Hovedinnhold

Slik reagerte stjernene

Aldri før har verdensstjernene stått
 så samlet som 26. september i fjor. Artister og filmstjerner
 mobiliserte alt de kunne av krefter og innsatsvilje da de etter
 terrorangrepet arrangerte den direktesendte konserten America:
 A tribute To Heroes til inntekt for de pårørende.
 Mer enn 1, 3 milliarder kroner rant inn til fondet.
Aldri før har verdensstjernene stått så samlet som 26. september i fjor. Artister og filmstjerner mobiliserte alt de kunne av krefter og innsatsvilje da de etter terrorangrepet arrangerte den direktesendte konserten America: A tribute To Heroes til inntekt for de pårørende. Mer enn 1, 3 milliarder kroner rant inn til fondet.
(VG Nett) Terrorsjokket 11. september samlet et internasjonalt stjernelag. Les hvordan hver og en av dem mottok sjokknyheten.

Denne saken handler om:

Bruce Springsteen:
- Det ble en dag omgitt av naboer og slektninger hvor vi bare satt og engstet oss for hva som kom til skje.

Oprah Winfrey:
- Vi ber om at det fra askene etter World Trade Center, Pentagon og fra jordet i Pennsylvania vil vokse fram en ny ånd av skjønnhet og enhet i landet vårt.

Madonna (den første store stjernen som opptrådte på scenen i Los Angeles etter terrorangrepet):
- Jeg ønsker at alle ber en bønn for fred. Jeg ønsker at alle ber en bønn om at president Bush praktiserer beherskelse i sine beslutninger. Vld avler bare vold.

Mariah Carey (som fortsatt var sykmeldt etter et nervesammenbrudd da angrepene skjedde):
- Produsenten bak konserten ringte meg. Det er ingen tvil om at jeg vil komme og synge og forsøke å hjelpe. Jeg mener, det er ikke noe annet svar å gi. Selv om jeg ikke hadde vært stand til å stå på bena mine, ville jeg møtt opp og gjort mitt beste for å prøve synge.

Celine Dion (om følelsen å skulle opptre under A tribute To Heroes):
- Jeg var redd for at vi alle skulle dø. Selv om jeg er kanadier, opplevde jeg dette på samme måten som alle amerkanere. Det rørtehjertet mitt så sterkt. Jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte si ja til opptre under A Tribute To Heroes.

Carole King:
- Jeg er ikke bekymret. Alle sier at det kommer til å gå bra.

Bono (om sammenslutningen om A Tribute To Heroes:
- Det er ingenting i livet som er fritatt fra å bli omtalt i låttekster, særlig ikke noe så tragisk og katastrofalt som dette. Vår oppgave er å være kommentatorer på sidelinjen og prøve å sette en ramme rundt noe så enormt gripende.

Sheryl Crow:
- Jeg tror at folk virkelig var på utkikk etter en måte å få uttrykt følelsene sine, og å hylle mennesker. Jeg fikk en mulighet til å vise hvor høyt jeg elsker og respekterer disse menneskene som viste oss det beste av seg selv.

Five for Fightings John Ondrasik (som møtte opp for å fremføre låten «Superman» for redningsarbeiderne):
- Skjebnen grep virkelig tak i det nye albumet mitt og forandret låtene. Før skjønte jeg ikke hva sangene handlet om.

Stevie Nicks (om dagene før A tribute To Heroes:
- Det var vanskelig for meg. Aller helst ville jeg pakke bagasjen min og reise hjem til foreldrene mine i Phoenix. Jeg hadde en lang prat med moren min, og hun forklarte at under 2. verdenskrig var det folk som spilte for troppene. Hun forklarte at jeg måtte ta tak i sorgen jeg følte.

Jay Leno:
- I dagene og ukene før konserten vandret vi rundt, oppførte oss tåpelig og fortalte vitser. Noen mennesker vil forstå det, andre ikke sånn er det.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys