Hovedinnhold

Silje (19) nest sist i X Games: - Jeg begynte å gråte

ASPEN (VG Nett) Det ble en skuffende dag i slopestyle for det norske snowboardlandslaget.

Denne saken handler om:

- Det er så kjedelig når ikke triksene sitter som de skal. Jeg har kjørt veldig bra på trening, og har jobbet veldig hardt for dette. Tårene trillet da jeg ringte hjem til mamma for å fortelle at det ikke gikk som planlagt, sier Norendahl til VG Nett.

Kjersti Østgaard Buaas (31) havnet på plasseringen foran Silje. Hun hadde gode kjøringer, men klarte ikke landingene på det siste hoppet.

- Det gikk veldig bra, men det var synd jeg ikke holdt meg på beina etter det siste hoppet. Det ene fallet var rett på magen. Jeg slo lufta helt ut av meg, men det går bra, sier en smilende Buaas til VG Nett rett etter konkurransen.

VGTV: Se intervju med snowboard-kjørerne etter finalen

Snowboard-gutta skuffet

Gjermund Bråten (22) fra Torpo og Aleksander Østreng (21) fra Rykkin klarte å bli blant de åtte kjørerne som kom videre under torsdagens kvalik.

VGTV: Videre i X Games: - Det er en stor norsk dag!

I finalen klarte de derimot ikke å få alle triksene til å klaffe, og endte på syvende og åttende plass.

- Alle har den følelsen av at man på dra på litt ekstra og tørre å satse mer enn vanlig, det er jo tross alt X Games.

Østreng prøvde seg på en trippelcork for første gang under lørdagens finale.

- Teknisk sett gikk det ikke så bra for min del i dag, men jeg forsøkte i alle fall, sier 21-åringen til VG Nett.

Bråten falt flere ganger under finalen i slopestyle, og endte til slutt på siste plass.

- Jeg gjorde så godt jeg kunne, men det holdt ikke. Jeg hadde ikke nok fart. Jeg er litt skuffa nå. Det er en dårlig dag, men man kan ikke ha bra dager hele tiden, sier Bråten.

Landslagstrener Per Iver Grimsrud er uansett fornøyd med kjørernes innsats.

- Jeg er imponert. De gir alt og satser. Det er selvfølgelig synd at Gjermund tryner på et triks han egentlig kan i blinde, men det er X Games og nerver spiller en stor rolle, sier Grimsrud.

Canadisk gull

Canadiske Mark McMorris gikk helt til topps i herreklassen, mens amerikanske Jamie Anderson tok gull i slopestyle-finalen for kvinner.

I fredagens big air-konkurranse imponerte snowboard-kjørerne stort med bronse til Ståle Sandbech og gull til Torstein Horgmo. Mark McMorris fikk sølvmedaljen.

VGTV: Snowboard-gutta hyllet som rockestjerner i Aspen

VGTV: Horgmo om X Games-gullet: - Den sykeste finalen jeg har opplevd

Søndag skal twintip-kjørerne Andreas Håtveit og Tiril Sjåstad Christiansen konkurrere i samme slopestyle-løype. Løypa blir beskrevet som en av de mest krevende i historien med store og hyppige hopp.

VGTV: Tiril (17)yngst i X Games - Se hennes ville triks!

VGTV: Slik skal Håtveit vinne X Games-medalje

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport