Hovedinnhold

Endelig kom kysset!

(VG Nett) Omsider fikk verden se det aller første kysset til prins William (28) og Kate (29) som mann og kone.

Denne saken handler om:

Prins William og Kate, eller hertugen og hertuginnen av Cambridge som er parets nye titler, har gitt hverandre sitt ja med to milliarder mennesker som tilskuere. Kysset, som hele verden har ventet på, kom først da de nygifte inntok slottsbalkongen på Buckingham Palace for å hilse folket.

Forsiktig

Veldig intimt og lidenskapelig var det imidlertid ikke. Brudeparet begrenset seg til det som best betegnes som et nuss.

VGTV: Se kysset her 

Det var et øredøvende brus fra de mange hundre tusen tilskuerne da brudeparet inntok balkongen.

LES OGSÅ: Endelig er de gift! 

PROTOKOLL: Hvordan opplevde du bryllupet 

- Forskjellig fra Diana

Kommunikasjonsrådgiver og kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindseth mener at kysset uttrykte nok kjærlighet.

- Men var det ikke litt tamt?

- Du må ikke glemme at dette var en prins og kona hans. Det er vanskelig for dem når Dronningen står like ved. Hun er streng, vet du. Det var forsiktig, men før og etter kysset syntes de det var morsomt. De lo litt da de så hvordan folkemengden reagerte. Jeg synes de var avslappet og positive, sier Bressendorf Lindseth til VG Nett.

- Kate er forskjellig fra Diana. Diana var mye mer usikker og virket litt engstelig da hun sto på balkongen, men hun var bare 20 år den gangen. Kate virket tryggere og sto med rak rygg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KORT OPPTREDEN: Etter noen få minutter på balkongen spaserte brudeparet inn på slottet, hvor de skal feste ut i de sene nattetimer. Foto: AP
KORT OPPTREDEN: Etter noen få minutter på balkongen spaserte brudeparet inn på slottet, hvor de skal feste ut i de sene nattetimer. Foto: AP


- Pent og pyntelig

Også samlivsekspert Solveig Vennesland tror kysset gikk helt etter planen.

- De har drillet dette inn på forhånd. Det var et pent, pyntelig og fort kyss, sier Vennesland til VG Nett.

Over en halv million mennesker var vitne til prins Williams og Kates første kyss som gifte, som var over på et lite blunk.

- Varte kysset lenge nok?

- Jeg tror ikke de har noe behov for å vise sin aller mest intime sfære for så mange mennesker. De virket veldig fornøyd og glade og var veldig pene. Helt i tråd med slik det bør være. Man trenger det i vår tid, der det er så mange brudd. Her er noe som er nytt, pent og vakkert - og veldig fint å se på, mener Vennesland.

Hyllet av folket

Mange hadde nok håpet å få se prinsen kysse bruden på kirketrappen etter vielsen, men det gjorde han ikke. De nygifte nøyet seg med å holde hender på høytidelig vis. Heller ikke underveis i bryllupskortesjen med hestevogner falt de to for fristelsen til å kysse hverandre - selv om de ble heiet fram av en jublende folkemengde under hyllestrunden.

De nygifte så strålende lykkelige og forelsket ut på vei til Buckingham Palace etter vielsen i Westminster Abbey. Smilende hvisket de hverandre ord i øret som ingen andre kunne høre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MAJESTETISK: Nygifte prins William og Kate - nå hertug og hertuginne - i kortesjen på vei til Buckingham Palace. Foto: AP
MAJESTETISK: Nygifte prins William og Kate - nå hertug og hertuginne - i kortesjen på vei til Buckingham Palace. Foto: AP

Samme vogn

Hestevognen de to satt i ble bygget for kong Edward i 1902. Den åpne, staselige vognen er den samme som prinsesse Diana og prins Charles brukte etter sitt bryllup i 1981 på sin ferd til Buckingham Palace.

Sjeldent øyeblikk

Selv om prinsen møtte sin utkårede for omtrent åtte år siden, har de to vært forsiktige med å demonstrere sin kjærlighet i offentligheten. Det offisielle bryllupskysset er derfor et av de få øyeblikkene hvor omgivelsene får se de to vise fysisk hengivenhet overfor hverandre.

VGTV: Første møte mellom brud og brudgom 

VGTV: Her sier de ja 

LES OGSÅ: Her er bruden! 

LIVEREFERAT: Seremonien i kirken 

I 14-tiden poserte William og Kate for de offisielle bryllupsbildene. Etterpå gikk turen til slottsbalkongen sammen med Dronningen og nærmeste familie. Dette er også den siste offisielle opptredenen til brudeparet i dag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BERØMT KYSS: Dette kyssebildet av prins Charles og Diana etter bryllupet i 1981, gikk verden rundt. Foto: Corbis
BERØMT KYSS: Dette kyssebildet av prins Charles og Diana etter bryllupet i 1981, gikk verden rundt. Foto: Corbis


30 år har gått siden et annet kongelig kyss skapte tilsvarende overskrifter verden rundt. Da prins Charles og Diana, prins Williams foreldre, kysset hverandre på balkongen på Buckingham Palace etter vielsen 29. juli 1981, var interessen hos folket like stor som i dag.

Den gangen ble det anslått at om lag én milliard TV-seere fikk med seg bryllupsfeiringen. I dag regnes det med at dobbelt så mange var vitne til vielsen, som ble sendt direkte i alle kanaler.

LES OGSÅ: Derfor bruker ikke William ring 
FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys