Hovedinnhold

Beckham om bryllupet: - En historisk dag

Kate: - Vi har hatt en fantastisk dag

HASTET PÅ FEST: Slik dro brudeparet fra Clarence House til Buckingham Palace. Til venstre Kate i sin kveldskjole. Foto: Mattis Sandblad, VG / PA.
HASTET PÅ FEST: Slik dro brudeparet fra Clarence House til Buckingham Palace. Til venstre Kate i sin kveldskjole. Foto: Mattis Sandblad, VG / PA.
(VG Nett) Mens Kate og William festet inn i de sene nattetimer, sendte David Beckham sine lykkeønskninger på Facebook.

Denne saken handler om:

"Dagens seremoni var nydelig og rørende. Catherine så fantastisk ut, og det var en ære for oss å være med på en så spesiell og historisk dag for vårt land", skriver superstjernen på sin fanside på Facebook.

Han kommer også med følgende lykkeønskning til brudeparet, etter å ha vært i kirken under seremonien:

- Vi ønsker Catherine og William mye kjærlighet og lykke for fremtiden. Jeg var svært stolt.
Klokken 20.45 norsk tid var fortsatt store folkemengder samlet utenfor Buckingham Palace for å få med seg prins William og Kates tur til slottet.

Denne gangen kjørte imidlertid paret forbi publikum i en mørk bil med tak, og kjørte rett inn på slottet. Tidligere på dagen kjørte de fra slottet i en åpen bil, og vinket til tilskuerne.

Byttet kjole

Sent fredag kom også Kate med en uttalelse:

- Jeg er glad været holdt seg, vi har hatt en fantastisk dag, sier hun, ifølge Daily Mail.

Til kveldsfesten byttet også Kate kjole, til en lignende, men enklere variant av den hvite sateng-kjolen.

LES OGSÅ: Slik blir prisenparets bryllupsfest

Nytt kaos

VG-journalist Marcus Husby er blant folkene ved Clarence House, og melder at det var fullt kaos da politiet fjernet folk for at prinsen og hans kone skulle komme forbi.

- Alle trodde de skulle komme tilbake i den åpne bilen, sier Husby.

Dette er siste gangen folk får se hertugen og hertuginnen av Cambridge fredag. De to skal etter planen bo på Buckingham Palace i natt.

300 nære venner og slektninger er invitert til kveldens fest, så det er mange av de 1900 som var i kirken som ikke er til stede i Buckingham Palace.

Brydd kyss

Tidligere på dagen har paret holdt et tett skjema. Først gjennom hele bryllupet, deretter kortesjen til Buckingham palace og så balkongopptredenen.

Foran en halv million tilskuere kysset paret på slottsbalkongen, til vill jubel fra de fremmøtte. Ifølge BBC var det rundt én million tilskuere langs ruten mellom Westminster Abbey og Buckingham Palace.

William og Kate virket smått brydd etter å ha kysset foran den store forsamlingen, og kanskje mest av alt dronningen.

VGTV: Se kysset!

FAR OG SØNN: Prins William og hans far, prins Charles (t.h), på vei til bryllupsmiddag. Kate Middleton delvis skjult bak William. Foto: Ap
FAR OG SØNN: Prins William og hans far, prins Charles (t.h), på vei til bryllupsmiddag. Kate Middleton delvis skjult bak William. Foto: Ap

På vei tilbake fra mottakelsen på slottet kjørte William selv sin brud til Clarence House, hvor de gjorde seg klare for festen.

I farens gamle Aston Martin, som for anledningen var pyntet av prins Harry og hans venner, vinket de nygifte til tilskuerne.

Lar ungdommen feste

Verken det norske kongeparet eller dronningen av England vil være tilstede på kveldens fest. Dronningen har meldt at hun ville la ungdommen overta etter sin egen mottakelse tidligere på dagen.

PS! Den siste hertugen av Cambridge døde i 1904.

LES FLERE SAKER PÅ RAMPELYS-FRONT

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys