Hovedinnhold

Zuccarello har fått kontraktstilbud fra Rangers

* Avtalen gjelder i første omgang ut sesongen
* VM i mai ser ut til å ryke for den norske stjernen

PÅ VEI TILBAKE: Mats Zuccarello Aasen kan om kort tid bli klar for en retur til New York Rangers. Foto: Mattis Sandblad, VG
PÅ VEI TILBAKE: Mats Zuccarello Aasen kan om kort tid bli klar for en retur til New York Rangers. Foto: Mattis Sandblad, VG
(VG Nett) I natt mottok Mats Zuccarello Aasens (25) agent et tilbud fra New York Rangers som ønsker den norske stjernen ut sesongen.

VG følger

- Vi fikk oversendt et tilbud i natt, og det er snakk om en kontrakt ut sesongen. Det er mye som skal stemme for at det skal gå i orden, sier Erik Ryman til VG.

Zuccarello Aasen er nå i dialog med sin nåværende arbeidsgiver, KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk, om å få dra tilbake til New York.

- Jeg håper det går veien for Mats - han vil prøve NHL-lykken igjen. Jeg håper dette blir avklart innen kort tid, sier Ryman.

Dersom han blir klar for en retur til NHL, så ryker VM for Norge i mai hvis Rangers når sluttspillet. Landslagssjef Roy Johansen har tidligere rådet Zuccarello om å droppe en retur til Rangers for enhver pris.

- Avgjørelsen er hans. Og han har bestemt seg for å reise. Da ønsker vi ham lykke til, og håper at Rangers ikke går til sluttspillet, sier Johansen til VG i formiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MISTER VM? Mats Zuccarello Aasen ønsker seg tilbake til NHL. Det er i så fall dårlig nytt for landslaget som forbereder seg til VM i Sverige i mai. Foto: Scanpix
MISTER VM? Mats Zuccarello Aasen ønsker seg tilbake til NHL. Det er i så fall dårlig nytt for landslaget som forbereder seg til VM i Sverige i mai. Foto: Scanpix


Rangers sliter

Rangers ligger for øyeblikket rett over streken som gir sluttspillplass i NHL.

Klubben har hatt en bokstavelig talt middels sesong. I natt tapte de på straffer hjemme i Madison Square Garden mot Washington Capitals.

Tidligere i sesongen har New York Rangers fått mye kritikk for svakt spill i overtall. Det er nettopp den delen av spillet tekniske Zuccarello Aasen er regnet for å ha sin store styrke.

I løpet av årets sesong (31 kamper) har Rangers spilt i overtall 96 ganger og det har kun resultert i 14 mål - en uttellingsprosent på snaut 15 er blant de aller dårligste i NHL for øyeblikket.

- De har generelt scoret få mål og vært svake offensivt, sier Roy Johansen.

Han har hatt Zuccarello Aasen på treningsopphold i Oslo de siste ukene.

- Mats har sett veldig bra ut når han har vært her. Han kommer helt sikkert til å bidra i Rangers, spår landslagssjefen.

Brakk håndleddet

Zuccarello Aasen ble klar for Rangers i 2010, men med svært varierende hell. Han ble ved flere anledninger sendt ned på farmerlaget Connecticut Whale.

Han var på Rangers-laget i mars 2012 da han brakk håndleddet i en kamp mot Buffalo Sabres og sesongen var over for nordmannen. I mai i fjor ble han klar for KHL og Metallurg. Klubben er ute av sluttspillet, og dermed øker sjansene får at Zuccarello kan få sjansen i NHL igjen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer