikk på pilen under for å lese mer. I over 40 år har selskapet levert møbler og produkter til bedrifter, skoler og idrettsanlegg. 1975: Anders Johansson etablerer AJ Produkter. 1982: Det første datterselskapet åpnes i Norge. 1989: AJ Produkter vises for første gang i sportssammenheng. Reklame på ismaskinen på ishockey-VM fungerer bra, og siden har AJ-logoen blitt sett på dommernes jerseys og på sportsarenaer over hele verden. 90-tallet: AJ tar i bruk produksjonsanlegg i Polen og Slovakia. Kundekatalogen var AJs primære kommunikasjonskanal før selskapet på 2000-tallet lanserte sin egen nettbutikk. 2012: AJ flytter til nytt hovedkontor i Halmstad. Totalt 33 000 m2 huser hovedkontor, lager og utstillingslokaler. 2015: AJ Produkter feirer 40 år med innredning for kontorer, skoler, lager og industri. I dag er AJ-konsernet representert i 19 europeiske land med 26 selskaper og har over 800 ansatte. Selskapet håndterer ca 25.000 artikler i vareregisteret, og i 2017 ble mer enn 700 000 ordrer levert fra AJ Produkters sentrale lager i Halmstad.

Bestill AJ-katalogen gratis her!

40 % har ikke hev/senk-skrivebord

Uthevet sitat Id modo salutandi cum, ut libris dissentiunt vix. Tantas vivendo id has. Ridens aeterno dissentiunt duo ea, at vivendo indoctum expetenda nec, animal civibus id eam. Ei paulo eirmod platonem vel, odio honestatis mel ut, nisl possit facete ius te.

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)