Hovedinnhold

Nekter sammenligning med gamle tsjekkiske storheter

MATCHVINNER: Her jubler Petr Jiracek for seieren over Polen, hvor han ble eneste målscorer. Foto: AFP
MATCHVINNER: Her jubler Petr Jiracek for seieren over Polen, hvor han ble eneste målscorer. Foto: AFP
KIEV/WARSZAWA (VG Nett) Petr Jiracek (26), som sendte Tsjekkia til kvartfinalen i EM, har følgende kommentar til de som sammenligner laget med utgavene fra 1996 og 2004; - Idiotisk!

Denne saken handler om:

VG Live:  Følg Portugal - Tsjekkia, se direktesending og chat fra 19.45 (kampstart 20.45) 

Med sitt flagrende hår og sitt innbitte kroppsspråk har Jiracek gjort seg bemerket i mesterskapet. Han og Tsjekkia fikk en forferdelig start da de ble knust 4-1 av Russland i åpningskampen.

Men Jiracek scoret ett mål da Hellas ble slått 2-1, og satte inn kampens eneste mål da vertslandet Polen ble sendt ut av mesterskapet.

Portugal er storfavoritter foran kveldens kvartfinale, men mange mener at Tsjekkia kan måle seg med laget som overrasket stort under mesterskapet i 1996 da det ble finaletap for Tyskland. Og ikke minst laget som i 2004 kom seg til semifinalen i Portugal.

- Det er idiotisk å sammenligne oss med de lagene. 2004-utgaven var kanskje det beste laget i Europa på den tiden og det viste de i hver eneste kamp i tillegg til turneringene de deltok i, sier midtbanespilleren til uefa.com.

- Det er nok med på å legge mer press på oss - folk forventer at vi skal nå langt hver gang, legger Wolfsburg-spilleren til.

Laget som nå skal forsvare nasjonens ære har vært mer ustabilt. For under ett år siden ble slått 3-0 på Ullevaal stadion, riktignok uten blant andre Jiracek på banen, og i den siste oppkjøringskampen før EM ble det 1-2-tap mot Ungarn.

Nå venter Portugal med Cristiano Ronaldo i spissen. Med sine to mål mot Nederland i siste gruppespillskamp viste Real Madrid-stjernen at han mener alvor.

Jiracek mener det er det kollektive som er Tsjekkias store styrke. Laget mangler profiler som de gamle storhetene Karel Poborsky og Pavel Nedved, men i Petr Cech har de i alle fall en rutinert sisteskanse.

- De siste årene er det ikke de individuelle spillerne som har karakterisert oss som lag - det er sammensetningen og viljen til å kjempe sammen.

- Portugal er en av favorittene i EM. De har mange store spillere, men vi skal gå til kampen med ydmykhet å gjøre vårt beste, sier Jiracek.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball