Hovedinnhold

Fox News-anker med sjokkerende Robin Williams-kommentar

Nyhetsanker: Så feig!

<p>PÅ SKJERMEN: Fox News-ankeret Shepard Smith hadde ingen god dag på jobben tirsdag ettermiddag. Han har jobbet med TV-nyheter i nærmere 30 år.<br/></p>

PÅ SKJERMEN: Fox News-ankeret Shepard Smith hadde ingen god dag på jobben tirsdag ettermiddag. Han har jobbet med TV-nyheter i nærmere 30 år.

Foto: AP
Fox News-anker Shepard Smith (50) mente Robin Williams var feig da han tok sitt eget liv. Nå krever flere tusen at han må få sparken for kommentaren.

Denne saken handler om:

Det var under torsdagens spesialsending om Robin Williams på TV-kanalen Fox News at det sjokkerende ordvalget fant sted.

Kanalens rutinerte nyhetsanker Shepard Smith hadde akkurat fortalt om komikerens tre barn, og undret seg etterpå på hvorfor den populære komikeren ikke valgte å fortsette livet.

<p>MINNES: Komikeren og skuespilleren Robin Williams er blitt hedret av et samlet Hollywood etter at han døde mandag - 63 år gammel.<br/></p>

MINNES: Komikeren og skuespilleren Robin Williams er blitt hedret av et samlet Hollywood etter at han døde mandag - 63 år gammel.

Foto: PA PHOTOS

Williams ble funnet død i sitt hjem mandag kveld – norsk tid - og politiet har opplyst at dødsfallet skyldes selvmord.

– Det er vanskelig å forestille seg, er det ikke? Du kan elske disse tre små barna så mye. Se dem vokse opp, inspirere deg og fylle deg opp med så glede. Men likevel har du det så forferdelig på innsiden, og er så feig, at du velger å avslutte alt. Robin Williams gjorde det i dag, sa han til TV-seerne.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og flere henvendte seg til kanalen via sosiale medier for å få fortelle hva de mente om kommentaren.

Nettstedet SumOfUs har også skaffet nærmere 60.000 digitale underskrifter som krever at Smith må få sparken for uttalelsen om Williams' selvmord.

– Det er upassende for en Fox News-ansatt å lufte sine ufølsomme meninger. Det er støtende for Williams’ kjære – og til de mange millioner etterlatte som også mistet sine nærmeste til selvmord, skriver grunnleggeren av siden, Taren Stinebrickner-Kauffman.

Kanalen har ikke uttalt seg om de kommer til å avskjedige nyhetsankeret, men Smith sier til nettstedet Mediaite at han er veldig lei seg for kommentaren, som han mener kom feil ut til de mange TV-seerne.

– Jeg vil bare si unnskyld til alle som kanskje tror at jeg mente å kalle ham feig. Det angrer jeg på. Det kom bare ut av munnen min, og jeg er veldig lei meg for det. Og til dere som har sett det, og deres familier, så vil jeg si beklager, sier Smith.

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV