Hovedinnhold

Hevder Carlsens VM-kamp skal gå i rivalens hjemfylke

Manager Espen Agdestein til VG: - Ikke hørt noe fra verdenssjakkforbundet

FALLER BRIKKENE PÅ PLASS? Vishy Anand (til v.) møtte Magnus Carlsen under London Chess Classics før jul i fjor. I høst spiller de to gigantene mot hverandre igjen. Foto: Ole Kristian Strøm
FALLER BRIKKENE PÅ PLASS? Vishy Anand (til v.) møtte Magnus Carlsen under London Chess Classics før jul i fjor. I høst spiller de to gigantene mot hverandre igjen. Foto: Ole Kristian Strøm
(VG Nett) En indisk delstatsminister går offentlig ut og hevder VM-kampen i sjakk mellom Magnus Carlsen (22) og Vishy Anand (43) er bortlovet til India.

VG følger

Den norske verdenseneren vant retten til å utfordre den regjerende mesteren da han vant Kandidatturneringen i påsken.

Det store spørsmålet etterpå har vært hvor i verden de 12 prestisjefylte partiene skal spilles.

«Verdensmesterskapet 2013 vil bli holdt i Chennai mellom 6. og 26. november 2013», skriver den inidske avisenThe Hinduuten forbehold i dag.

Anand ble født i byen Mayiladuthurai, i samme delstat som Chenna, 11. desember 1969, og får i så fall hjemmebanefordel under VM-kampene. Under tittelen «Anand forsvarer VM-tittelen i Chennai» siterer avisen delstatsministeren i staten Tamil Nadu på at byen var i dialog med verdenssjakkforbundet om å holde den forrige VM-kampen, i 2011.

- Dessverre materialisterte det seg ikke ettersom Russland la inn det høyeste budet den gang. Etter at Tamil Nadu kom med ønsket om å organisere den neste kampen i fjor, aksepterte Fide å holde kampen i Chennai uten budrunde, sier Jayalalithaa (65).

OFFENSIV: Jayalalithaa, som her ankommer et politisk møte i Bangalore i fjor, hevder å ha kontroll på VM-kampen i sjakk. Foto: Manjunath Kiran, AFP
OFFENSIV: Jayalalithaa, som her ankommer et politisk møte i Bangalore i fjor, hevder å ha kontroll på VM-kampen i sjakk. Foto: Manjunath Kiran, AFP

The Telegraphs sjakkskribent Malcom Penn melder på Twitter at budet skal være på tre millioner pund, i underkant av 30 millioner kroner.

Carlsen-leiren kritisk

Magnus Carlsens manager Espen Agdestein reagerer slik på dagens nyhet fra indisk presse:

- Det får vi se på... Vi har ikke hørt noe fra verdenssjakkforbundet Fide ennå, så det er for tidlig å kommentere, skriver Agdestein i en sms til VG.

Han har tidligere vært klar på at Team Carlsen ikke vil ha kampen på rivalens hjemmebane.

- Vi ønsker ikke at kampene skal gå i India, og jeg regner heller ikke med at Anand vil ha dem på Hardangervidda. Jeg håper og tror det er interesse for å arrangere disse kampene, det er en ordentlig verdensbegivenhet, sa Agdestein til VG etter at seieren var i boks 2. påskedag.

- Generelt mener jeg kampene bør spilles på nøytral grunn. Jeg tror ikke India vil være førstevalget mitt, sa Magnus Carlsen samme dag.

Har god tid

VG har ikke fått svar hos Fide i dag, men Andrew Paulson, som skal arrangere kampen, har uttalt at man ikke har dårlig tid med et drøyt halvår igjen til VM.

- I andre idretter må de ha det klart flere år i forveien, men det er på grunn av infrastrukturen som kreves. Vi trenger bare et sjakkbrett! Samtidig tror jeg aldri vi vil få mer enn 500 personer som kommer for å se kampene der de spilles, mens det er fem, kanskje ti millioner som følger det hjemmefra. Jeg håper vi skal ha en arrangør på plass innen to måneder, sier Paulson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer