Hovedinnhold

Har signalisert at Zuccarello får ny Rangers-kontrakt

* Men først må Rangers bli ferdig med sesongen

VIL FORLENGE: New York Rangers-ledelsen har signalisert at de vil skrive en lengre avtale med Mats Zuccarello Aasen så snart han og lagkameratene er ferdige med sluttspillet. Foto: Thomas Nilsson, VG
VIL FORLENGE: New York Rangers-ledelsen har signalisert at de vil skrive en lengre avtale med Mats Zuccarello Aasen så snart han og lagkameratene er ferdige med sluttspillet. Foto: Thomas Nilsson, VG
(VG Nett) I natt spiller Mats Zuccarello Aasen (25) og New York Rangers den avgjørende sluttspillkampen mot Washington Capitals, men nordmannen har allerede vist nok til at han ifølge agenten trolig får ny kontrakt.

VG følger

- Signalene fra klubbledelsen er klare og de vil gjerne beholde ham, sier Zuccarello-agent Erik Ryman til VG.

Den norske teknikeren tok en ørliten «råsjanse» da han sa opp avtalen med den russiske KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk i mars for å satse på en ny periode i New York Rangers.

25-åringen har hatt stor sportslig suksess og fått mye spilletid - i natt var han på isen i 20 minutter og 55 sekunder da Rangers vant 1-0 og sikret 3-3 sammenlagt.

- Han har stort sett spilt i mellom 15 og 25 minutter av kampene og gjort sine saker bra. Han viser at han har tatt steg siden han var i Rangers sist (2010-2012), og spiller med en annen trygghet og selvtillit nå, mener Ryman.

På sine 15 kamper i grunnspillet hadde Zuccarello Aasen tre scoringer og fem assist. I de seks sluttspillkampene står han fortsatt uten scoring, men har fire assist etter han sammen med John Moore gjorde forarbeidet til Derick Brassards vinnermål i midtperioden.

Flyttet ned på farmerlaget

I sin første periode ble Zuccarello Aasen flere ganger flyttet ned på farmerlaget og var periodevis svært frustrert over situasjonen. I tillegg til at han ble snytt for NHL-spill, så var også lønnen langt dårligere på farmerlaget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ HUGGET: Mats Zuccarello Aasen, som her har hodet på pucken etter en duell med stjernespiller Alex Ovetsjkin i nattens kamp, har vært en sentral mann for New York Rangers etter returen til klubben. Foto: AP
PÅ HUGGET: Mats Zuccarello Aasen, som her har hodet på pucken etter en duell med stjernespiller Alex Ovetsjkin i nattens kamp, har vært en sentral mann for New York Rangers etter returen til klubben. Foto: AP


Nå er ikke det noen problemstilling ettersom nordmannen har en såkalt enveiskontrakt der han beholder lønna dersom han blir flyttet ned.

Uansett har han kontrakt bare ut sesongen, og faren for å havne på farmerlaget har ikke vært noen overhengende trussel.

- Kan det ha bidratt til at han spiller med mer ro og trygghet?

- Absolutt - det var jo en forstyrrende faktor sist. Men Rangers visste jo også at når de hentet ham nå, så var det ikke noe poeng hvis han ikke skulle satses på, sier Ryman.

Agenten mener bestemt at Zuccarello Aasen har økt sin markedsverdi de siste par månedene, og at han sitter på gode kort når forhandlingene om ny kontrakt starter så snart Rangers er ferdig med sluttspillet.

- Så lenge signalene er så positive fra Rangers, så er jo det helt klart førsteprioritet. Det kan også være at andre NHL-klubber viser interesse, og så har han jo alltid muligheten til å dra tilbake KHL, men det er ikke noe vi ser på nå, forteller Ryman.

PS! Nattens kamp mellom Washington Capitals og New York Rangers kan du se direkte på Viasat Sport eller Viaplay. Kampen starter kl. 02.00 norsk tid og spilles i Washington. Taperen er ute av sluttspillet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer