Hovedinnhold

Hevder Rangers vil skrive ny kontrakt med Zuccarello

** Rangers-sjefen vil legge om til spillestil som passer nordmannen

VIDERE FRAMTID I RANGERS: Mats Zuccarello Aasen, her i Madison Square Garden i april i år, kan bli tilbudt ny kontrakt. Foto: AFP
VIDERE FRAMTID I RANGERS: Mats Zuccarello Aasen, her i Madison Square Garden i april i år, kan bli tilbudt ny kontrakt. Foto: AFP
(VG Nett) Mats Zuccarello (25) blir antakelig tilbudt ny kontrakt med New York Rangers i NHL i løpet av et par uker.

VG følger

Det bekrefter general manager Glen Sather foran presentasjonen av klubbens nye trener i morgen ettermiddag.

Til New York Daily News sier Sather at han «forventer» å skrive ny kontrakt med alle klubbens fire såkalte «active restricted free agents»: Derek Stepan, Ryan McDonagh, svenske Carl Hagelin og Mats Zuccarello.

Agenten til Norges eneste NHL-spiller, tidligere landslagsback Erik Ryman, bekrefter at det går mot en snarlig Rangers-løsning for den tidligere Frisk Asker-løperen.

- Det er slik Sather sier. Det er bare detaljer som gjenstår. Jeg tror det vil løse seg. Men han vil ha en enveis-kontrakt, med en lengde på to til tre år. Mats (Zuccarello) vil ha trygghet, sier Erik Ryman.

- Det blir kanskje et møte allerede neste torsdag, før draften i NHL (neste søndag). Men det vil i alle fall skje noe etter den. Mats vil spille i NHL og hos New York Rangers er han i en bra posisjon. De er fornøyd med det han gjorde etter at han kom tilbake, hevder Erik Ryman.

Opphold i KHL

Mats Zuccarello kom til New York Rangers første gang i 2010 etter å ha begeistret Rangers-sjef Sather under Vancouver-OL. Rangers-trener John Tortorella (54) og hans foretrukne spillestil passet imidlertid ikke Zuccarello. Han måtte spille mye klubbens B-lag i farmerligaen. Da toårskontrakten hans utløp, gikk han til Metallurg Magnitogorsk i Russland-baserte KHL.

En klausul i kontrakten hans med Ural-klubben, brakte ham tilbake til New York Rangers foran sluttspillet denne sesongen. Zuccarello gjorde suksess, selv om Rangers ble slått ut av finalist Boston Bruins under det pågående NHL-sluttspillet om Stanley Cup.

John Tortorella fikk sparken. I morgen presenteres Alain Vigneault (52), som har trent Vancouver Canucks med de svenske verdensmester-tvillingene Henrik og Daniel Sedin og Montreal Canadiens, offisielt som Rangers nye trener - i Radio City Music Hall på Manhattan.

Kontrakten hans er på fem år og verd 11,5 millioner i året.
Av større betydning for Mats Zuccarello er at Glen Sather vil gi Vigneault i oppdrag å gå bort fra Tortorella-stilen, til en med moderne stil som i utgangspunktet vil tjene nordmannen: større puckinnehav, ikke så mye «slenge fra seg pucken» og «defensiv uten puck» a la Tortorella.

- Godt forhold

Med amerikanske Tortorellas exit, tyder også mye på at klubbens desidert største superstjerne, keeperen Henrik Lundqvist, skriver en ny langtidskontrakt med Rangers. Det har vært spekulert i at svensken krevde hans avgang. I et intervju med New York Post tilbakeviser han dette.

- Jeg vet at det har vært spekulasjoner med hensyn til at Tortorella fikk sparken. Men la én ting være klart. Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som skal være coach for New York Rangers. Jeg ville aldri legge press på ledelsen når det gjelder en slik avgjørelse.

- Tortorella og jeg hadde et veldig godt forhold, skriver Henrik Lundqvist i en e-post til New York Posts Rangers-ekspert Larry Brooks - som for øvrig hadde noen nær legendariske verbale oppgjør for åpen mikrofon med Tortorella under hans fem sesonger i New York.

PS! John Tortorella kan ifølge amerikansk media bli Vancouver Canucks nye sjefstrener.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer