Hovedinnhold

PSG til kvartfinale for første gang på 18 år

(VG Nett) (PSG - Valencia 3-2 sammenlagt) De qatarske milliardinvesteringene i PSG begynner å gi avkastning. Nå er klubben klar for sin første kvartfinale i Champions League siden 1995.

Denne saken handler om:

Paris Saint-Germain måtte klare seg uten en suspendert Zlatan Ibrahimovic, som ble utestengt i to kamper etter et diskutabelt rødt kort i sluttminuttene på Mestalla. Fra VIP-tribuneplass fikk svensken se vikar Ezequiel Lavezzi slite tungt mot et velorganisert Valencia-lag.

De spanske gjestene tok en fortjent ledelse da Jonas hamret inn 0-1 snaut ti minutter etter hvilen. Inntil da hadde PSG vært skuffende slurvete og tamme i det meste de foretok seg, og skal prise seg lykkelig for at de ikke møtte en motstander med større tro på at de var i stand til å snu et vanskelig utgangspunkt

- Vi klarte ikke å holde på ballen, og vi hadde for mange enkle balltap. Vi forsvarte oss ikke bra, og vi ventet for lenge, men da først vi klarte å score, ga det oss selvtillit. Det var godt nok i kveld, og nå ser vi videre til kvartfinalen, men vi må spille bedre for å vinne kamper, erkjenner PSGs Maxwell overfor Viasat.

VG Live: Referat fra PSG - Valencia

Det var først etter at Lavezzi fikk en makker i Kevin Gameiro at argentineren fikk bedre arbeidsvilkår.

66 minutter ut i kampen kom scoringen som tok mye av motet fra Valencia. Gameiro stjal med seg ballen fra en uoppmerksom Daniel Parejo, og overlot til Lavezzi, som fikk to sjanser alene med Vicente Guaita.

Dermed endte det 1-1 på Parc des Princes, og PSG gikk videre med 3-2 sammenlagt. Etterpå føltes det som om en barriere var brudt i Paris.

For første gang på 18 år er det franske hovedstadslaget klare for en kvartfinale i den gjeveste klubbturneringen av dem alle.

- Vi kan komme langt. Vi har et bra lag bestående av strålende spillere, mange unge spillere. Hvorfor ikke si at vi kan komme til finalen? spør en offensiv Gregory van der Wiel Viasats reporter.

PS: PSG har anket Zlatan Ibrahimovic' utestengelse, og håper at svensken kan få redusert straffen slik at han blir spilleklar i første kvartfinale.

Mesterligaen fotball menn onsdag, åttedelsfinaler 2. kamp:

Juventus (Italia) - Celtic (Skottland) 2-0 (1-0), sammenlagt 5-0
Mål: 1-0 Alessandro Matri (24), 2-0 Fabio Quagliarella (65).
35.000 tilskuere.

Paris Saint-Germain (Frankrike) - Valencia (Spania) 1-1 (0-0), sammenlagt 3-2
Mål: 0-1 Jonas (55), 1-1 Ezequiel Lavezzi (66).
43.000 tilskuere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball