Hovedinnhold

- Vanvittig deilig

MISSET: Ole Einar Bjørndalen gikk forbi Raphael Poiree i verdenscupen sammenlagt, men taper terreng til Sven Fischer som leder. Foto: Scanpix
MISSET: Ole Einar Bjørndalen gikk forbi Raphael Poiree i verdenscupen sammenlagt, men taper terreng til Sven Fischer som leder. Foto: Scanpix
HOCHFILZEN (VG Nett) En meget lettet Ole Einar Bjørndalen innkasserte sitt første VM-gull i mesterskapet i formiddag.

<center>VG Nett i VM</center>


Vet du noe om saken? Tips VG!

  • MMS/SMS: 2200
  • E-post: 2200@vg.no
  • Tlf: 22 00 00 00


LIVE:Les referat fra rennet HER!

Den spådde VM-kongen har i forkant av mesterskapet forsøkt å dempe det skyhøye favorittstemplet som er lagt på ham, og hevdet at han konsentrer seg om gode prestasjoner. Etter dagens gull måtte han innrømme at presset til tider har vært kraftig.

- Det var vanvittig deilig å innfri allerede på den første distansen. Presset har vært stort i forkant i og med at jeg har vunnet de seks siste rennene jeg har gått i verdenscupen, sa Bjørndalen til VG Nett like etter målgang.

Bom fra start

Han fikk ingen god start på rennet og bommet på det første skuddet. Det gikk et dypt sukk gjennom de norske supporterne på tribunen, noe Bjørndalen fikk med seg.

- Jeg hørte publikums reaksjon da jeg bommet. Da var det bare å få ned resten, gliser verdensmesteren.

Og det klarte han. De ni neste blinkene gikk rett ned, og som vanlig var det ingen i tetbildet som klarte å følge 31-åringen i sporet. Han gikk mye fortere enn sølvvinner Sven Fischer mellom og skytingene, og med full klaff på stående ledet Bjørndalen med 14,5 sekunder på tyskeren. I mål hadde Bjørndalen noe overraskende tapt fire skunder til tyskeren.

Ingen fordel

- Det var avgjort ingen fordel å starte sent i dag. Forholdene ble vanskeligere etter hvert. Vi bommet nok på valg av startnummer, men sånt er det vanskelig å gardere seg mot, forteller Bjørndalen.

Fischer startet som nummer seks, mens Bjørndalen fulgte 68 startnummer bak. Solen tok kraftig på snøen og forholdene ble på ingen måte like. Tross tidstapet på den siste sløyfen var verdensmesteren godt fornøyd med løpet.

- Det var ikke et optimalt løp. Men under de vanskelige forholdene var én bom og det jeg gjorde i sporet bra. Jeg ble lurt av vinden på første skyting og det var årsaken til bomskuddet. Alt i alt er jeg fornøyd med løpet, sier Bjørndalen.

Jaktes i morgen

Dagens sprint danner grunnlaget for jaktstarten i morgen. Bjørndalen går ut 10,5 sekunder foran Fischer og 24 foran bronsevinner Ilmars Bricis fra Latvia. En ledelse som med like langrennsforhold trolig hadde vært betydelig større.

- Ledelsen er ikke veldig stor. Men det er bedre enn ingenting og de andre må tross alt ta igjen på meg. Alt kan skje i morgen og nå gjelder det bare å få dette løpet ut av kroppen. Det blir ingen feiring i kveld, kanskje bare litt champagne spruting, glider Ole Einar Bjørndalen.

Blant de andre norske er det bare Egil Gjelland som får godkjent. Vossingen skjøt fullt på standplass, men led under det samme som Ole Einar i sporet. Gjelland startet tre nummer foran Bjørndalen og hadde ikke gode langrennsforhold sammenlignet med de foran og endte på 12.plass. Både Frode Andresen (6 bom) og Lars Berger (3) skjøt seg bort og endte på henholdsvis 35. og 44. plass. Andresen klaget over lite søvn, mens Berger etter eget utsagn hadde elendige ski.

PS: Dagens gull var Ole Einars tredje i karrieren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer