Hovedinnhold

Nå blir Persbrandt teaterdirektør

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Den svenske stjernen Mikael Persbrandt (48) hadde en dramatisk avgang ved Sveriges nasjonalscene, Dramaten, i 2007. Nå vender han tilbake til scenen - som teaterdirektør.

Denne saken handler om:

For nå blir den tidligere skandaliserte svenske stjerneskuespilleren Persbrandt teaterdirektør og deleier ved Maximteatern.

Den svenske skuespillerens alkoholmisbruk er hovedgrunnen til at han måtte slutte som skuespiller ved hovedstadsteateret Dramaten i 2007.

Avrusing

Den daværende Dramaten-sjefen Staffan Valdemar Holm skal på dette tidspunktet også ha tilbudt Mikael Persbrandt avrusningshjelp. Persbrandt selv skal ha vegret seg mot å la seg legge inn til avrusning. Teatersjefen skal deretter ha bedt skuespilleren om å si opp sin stilling ved hovedstadsteateret.

- Jeg har en lengsel tilbake til scenen, sier Persbrandt til Dagens Nyheter fem år senere.

Det er den nytiltråde teatersjefen Agneta Villman som spurte om han ville bli deleier i Maximteatern.

- Jo mer jeg holder på i den ganske flyktige delen av mitt yrke, desto mer har jag fått lengselen til røttene. Og røttene har alltid vært teaterscenen. Jeg savner kjernen i min jobb, selv om jeg er sikrere i min yrkesrolle enn noensinne tidligere, sier han til Dagens Nyheter.

Filmkarriere

Mikael Persbrandt har spilt med Ingmar Bergman på Dramaten og ble sist ett i et teaterstykke på Stockholms stadsteater 2009. Det var i «Mens vi venter på Godot».

Persbrandt er nå midt i innspillingen av Lasse Hallströms «Hypnotisøren». I år avsluttes også arbeidet med Peter Jacksons «The Hobbit» der Mikael spiller Beorn.

Etter skuespillerens storsatsning på kinofilmen har lengselen tilbake till teaterscenen vært stor.

- Det skal bli moro å leke teaterdirektør på deltid. Få en egen scene og kunne jobbe slik man gjorde før alt ble kronglete og tungrodd, før man ble kjent, sier Persbrandt til Dagens Nyheter.