Ting å gjøre i London - Reisepanelet

Fredag 9. oktober

Reisepanelet

Annonseinfo

Diskusjon - Reisetips

Klikk her for å gå til forumet

Jostein Matre svarer
jonma@vg.no

Favorittreisemål: Stedene jeg ennå ikke har vært (og noen steder jeg har vært).
Bakgrunn: Fersk som reiselivsjournalist, men ikke fersk som reisende.

Ting å gjøre i London

Spørsmål fra: Mari Nordby Sveberg

hei. pappaen min fyller 50 år om 2 dager. vi har bestilt en tur til London i August. og jeg tenkte at jeg kunne overaske han med en ting i London til sommeren. eksempel, bestille en billett til noe gøy, som blir hans bursdagsgave. noen tips til hva?
Hei Mari!

En London-bursdagsgave høres veldig bra ut. Det er mye du kan finne på i britenes hovedstad, men det er selvfølgelig litt vanskelig å gi anbefalingar når jeg ikke aner noe om hva verken faren din, eller du er interesserte i. Jeg kan komme med noen generelle og litt forskjellige forslag, i mer eller mindre tilfeldig rekkefølge:

* I sommer er det OL i London. Det pågår fra 27. juli til 12. august. Norge kommer til å kjempe om medaljer i flere grener, men har kanskje størst mulighet i spydkast og kvinnehåndball (her bør det være gode muligheter for billetter). Er der den aller siste helgen av denne måneden,  så kan dere få med dere paralympics. Det starter 29. august. Sjekk her for billetter til både OL og paralympics. Vær for øvrig oppmerksom på at arrangementet kommer til å påvirke hele byen. Det kommer til å være mye folk og mye annet som skjer, og sikkert lettere kaotisk med offentlig transport. Det kan også være lurt å sjekke hotell allerede nå (dersom dere ikke har gjort det, men skal være der mens OL pågår). Les mer om OL her.

* I forbindelse med OL arrangeres det også noe som heter London 2012 Festival. Dette er egentlig bare en drøss arrangementer i ulike kategorier og på ulike steder i byen fra 21. juni til 9. september. Sjekk mer på den offisielle hjemmesiden. Her kan du søke både på ulike typer arrangementer, på datoer og på artister og spillesteder.

* Mange som reiser til London går på musikal. Det er mange ulike å velge mellom her. Alt ifra musikaler med musikk fra kjente band og artister som Queen og Michael Jackson, til de mer «klassiske» musikalene som Phantom of the Opera. Det gjelder bare å finne den musikken du liker best. Sjekk denne siden for de 10 mest populære musikalene. Her kan du også bestille billetter online. Du kan også satse på å kjøpe billetter når du kommer til London, men da risikerer du selvsagt at det er utsolgt. Uhaventede billetter blir ofte solgt samme dag til en lavere pris.

* Mange reiser også til London for å se fotball. Sesongen starter som regel en helg midt i august, så dette avhenger litt av når dere drar. Terminlistene kommer som regel tidlig på sommeren, så da kan du se hvilke lag som eventuelt spiller mens dere er der. Her er ligaens offisielle hjemmeside, der terminlisten blir lagt ut. Helgen før seriestart møtes vinneren av FA cup-finalen og ligaen fra forrige sesong (for dere blir det eventuelt den som pågår nå) på Wembley Stadium i London. Det kan jo være en morsom kamp dersom dere er der den helgen. Å få billetter til Premier League-kamper kan noen gang være vanskelig. Det avhenger av hvilke lag som spiller. Sjekk klubbenes hjemmesider, eller ta kontakt med de norske supporterklubbene. Kanskje kan de hjelpe. Alternativt finnes det flere reiseoperatører som selger reiser inkludert kampbilletter.

* London har selvsagt mye annet å by på også. Blant de mest populære attraksjonene er det store pariserhjulet London Eye, voksdukkene på Maddam Tussauds og Tower of London. Her er det jo verdt å nevne at London har en rekke andre ting som er verdt å få meg seg, i hvert fall for førstegangsreisende, og som ikke koster noe å se. Man kan jo nesten ikke komme hjem fra London for første gang uten å ha sett Big Ben, Tower Brigde og Trafalgar Square.

* Blant de mest populære museumene finner du British Museum, Natural History Museum og Museum of London.

* Det finnes også mange ulike guidede turer man kan dra på. Her er en liste over noen av de som flest drar på.

* London er kjent for sine mange gode restauranter. Det kan jo være en bursdagsoverraskelse som er verdt pengene. Man trenger selvsagt ikke gå etter de aller dyreste og fjongeste, men her er i hvert fall en liste over hvilke London-restauranter som er med i Michelin-guiden.

* Til slutt tar vi med at ingen London-tur er fullendt uten en tur på puben. Dette er noen en av mine kolleger har anbefalt tidligere.

Da gjenstår det bare å ønske dere en god tur til en by som i hvert fall jeg aldri går lei av!

Mvh

Jostein


Publisert 20/03/2012


Kommentarer

Skriv en kommentar til dette svaret:

Alle svar må godkjennes av Reisepanelet før de publiseres på nett
OBS: Spørsmål til Reisepanelet skriver du inn i kolonnen på høyre side

Ditt navn:

Legg inn ditt spørsmål her:


Spørsmålet gjelder:
Ditt navn:

Bilferie i Danmark
Spørsmål fra: morten Svar fra: Dag Fonbæk
Toscana med fly og leiebil
Spørsmål fra: Grete Blunck Svar fra: Dag Fonbæk
Gdansk eller Krakow?
Spørsmål fra: Janne Svar fra: Dag Fonbæk
Generasjons-reise til Asia
Spørsmål fra: Elin Svar fra: Dag Fonbæk
Skal jeg la meg presse til ekstra forsikring på leiebil?
Spørsmål fra: Svein Furnes Svar fra: Mona Langset
Gulfebervaksine
Spørsmål fra: Ingunn Svar fra: Mona Langset
Er det trygt å reise til Sharm el Sheik?
Spørsmål fra: Fred Risberg Svar fra: Mona Langset
Ferie i en shopping-/strandby
Spørsmål fra: Kim Nhi Svar fra: Anne Bergseng
Tog i italia
Spørsmål fra: Wenche Sommervold Svar fra: Anne Bergseng
Syden for barnefamilie på budsjett..
Spørsmål fra: Elisabeth Svar fra: Mona Langset