Hovedinnhold

«Møkkamann» til topps

TIL TOPPS PÅ VG-LISTA: Lars Erik Blokkhus er glad for bandet hans har nådd toppen av Norges største hitliste. Foto: Alf Øystein Støtvig
TIL TOPPS PÅ VG-LISTA: Lars Erik Blokkhus er glad for bandet hans har nådd toppen av Norges største hitliste. Foto: Alf Øystein Støtvig
LARVIK (VG) De stod for den største Spellemann-skandalen på årevis. Nå har Plumbo tatt hitlåten sin helt til toppen av VG-lista.

I torsdagens papirutgave av VG fortalte vestfoldkvartetten om tristessen de føler ved å få støtte av rasister etter «mokkamann»-spøken overfor Madcon.

Men det er ikke bare sorgen i Plumbo-leiren. For i kjølvannet av oppstusset kan de nå juble over å ha Norges mest solgte låt.

Her er ukens VG-lista 

Bismak

- Det er vi veldig glade for, sier vokalist Lars Erik Blokkhus til VG.

Bandet setter stor pris på at også musikken deres kommer i fokus, etter to harde uker med råkjør i media.

- Det er jo en liten bismak hvis det er Spellemann-saken vi skal huskes for. Men jeg tror vi skal klare å komponere musikk og få den frem i lyset. Det er det vi driver med, sier fløyte- og trekkspiller Glenn Hauger.

Landet rundt

Bassist Tommy Helstad minner om at det tross alt var en foranledning til at de var på Spellemannprisen, hvor nettopp «Møkkamann» ble stemt frem som årets hit for 2011 av folket.

- Førsteplassen på VG-lista er nok en følge av det, mener Helstad.

I løpet av fjoråret spilte Plumbo rundt 90 konserter over hele landet.

LES OGSÅ:  Plumbo-salgstall skyter i været 

Pop i barnehagen

- Overalt merket vi en sinnssyk respons på «Møkkamann». Også i barnehager, hvor vi har spilt en del. Jeg synes egentlig det er rart at den ikke ble en hit før, ler trommeslager Hasse Rønningen.

Lørdag kveld stiller bandet i andre delfinale i årets Melodi Grand Prix, med låten «Ola Nordmann». Den vil beholde sin opprinnelige tekst også dersom den skulle ende som årets norske bidrag til Eurovision.

- Jeg kommer aldri til å synge på engelsk. Den blir ikke oversatt, forsikrer vokalisten om.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys