Hovedinnhold

Asbjørn Brekke utfordrer Ylvis

Eckbo lager humortalkshow med Asbjørn Brekke

TV-COMEBACK: Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke blir talkshowvert. Her i forbindelse med Asbjørn Brekkes klimakalender i 2008. Foto: Scanpix.
TV-COMEBACK: Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke blir talkshowvert. Her i forbindelse med Asbjørn Brekkes klimakalender i 2008. Foto: Scanpix.
NYDALEN / OSLO (VG Nett) Espen Eckbo-karakteren Asbjørn Brekke gir seg i kast med Skavlan, Senkveld-guttene og Ylvis i kampen om talkshowtronen.

Denne saken handler om:

Eckbo (39) har brukt karakteren i flere serier etter debuten med «Nissene på låven» i 2001 - senest i oppfølgeren «Nissene over skog og hei» i fjor.

Nå skal imidlertid Asbjørn Brekke inn i en helt ny rolle, som talkshowvert. Det ble presentert på TVNorges høstlansering onsdag. Brekke skal invitere kjente personer hjem i «stua si på Abildsø».

VGTV:  Se Ylvis lure tolker med tullenederlandsk 

- Vil overgå Ylvis og Skavlan

- Asbjørn Brekke har jo vært ensom og kontaktsøkende i årevis. Sånn sett vil han nok overgå både Ylvis, Senkveld-gutta og Fredrik Skavlan når det gjelder å være interessert i sine gjester, sier Eckbo i en pressemelding.

Ylvisåker-brødrene på sin side er klar for en ny sesong med «I kveld med Ylvis», og de to sier til VG at de nå har fått bedre tid til å lage programmene.

- Det blir det samme konseptet, selvfølgelig med nytt innhold. Vi har hatt mye bedre tid i år, så det er mye vi ikke hadde tid til å gjøre i fjor, som vi kan gjøre nå, sier Bård Ylvisåker.

- Og så slipper vi å jobbe med Calle, spøker Vegard, og viser til at Calle Hellevang-Larsen sluttet med duoen for å lage program med Raske Menn på TV 2.

Brødrene bekrefter at de har erstatteren klar, men vil ikke si noe om hvem som skal bidra på programmet.

- Vi kommer ikke engang til å si hvem det blir, vi skal holde det hemmelig hele sesongen, spøker de.

- Humorgull

Eckbo understreker at Brekkes talkshow skal invitere ekte gjester.

- Kjendiser som er interessert, bes melde seg, uttalte Eckbo på lanseringen.

Programsjef i TVNorge, Jarle Nakken, sier at de lenge har ønsket å samarbeide mer med Eckbo etter komikerens suksess med «Nissene på låven».

- Det meste Espen Eckbo tar i, blir til humorgull. Personlig synes jeg Asbjørn Brekke er blant Espens aller beste figurer. Vi ler av ham fordi han er så rar og elskelig, sier Nakken.

- Samtidig gjør hans ensomhet og sosiale klosssethet at humoren gjør litt vondt. Denne fine balansen er et kjennetegn på god humor som treffer deg, legger programsjefen til.

Eckbo vant komiprisen i kategorien beste type for Asbjørn Brekke i 2002.

Espen Eckbo hadde sitt gjennombrudd som komiker på slutten av 1990-tallet. I 2001 startet han produksjonsselskapet Seefood sammen med Kristian Ødegaard, og duoen har stått bak en rekke serier de siste årene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV