Hovedinnhold

Steffen (18) blir Vålerengas nye hockeykeeper

VIF-KEEPER: Steffen Søberg, her fotografert i forbindelse med U18-VM i fjor, er klar for ny klubb. Foto: Magnar Kirknes, VG
VIF-KEEPER: Steffen Søberg, her fotografert i forbindelse med U18-VM i fjor, er klar for ny klubb. Foto: Magnar Kirknes, VG
Vålerenga har valgt å satse på en norsk sisteskanse etter at ishockeyklubben sikret seg unggutten Steffen Søberg (18) fra Manglerud Star.

VG følger

Søberg har skrevet under på en fireårskontrakt og skal erstatte canadiske Patrick DesRochers som førstekeeper i klubben. DesRochers har ikke fått fornyet sin kontrakt.

Søberg ble drafet av NHL-klubben Washington Capitals i fjerde runde. Til sammenligning ble den ett år eldre landslagskeeperen Lars Volden sjetterunde-draftet av Boston Bruins.

- Vålerenga er jo en større klubb enn jeg har spilt i før. Det blir gøy å komme til en klubb som kjemper i toppen hele tiden, og naturligvis også et fremskritt for min egen karriere, sier Søberg til vif-hockey.no.

Trener Espen «Shampo» Knutsen er ikke redd for å velge en ung målvakt uten rutine på toppnivå. Vålerenga har de siste årene hatt en erfaren sisteskanse uten norsk pass.

- Vi får en ung, norsk keeper, som attpåtil er oslogutt. Vi har gjort grundig research. Vi har fulgt ham over lengre tid og har sett en meget god keeper med et enda større potensial, sier Knutsen.

Ifølge klubbdirektør Jan Tore Kjær skal Vålerenga også ansette en internasjonal keepertrener.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer