Hovedinnhold

«Harry Potter»-stjerne på plass i Norge: - Dette blir hardt

IKKE HELT GALTVORT: Rupert Grint gjør seg klar for tøffe tak i den norske fjellheimen. Foto: Tore Kristiansen, VG.
IKKE HELT GALTVORT: Rupert Grint gjør seg klar for tøffe tak i den norske fjellheimen. Foto: Tore Kristiansen, VG.
(VG Nett) «Harry Potter»-stjernen Rupert Grint (22) skal de neste ukene spille i «Comrade» i den norske fjellheimen, fanget på en avsidesliggende hytte med fire andre menn.

VG følger

- Klimaet kan bli ekstremt. Jeg håper jeg får øvd meg på ski, det kan jeg jo trenge før rollen som «Eddie the Eagle», smiler Grint til VG Nett.

Senere i år spiller han rollen som den dumdristige engelske skihopperen. Men nå har Grint pakket for en real norsk fjelltur og rollen som rebelsk britisk soldat.

Sammen med regissøren Petter Næss og de andre skuespillerne var han i dag på Gardermoen for å snakke om «Comrade», som bygger på virkelige hendelser fra andre verdenskrig.

Bakgrunn:Potter-stjerne til norsk film

27. april 1940 ble et tysk fly skutt ned av et britisk fly på Grotli i Skjåk. Britene måtte også nødlande, og soldater fra begge nasjoner søkte ly i samme hytte.

Alle utendørsscenene spilles inn på Grotli, der dramaet skjedde.

- Blir det befriende å være en anonym ung mann avskåret fra alt som følger med stjernestatusen?

- Selv om jeg blir gjenkjent nå og da, er det faktisk ganske greit å håndtere. Men jeg gleder meg til hardt arbeid og hardt vær. Det blir fint å strekke vingene mine litt, sier Grint.

Filmen handler om fem menn som kjemper for å overleve i den brutale norske vinteren. Og som blir venner på tross av at de i prinsippet er fiender.

- Jeg valgte dette prosjektet fordi jeg elsket manuset. Det er en frisk historie der jeg får vist nye sider av meg selv. Forhåpentligvis blir jeg kjent med noen nye mennesker også, sier unggutten, bedre kjent som Ronny Wiltersen.

Blant de andre på laget er Stig Henrik Hoff, «Good Bye Lenin!»-skuespiller Florian Lukas og David Kross fra «The Reader».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer