Hovedinnhold

Formel 1-testføreren mistet øyet etter kollisjon

ALVORLIG SKADET: Formel 1-testføreren Maria de Villota (32) ble alvorlig skadet under testing i Cambridgeshire. Foto: Ap
ALVORLIG SKADET: Formel 1-testføreren Maria de Villota (32) ble alvorlig skadet under testing i Cambridgeshire. Foto: Ap
(VG Nett) Maria de Villota (32) mistet sitt høyre øye etter skadene hun pådro seg under testingen i Cambridgeshire.

Det bekrefter John Booth i Marussia-laget, som Villota testet for, overfor The Guardian.

Den 32 år gamle Formel 1-testføreren ble livstruende skadet under testing i Cambridgeshire, da bilen hun kjørte traff en lastebil.

Chris Mann, BBCs mann på stedet, var vitne til kollisjonen, forteller at bilen hadde fullført en runde da den «plutselig akselererte» inn i baksiden av lastebilen.

- Det var et forferdelig øyeblikk, og alle var veldig sjokkerte over kollisjonen og hvor plutselig det skjedde, sa han.

Villota pådro seg store ansikts- og hodeskader i ulykken, og har blitt operert på Addenbrookes sykehus.

- Det er med stor sorg jeg må meddele at på grunn av skadene hun pådro seg har Maria mistet sitt høyre øye, sier John Booth i Marussia-laget, som Villota testet for, til The Guardian.

- Vi gjør nå alt vi kan for å støtte Maria og hennes familie. Vi ber om alles tålmodighet og forståelse med hensyn til oppdateringer på Marias tilstand. Vi vil komme med ytterligere informasjon når det er hensiktsmessig å gjøre det, fortsetter Booth.

Han takker også alle som bidro etter at ulykken inntraff på flyplassen i Duxford. Nå jobber Marussia-laget med å finne ut av årsaken til ulykken.

- Jeg er overveldet over meldingene og støtten til Maria, hennes familie og laget, og ønsker å uttrykke vår takknemmelighet til å alle som har støttet oss, avslutter han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer