Hovedinnhold

Rasende klubber boikottet cuptrekningen

BOIKOTT: Flere klubber valgte å boikotte semifinaletrekningen på Ullevaal mandag. Her må NFFs generalsekretær Karen Espelund (t.v.) forklare seg for Kristin Stundal (Asker) og Karin Bredland (Røa) (t.h.) før trekningen. Foto: Scanpix Foto:
BOIKOTT: Flere klubber valgte å boikotte semifinaletrekningen på Ullevaal mandag. Her må NFFs generalsekretær Karen Espelund (t.v.) forklare seg for Kristin Stundal (Asker) og Karin Bredland (Røa) (t.h.) før trekningen. Foto: Scanpix Foto:
Semifinalistene i NM i fotball for kvinner boikottet mandag trekningen som følge av at cupfinalen er blitt flyttet til Bislett.

Denne saken handler om:

Verken Trondheims-Ørn, Asker, Røa eller Fløya var til stede under trekningen. Klubbene raser over det de mener er diskriminering fra Norges Fotballforbunds (NFFs) side.

- Det er helt håpløst, helt på trynet. En hån mot kvinnefotballen, tordner Røa-leder Harald Nickelsen.

NFF har begrunnet avgjørelsen om å flytte kvinnenes cupfinale fra Ullevaal med at to kamper på en helg gir for stor belastning på banen. I stedet må kvinnene kjempe om NM-pokalen på Bislett de neste to sesongene.

Linda Medalen:Oppgitt over «Gutteklubben Grei»

- Diskriminering

Også spillerne er misfornøyd med forbundets avgjørelse. Før semifinaletrekningen i NFFs lokaler overleverte Askers Kristin Stundal og Røas Karin Bredland en skriftlig protest.

- Forbundet gjør det fordi vi er lettest å flytte. De kunne flyttet herrefinalen. Det er trist og leit at vi i 2006 må rope om diskriminering og likestilling, sier Stundal til NTB, og får støtte av Bredland.

- Jeg synes det er en ufattelig merkelig avgjørelse av NFF, mener Bredland.
Selv om generalsekretær Karen Espelund forstår frustrasjonen, mener hun at flytting var eneste mulighet.

- Det er lov å være uenig, men det er noen karakteristikker som ikke treffer i forhold til realiteter. Det er heller ikke vårt motiv, sier Espelund til NTB

- Vi trenger klubbene for å skape en god ramme rundt finalen. Det var riktig å flytte kampen. Vi vurderte å flytte hele helgen, men det ville ikke vært en god beslutning.

Minnes Tsjekkia-kampen

Fotballpresident Sondre Kåfjord mener også at forbundsstyret har valgt rett. Han håper nå at man kan diskutere mer rasjonelt framover.

- Jeg skjønner at det er masse følelser involvert, men skulle gjerne gått over til mer faglig diskusjon. Vi kunne risikert å måtte spille EM-kvalifiseringskamper med en bane slik som i Tsjekkia-kampen i fjor, forklarte Kåfjord.

Fløya møter Asker hjemme i Tromsø, mens Trondheims-Ørn tar imot Røa. Semifinalene spilles 30. september og 1. oktober.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball