Hovedinnhold

Her er VM-jentene

Bjarne Berntsen presenterte onsdag en VM-tropp uten store overraskelser, men et par veteraner tapte for unge spillere.

Denne saken handler om:

20-årige Erika Skarbø fra Arna-Bjørnar fikk plassen som tredjekeeper på bekostning av rutinerte Ingrid Hjelmseth, og reiser til Kina som eneste i troppen uten en eneste landskamp.

Guro Knutsen (22) fra Røa har ikke vært på banen for landslaget i år, men får Kina-tur sammen med storesøster Marie. Det får ikke veteranen Unni Lehn som har erfaring fra mange sluttspill. Guro har erfaring fra bare to landskamper.

Berntsen valgte å kontakte tre spillere for å orientere dem om at de ikke passerte nåløyet. Det var Lehn, Hjelmseth og spissen Elise Thorsnes. Fjorårets komet har ikke greid å følge opp i år.

- Ingrid og Elise snakket jeg med. Unni fikk jeg ikke tak i, men jeg la igjen en beskjed, sa Berntsen.

Rutine

Rutine er ikke mangelvare i troppen. Ane S. Horpestad (81 kamper), Solveig Gulbrandsen (105) og Ragnhild Gulbrandsen (73) er Berntsens kapteinsteam og tar med seg masse mesterskapserfaring østover. Mest erfaring av alle har keeper Bente Nordby (164 landskamper). Hun var i troppen allerede da Norge vant VM-sølv i Kina i 1991.

Ingvild Stensland er tilbake etter skade og klar til å ta nøkkelrollen på Norges midtbane der hun var så god på veien mot EM-sølv i 2005.

- Jeg føler vi har fått en sterk tropp, og en tropp med spillere som komplementerer hverandre. Vi har noen spillere som er allsidige og noen spesialister. Vi har dobbel dekning og vel så det på samtlige plasser, og en fin blanding av rutinerte og unge, fremadstormende spillere, sa Berntsen.

Målsettingen er todelt: - For det første å ta medalje, og dessuten å gjøre det så godt at vi kvalifiserer oss til OL neste år.

Ingen favoritt

- Men jeg følger med på internasjonale nettsteder og registrerer at utenlandske eksperter ikke regner Norge til favorittsjiktet. Der er USA, Tyskland, Nord-Korea og Brasil. Så er Sverige en utfordrer, og de er spente på Kina. Oss nevner de knapt, sier han.

- Jeg håper vi kan overraske som vi gjorde i EM i 2005. Vi har et enormt samhold, stor arbeidskapasitet og er gode defensivt. Så må vi jobbe litt med det offensive og håpe det løsner.

Troppen kan fram til første VM-kamp 12. september endres ved skader, men da må erstattere finnes blant ni spillere som allerede er nominert overfor FIFA. Det er keeperne Ingrid Hjelmeseth og Ingrid Bruserud, forsvarerne Maritha Kaufmann, Runa Vikestad og Marita Skammelsrud Lund, midtbanespillerne Anneli Giske og Unni Lehn, spissene Kristin Lie og Elise Thorsnes.

Landslagssjef Bjarne Berntsen presenterte onsdag følgende tropp til fotball-VM kvinner i Kina:
1 Bente Nordby (keeper, Djurgården, Sverige)
2 Ane S. Horpestad (Klepp)
3 Gunhild B. Følstad (Trondheims-Ørn)
4 Ingvild Stensland (Kopparberg/Göteborg, Sverige)
5 Siri Nordby (Røa)
6 Camilla Huse (Kolbotn)
7 Trine Rønning (Kolbotn)
8 Solveig Gulbrandsen (Kolbotn)
9 Isabell Herlovsen (Kolbotn)
10 Melissa Wiik (Asker)
11 Guro Knutsen (Røa)
12 Erika Skarbø (keeper, Arna-Bjørnar)
13 Christine Colombo Nilsen (keeper, Kolbotn)
14 Leni Larsen Kaurin (Asker)
15 Madeleine Giske (Arna-Bjørnar)
16 Ragnhild Gulbrandsen (Asker)
17 Lene Mykjåland (Røa)
18 Marie Knutsen (Røa)
19 Marit Fiane Christensen (Røa)
20 Lise Klaveness (Umeå, Sverige)
21 Lene Storløkken (Team Strømmen).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball