Hovedinnhold

Satser millioner på egen musikal

LONDON (VG) Kjell-Ole Haune (24) satset over en million kroner på å presentere sin egen musikal midt i Londons West End i går kveld. Først om flere måneder får vi vite om millionsatsingen gir resultater.
Var det et dristig eller dumdristig prosjekt? Vil musikalen «Tonight» noen gang bli presentert fra en scene?

Det inviterte publikumet, blant dem pengeinvestorer og teaterprodusenter, hyllet den uredde unge komponisten med stående applaus og trampeklapp etter den to og en halv time lange presentasjonskonserten på Peacock Theatre.

- Den største dagen i mitt unge liv. Det falt noen tårer underveis. Helt utrolig respons. Dette har jeg jobbet med i fem år, i perioder hele 20 timer i døgnet. Ikke rart jeg havnet to ganger på sykehus på grunn av overanstrengelse og utmattelse, sier en sliten, men utrolig lykkelig komponist og tekstforfatter.

Ni solister

Det er litt av en bragd Kjell-Ole Haune utførte. Dette er en av de største showcaser (presentasjonskonserter) som har vært gjort i London. På scenen var det hele 46 musikere, et kor på 30 og ni solister. Blant solistene var norske Vegar Leirvik Nesset, og i bandet Jan Olsen på bass og Leif-Magnus Lilleaas på gitar.

Med utrolig pågangsmot har han lånt og fått økonomisk støtte på over en million kroner til å presentere musikalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer