Hovedinnhold

Dina: - Alltid drømt om å bli popstjerne

- For å være ærlig har jeg alltid drømt å bli popstjerne, sier Dina.
Nå albumdebuterer 18-åringen bak superhiten «Bli hos meg».

- Det kuleste jeg har opplevd, er å komme på førsteplass på VG-lista. Da jeg fikk den telefonen... det var så herlig! utbryter Dina, som i vår gjorde seg bemerket som den første tranceartisten med norske tekster.

Etter at «Bli hos meg» ble en av sommerens aller største hiter, med over 20 uker på singlelisten, har 18-åringen fra Nordstrand i Oslo virkelig fått en real forsmak på hva popstjernetilværelsen innebærer.

- Jeg hadde mye å gjøre før også, men nå er det noe hele tiden, intervjuer, TV-sendinger - og konserter, så klart, sier Dina, som egentlig heter Caroline Kongerud og går i tredje klasse på Lambertseter videregående skole i Oslo.

Klassisk

Dina har sunget klassisk siden syvårsalderen og tatt pianotimer i fem år. I tillegg har hun rukket å bli en av Norges beste tennisspillere i juniorklassen. Etter videregående er planen å studere jus. Men nå er det popmusikken hun først og fremst vil satse på.

- Når jeg først har fått denne muligheten, vil jeg så klart fullføre dette, sier den unge artisten.

Egen vri

I går leverte hun fra seg sitt aller første album - «Dina», en samling trancelåter med norske tekster.

- De fleste sangene er riktignok i trance- eller dancegenren, men det varierer veldig likevel. Noen låter har litt soulpreg, noen har vi krydret med gitareffekter. Dessuten bruker jeg forskjellige sangteknikker fra spor til spor. Jeg prøver å gjøre min egen vri på det hele, forklarer Dina.

Låtskriverhjelp har hun fått av blant andre Tommy LaVerdi og Richard Anderson og av produsentene Navid Gondal og Kurt Gaasø, men de fleste tekstene har hun skrevet selv.

- Det meste er tanker og erfaringer jeg har gjort om viktige temaer i livet - som kjærlighet og savn, men alt er ikke nødvendigvis selvopplevd, forteller Dina.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk