Hovedinnhold

Kasparov åpner for Carlsen-jobb

SKILTE LAG: Sjakklegenden Garry Kasparov (t.v.) og Magnus Carlsen har samarbeidet tidligere, men på denne pressekonferansen i Sandvika opplyste de i 2010 at de la samarbeidet på is. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
SKILTE LAG: Sjakklegenden Garry Kasparov (t.v.) og Magnus Carlsen har samarbeidet tidligere, men på denne pressekonferansen i Sandvika opplyste de i 2010 at de la samarbeidet på is. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Sjakkmesteren Garry Kasparov er klar til å hjelpe Magnus Carlsen på veien mot høstens VM-kamp.

VG følger

- Det gjør jeg med stor glede dersom de (team Carlsen) tar kontakt. Jeg har fortsatt et godt forhold til dem. Jeg fikk blant annet et restaurant-tips i Oslo av Espen Agdestein, sier Kasparov til NTB.

Han samarbeidet og trente Carlsen en god periode før de gikk hver til sitt i 2010.

- Dersom Magnus gjør hjemmeleksene sine godt og er psykologisk forberedt, vil han vinne kampen mot Vishy Anand. Men en VM-kamp er noe helt annet enn andre turneringer. Du spiller mot samme mann hele tiden. Og vi skal huske at Magnus fortsatt har noen svakheter som spiller. Anand er ekspert på å utnytte andres feil. Han spiller også trolig på hjemmebane og er svært rutinert, sier Kasparov.

Han var selv verdensener i en årrekke og av mange sett på som tidenes beste sjakkspiller. Kasparov ble også verdensmester i en alder av 22.

Idol

Skulle Carlsen lykkes i VM-oppgjøret som trolig spilles i India, vil han kopiere Kasparov på det området.

- Sjakken trenger en type som Magnus. Unge spillere behøver idoler, og Carlsen oppfyller alle kriterier.

Kasparov er i Oslo for å holde et foredrag om politikken i Russland etter at Vladimir Putin seilte opp på toppen. Det skjer fredag.

Lørdag runder Kasparov 50 år. Han var bare 22 da han ble tidenes yngste VM-mester etter seier over Vitalij Karpov. Det skjedde i Moskva i 1985.

Bursdagen feirer Kasparov i Oslo sammen med sin nærmeste familie.

For to år siden uttalte Carlsen «at dersom han skulle jobbe med Kasparov igjen, ville det bli opp mot en VM-kamp». Den starter om snaut sju måneder.

Møtes Kasparov og Carlsen i løpet av de kommende dagene?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer