Hovedinnhold

- Jeg er klar, Marit!

Men Sørlie Lybekk er spent på mottakelsen

GYÖR (VG Nett) Else-Marthe Sørlie Lybekk (26) er spent på hvordan de andre håndballjentene vil reagere når hun nå hentes til Ungarn foran semifinalen på lørdag.

Denne saken handler om:

HÅNDBALL-EM LIVE:
Norge-Slovenia 19.10

Den tidligere landslagskapteinen spilte svakt i VM for et år siden, og har slitt med et vondt kne i hele høst. Derfor vraket hun seg selv foran EM-uttaket tidligere i høst.

Nå skal Leipzig-proffen likevel pakke kofferten og reise nedover: Isabel Blanco (25) har forlatt EM-sirkuset med en skadet tommel, og torsdag formiddag bestemte Marit Breivik seg for å hente Sørlie-Lybekk. Men Tysklands-proffen blir kun hentet som reserve, og vil ikke få spille med mindre noen av de andre jentene i den norske troppen skader seg.

- Jeg føler laget har satt seg såpass bra nå, sa Breivik på et pressetreff torsdag ettermiddag.

Og Sørlie-Lybekk er klar til eventuelle oppgaver i Ungarn.

- Jeg har trent bra både fysisk og teknisk, og er klar til å bidra dersom Marit vil ha meg med, sa Else-Marthe Sørlie Lybekk til VG Nett like før hun fikk beskjed om å reise til Ungarn.

Spent på mottakelsen

Den rutinerte strekspilleren (156 landskamper) innrømmer imidlertid at det blir spesielt å reise til Ungarn idet hele mesterskapet skal avgjøres.

- Det er litt absurd, og jeg lurer på hva de tenker der nede. De andre spillerne har vært samlet i fire uker, spilt kamper og opplevd veldig mye sammen. Jeg har sendt en del tekstmeldinger, men aldri med tanke på at jeg skulle reise nedover selv, sier hun.

Og:

- Jeg er litt spent på mottakelsen dersom jeg får sjansen. Jeg kommer jo i så fall ned dit helt mot slutten av mesterskapet, etter at de andre jentene har kjempet knallhardt hele veien, sa hun til VG Nett før hun hadde fått beskjed om å slutte seg til troppen.

- Det kan nesten bli litt Big Brother-preg over dette?

- Vet du hva, jeg har faktisk tenkt den tanken selv, ler Sørlie Lybekk til VG Nett.

Da VG Nett spurte Breivik om hun hadde noe beroligende å si til Sørlie Lybekk som er spent på mottakelsen, svarte landslagssjefen slik:

- Ja, det har jeg. Men det vil jeg si til henne.

Ikke sett Norges kamper

Sørlie Lybekk er fortsatt i Tyskland og har fulgt håndball-EM på tysk tv. Derfor har hun heller ikke sett noen av Norges fem seire så langt i mesterskapet.

- Det har ikke vært mulig. Men jeg har god oversikt over det laget vi eventuelt møter i en semifinale. Tysk tv har vist mye Danmark, Tyskland, Romania og Ungarn, sier hun.

26-åringen avviser imidlertid at det er noe problem at hun ikke har sett Norges kamper til nå i mesterskapet.

- Jeg har vært med på dette i mange år, og det ikke noe revolusjonerende i måten de spiller på, så det går nok greit, sier hun.

PS: Keeper Terese Pedersen sitter på tribunen i kampen mot Slovenia i kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball