Hovedinnhold

Annan: - Jeg måtte ta tak i Muri for ikke å miste balansen

LERKENDAL/OSLO (VG Nett) Anthony Annan benekter at han kløp André Muri i rumpa og i skrittet med vilje.

Denne saken handler om:

- Jeg har sett episoden om igjen, og jeg ser at jeg tok tak i Muri. Han brukte albuen, så jeg måtte holde i ham for ikke å miste balansen. Jeg gjorde det ikke med vilje, sier Annan til Dagbladet.

Ghaneseren kom i fokus for usportslig opptreden da han kløp Muri på pungen og i rektum under gårsdagen seriekamp mellom RBK og VIF. Stemningen ble amper i forbindelse med en straffesituasjon der Freddy dos Santos og Annan fikk hvert sitt gule kort.

VGTV:Muri om rumpe-klypingen: - Underetasjen klarer seg greit

Les også:Muri: - Han kløp meg både foran og bak

VG Nett-leser:
«Annan er den mest usympatiske spilleren som bekler ei fotballdrakt i de to øverste divisjonene.»
Diskutér saken her!

VIF-trener Martin Andresen var svært oppgitt over RBK-spillerens oppførsel og ga uttrykk for det på direktesendt TV i går.

- Han putter fingeren langt oppi rumpa til Muri. Han begynner hele greiene og så er det dine to spillere som dytter på min spiller. Se, der, da. Er det så vanskelig å se? sa han.

VGTV:Andresen: - Vet ikke om jeg orker å se intervjuet

VGTV:Hva gjør du her, Annan?

- Han føler seg provosert

RBK-trener Nils Arne Eggen har hele tiden stått ved Annans side. Det gjør han fortsatt.

- Hvis Annan har gjort noe galt, så beklager vi det, sier han til VG Nett.

En irritert og opphisset Eggen erkjenner at Annan er en spiller med temperament og at han må lære seg å kontrollere denne.

- Men det blir slik fordi han føler seg provosert, forklarer treneren, som overfor Nettavisen går langt i å antyde at det er rasisme inne i bildet.

- Jeg bare nevner en ting. Annan er mørk. Jeg bare nevner det, og jeg skal beskytte ham.

- BARNEHAGETAKTER: Mini mener at Nils Arne Eggen ikke svarte helt rasjonelt da han skulle kommentere Annan-situasjonen. Foto: Scanpix
- BARNEHAGETAKTER: Mini mener at Nils Arne Eggen ikke svarte helt rasjonelt da han skulle kommentere Annan-situasjonen. Foto: Scanpix

- Skulle vært foruten

Sportsdirektør Erik Hoftun synes Annans oppførsel er beklagelig og er irritert over at fokuset fra seieren er blitt en sak om oppførselen til Anthony Annan.

- Dette skulle vi vært foruten. Seieren var en stor seier, og denne saken tar fokuset bort fra kampen, sier han til VG Nett.

Hverken Gøran Sørloth eller Mini er imponert over måten Eggen forsvarte Annan-episoden på TV.

- Nei, det er jo Nils Arne. Når noen kritiserer en av hans spillere er det ikke alltid at han svarer helt rasjonelt. Det var litt barnehagetakter i går, sier Mini til TV 2 Sporten.

PR-ekspert Haakon Schrøder er enig i kritikken som kommer mot Eggen fra Sørloth og Mini.

- Han burde vært så stor at han kunne innrømme at dos Santos' gule kort var feil. Da ville han fremstått som sjarmerende og real. Den reale Eggen som jeg husker, er ugjenkjennelig.

SAMLESIDE:Sjekk VG Netts Eliteguide her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball