Reisebrev fra USA, Nord-og Mellom-Amerika

VG Nett-logo

Tirsdag 13. oktober

Reisebrev

Annonseinfo

Diskusjon - Reisetips

Klikk her for å gå til forumet

Lesernes reisebrev

California Dreaming

Av VG Netts leser Kenneth Nilsen

For noen år siden gjennomførte jeg og tre kamerater en stor drøm. Vi dro til California for å besøke alle de stedene vi hadde hørt om, og sett på film. Ikke ante vi da hvilke steder vi ville like, og hvilke vi kunne droppet. Men det vet vi nå.

Klikk her for å lese flere reisebrev >>

Linker:

Hotel i Hollywood
VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider.

Vi fløy via Paris til Los Angeles. Og tilbrakte de første nettene på et supert hotel i Hollywood, som har vært stamsted for mange kjendiser, bl.a. Marilyn Monroe – Hollywood Roosevelt Hotel.

Her hadde vi basseng med bar på hotellet, bare 50 meter fra Walk of Fame. Noe av det første vi gjorde, var å ta en tur til Santa Monica og Venice Beach. Der er det suverent å gå på rollerblades.

Umulig å kjede seg
I Hollywood er det umulig å kjede seg på kveldene. Med alle sine barer, nattklubber, stand up show og restauranter. Vi besøkte også Universal Studios og Six Flag, som er to av de beste fornøyelsesparkene i USA. Jeg har besøkt LA to ganger etter dette, og stortrives her. Men jeg vil anbefale å bo mer midt på Sunset Boulevard enn der vi bodde første gangen, for å ha utelivet mer rett utenfor døren. Mitt stamsted er blitt Best Wester Sunset Plaza.

Turen gikk så videre til Santa Barbara på vei nordover mot San Francisco. Santa Barbara er en koselig, men livlig liten spansk by som det er verdt å bo et par dager i. Videre nordover på Highway 1, besøkte vi en "dansk" by som heter Solvang. Denne byen er nesten mer dansk enn du finner i Danmark..

Highway 1
er en vakker vei å kjøre på, og du må bestemme deg for om du vil besøke Hearst Castle. Det gjorde ikke vi. Men derimot besøkte vi noen elefantseler som lå og solte seg like nedenfor veien. De luktet vondt, og så ganske skumle ut.

Carmel er nok et fint sted for par, men vi snudde når vi så alle som gikk ned til stranden for å se på soloppgangen. Neste stopp skulle derfor være fire mil sør for San Francisco. Men vi hadde ikke bestilt hotell, og det var en kjempetabbe. Vi fant ikke noe hotell på en strekning på fire mil, og var plutselig i San Francisco midt på natten. Vi fikk heller ikke noe hotel i der, og ble tvunget til å sove i bilen på en parkeringsplass.

Frisco ikke favoritt
Dagen etter fant vi et ledig slitent motell, og rekte SF rundt. Artig å se alle de kjente stedene, som hårnålsveien. Men SF blir ikke min favoritt. Så gikk turen innover i landet.

Vi var på vei mot Las Vegas, men først bestemte vi oss for å besøke Lake Tahoe, et populært feriested for amerikanere. Både sommer og vinter. Og det var et godt valg. En spennende liten by ved en stor innsjø. Byen er delt mellom California og Nevada, noe som er veldig tydelig. Den californiske delen består av små lave hus. Men krysser du det riktige lyskrysset, står kjempehotellene med sine kasinoer og venter på deg. Absolutt et sted å anbefale.

Viva Las Vegas
Etter fire dager i Lake Tahoe gikk turen til Las Vegas gjennom Death Valley. Las Vegas var kanskje det jeg hadde gledet meg mest til. Og det skuffet ikke! Neonlysenes hovedstad, var akkurat så fasinerende som jeg hadde forestilt meg det. Vi bodde på et suverent hotel for 300 kroner pr. pers. Luxor. Flotte rom, og fem svømmebasseng. Og temperaturen var aldri under 40 grader.

Det høres varmt ut, men airconditionen fungerer overalt når du ønsker å komme unna solen. Jeg har også vært i Las Vegas to ganger siden, og lengter hele tiden tilbake dit. Jeg liker å spille. Men det er ikke bare det. Det er showene, nattklubbene, restaurantene, og at man får mye for pengene. Etter fire dager i Vegas, gikk turen til Oceanside. Ca. 15 mil sør for LA. Rett nord for San Diego. Det er hit du må dra om du ønsker badeferie. Og det hadde vi den siste uken av ferien. Totalt sett, vil jeg si at dette er en av de beste feriene jeg har hatt. En variert ferie. Mye god mat. Og et utrolig gjestritt folk.

Tips:

Dersom jeg skal komme med noen anbefalinger, så må det være at man legger litt tid i planleggingen. Bestill så mange netter du kan hjemmefra. Og prut. På en og samme telefonsamtale klarte jeg å prute fire ganger på prisen på hotellet.

Bestill også leiebil hjemmefra, da er du sikker på at du får de riktige forsikringene. Det blir garantert billigst. Og drar du til LA, så er det bare Hollywood som gjelder. I Downtown er det steder ikke engang politiet tør å være på kvelden. Men på opplyste steder, er det nok ikke mer skummelt i USA enn i Oslo.

Senere har jeg vært et par andre steder som jeg vil anbefale: Palm Springs som ligger mellom Los Angeles og Las Vegas, Grand Canyon, Vancouver og Vancouver Island i Canada, nord for Seattle og New Orléans.

Leserbrevet er lest og godkjent av VG Nett, slik at det oppfyller krav i Vær Varsom-plakaten og redaktøransvaret, mens språk, rettskriving og grammatikk ikke nødvendigvis er korrigert og rettet.

(25.03.2006)

Siste saker om reise

Svar fra reisepanelet

Valutakalkulator

Se alle lydbildeserier: klikk her

Diskutér reise

Klikk her for å gå til forumet

Været

Dine penger skriver om reise

Les flere saker