Hovedinnhold

Nå kommer gratisspill til Xbox 360

Happy Wars kan lastes ned gratis når spillet kommer i september.
Happy Wars kan lastes ned gratis når spillet kommer i september.
«Happy Wars» og «Ascend: New Gods» blir de første gratistitlene.

Denne saken handler om:

Ifølge Gamespot (via Official Xbox Magazine) skal Microsoft nå dyppe lilletåa i gratisspillmarkedet på konsoll. Det kommende slossespillet Happy Wars skal bli det første spillet som kan lastes ned gratis via Xbox Live Arcade. Allerede i september skal spillet gjøres tilgjengelig.

Samtidig har det blitt kjent at Ascend: New Gods, et spill vi bare har fått små glimt av tidligere, også skal være gratis å spille. Dette skal etter planen komme i løpe av de neste månedene.

Slik det er nå er det kun de med Xbox Live Gull-medlemskap som kan ta del i den pengeløse moroa, så helt gratis er det nok likevel ikke. Grunnen til dette skal være at gratisspill som regel inneholder omfattende flerspillerelementer, og for å spille over nett på Xbox 360 kreves det at du er Gull-medlem.

Interessant nok kommer annonseringen bare én dag etter at Crytek-lederen Cevat Yerli uttalte at konsollgigantene må satse mer på gratisspill i fremtiden om de ikke ønsker å få det tøft. Crytek har tidligere i år fortalt at de kommer til å fokusere på gratisspill fremover.

Mulig å kjøpe innhold

Happy Wars
Happy Wars

Som vanlig er med gratisspill kommer det til å være mulig å kjøpe innhold i spillet, i dette tilfelle med Microsoft-poeng. Hva dette innebærer for disse to titlene vet vi ikke, men om vi ser på hva gratisspill som regel tilbyr av digitale goder kan vi gjette oss til ganske mye.

For eksempel er det veldig normalt å låse gjenstander bak et progresjonssystem a la Call of Duty: Modern Warfare. De som punger ut kan da snike litt i progresjonskøen og få gjenstandene tidlig. Andre mikrotransaksjoner i gratisspill inkluderer slikt som ekstra figurer, kostymer og erfaringspoengbonuser.

Microsofts argeste konsollkonkurrent, Sony, har allerede tatt steget inn i gratisspillmarkedet på PlayStation 3 med spillene DC Universe Online og Dust 514. Nintendo har derimot ikke kommet på banen helt enda.

Les også: Crytek vil kun satse på «free to play»
Les også: Du må ikke betale for Dota 2

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill