Hovedinnhold

Sjakk-Magnus (19) blir moteikon med Liv Tyler

* Skriver kontrakt med klesgiganten G-Star
* - Historisk avtale, sier sponsorguru

BERLIN (VG Nett) Sjakkspilleren Magnus Carlsens (19) siste trekk gjør ham rik på klær etter å ha posert sammen med supermodell og skuespiller Liv Tyler (33).

VG følger

De to utgjør duoen til klesmerket G-Stars neste høst- og vinterkolleksjon. Ved å kombinere glamour fra Hollywood og intelligens og kløkt fra sjakkens verden, fanget stjernefotografen Anton Corbijn Tyler og Carlsen på film under Floridas skyfrie himmel tidligere i år.

- Det var morsomt. Jeg måtte finne ut mer om hva G-Star var og hva de sto for, men det tok ikke lang tid før jeg sa ja da de spurte meg, forteller Magnus Carlsen til VG Nett i Berlin.

I dag var han hovedattraksjonen til klesgiganten under motemessen «Bread and Butter» her i den tyske hovedstaden.

MODELL: Magnus Carlsen forsøker seg på en ny arena - nå som klesmodell. Foto: Andrea Gjestvang
MODELL: Magnus Carlsen forsøker seg på en ny arena - nå som klesmodell. Foto: Andrea Gjestvang

Mads A. blogger fra Berlin:Carlsens nye klær

Det var i februar i år at Bærum-gutten dro til Miami i Florida på USAs østkyst og møtte den 14 år eldre skuespilleren og modellen Liv Tyler. På et tak ble de to fotografert i timesvis med klærne G-Star nå lanserer.

Bildespesial:Se motebildene av Magnus Carlsen her

På Tylers fang

- Jeg tror ikke hun visste så mye om hva jeg driver med. Jeg fortalte henne at jeg spiller sjakk. Hun var veldig grei å jobbe med og hun fikk meg til å føle meg komfortabel, forteller Magnus.

POSERER MED MAGNUS: Hollywood-stjernen Liv Tyler er sammen med Magnus Carlsen klesmerket G-Stars ansikter utad. Foto: Anton Corbijn/G-Stars
POSERER MED MAGNUS: Hollywood-stjernen Liv Tyler er sammen med Magnus Carlsen klesmerket G-Stars ansikter utad. Foto: Anton Corbijn/G-Stars

Bildene er tatt av den nederlanske fotografen Anton Corbijn, som ikke har småtteri på CV-en. Corbijn har regissert musikkvideoer for blant andre U2, Depeche Mode, Joy Division, Nirvana, Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers, Metallica og Roxette. Han er også mannen som står bak en rekke av albumcoverene til U2 og Depeche Mode. For noen år siden høstet han heder for filmen om Joy Division-vokalist Ian Curtis i «Control».

Under fotoshooten med Magnus Carlsen ga han 19-åringen beskjed om å ligge i fanget til Liv Tyler, og det ble tatt en rekke bilder av de to som poserte sammen. De har G-Star bestemt seg for ikke å bruke i kampanjen, men VG har fått tilgang til noen av dem og trykker dem eksklusivt i torsdagens papirutgave.

- Det er mange gutters våte drøm å ligge i fanget til Liv Tyler. Hva tenker du om det?

- Jeg tenker at det var det jeg ble bedt om å gjøre og det var fint, svarer Carlsen.

Millionkontrakt

Avtalen 19-åringen fra Lommedalen i Bærum har inngått med klesprodusenten fra USA, er etter hva VG Nett har grunn til å tro verdt flere millioner kroner.

- Markedsverdien til Magnus er på full fart oppover. Han er nummer én i verden i sjakk og avtalen med G-Star gjør ham enda større og kjent, også i kretser ut over sjakkmiljøet, sier manager Espen Agdestein til VG Nett.

Han ønsker ikke å kommentere størrelsen på beløpet Magnus får for å være frontfiguren for G-Stars reklamekampanje.

- Det er klart det er litt penger i dette, men penger var aldri motivasjonen min for å si ja, presiserer 19-åringen når VG Nett treffer ham på motemessen på gamle Tempelhof Airport i Tyskland.

- En historisk avtale

VG Nett har grunn til å tro at avtalen bringer sjakkspilleren opp i toppskiktet blant norske idrettsprofiler når man ser på enkeltavtaler utøverne har sikret seg.

Sponsorguru i DnB Nor, Jacob Lund, bekrefter de antagelsene.

- Dette er en historisk avtale, en anerkjennelse til Magnus Carlsen og til sjakk som idrett. Carlsen blir nå løftet inn i en ny stjernehimmel, sier Lund til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer