Hovedinnhold

Skambankt: «Eliksir»

Skambankt: «Eliksir»

(Dog Job/Tuba)

Denne saken handler om:

Skammelig.

Det går minst 13 på dusinet av band i den bredbente glampunk-genren Turboneger er spydspiss for i norsk sammenheng. Stilarten er relativt lett å ta fatt på, men krevende å mestre. Kaizers-gitarist Terje Vinterstø og hans medsammensvorne i Skambankt har så avgjort et stykke igjen før de kan sies å beherske den.

Spille-egenskapene er det lite å si på, noe tittelsporet understreker med massiv tyngde og et pulserende driv som gjør platens øvrige låtmessige ørkenvandring til noe av en gåte.

Bandets originalitet er dessuten et tveegget sverd, for vokalistens brautende vestlandsbrøl må i beste fall sies å være en smakssak. «Eliksir» høres ut som overivrig oppgulp fra et øvingslokale på folkehøyskolen, og sånt er det jo ikke vits i å kaste bort tid og penger på.

ANBEFALT KJØP: «Min eliksir»

THOMAS TALSETH

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Har du en mening om denne saken? Vi løfter ofte opp de beste kommentarene! Du må bruke ditt egentlige navn, vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansv. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk