Hovedinnhold

Barna vant kinohelgen

SLÅR ALLE: Knerten ligger fortsatt på kinotoppen, fire uker etter at filmen hadde premiere. Foto: Scanbox
SLÅR ALLE: Knerten ligger fortsatt på kinotoppen, fire uker etter at filmen hadde premiere. Foto: Scanbox
(VG Nett) Fem av ti filmer på besøkstoppen for kino er barnefilmer. To av dem er norske.

Denne saken handler om:

«Knerten», som er inne i sin fjerde uke på kino, troner fortsatt suverent på besøkstoppen i Norge.

Se hele kinotoppen her!

Hva synes DU om filmene på kino?Registrere deg og skriv din egen anmeldelse her!

Over 273 000 har sett filmen om Anne Cath Vestlys folkekjære trepinne til nå. Faktisk var det 8000 flere som så filmen denne helgen enn forrige. Grunnen er at kinoens festdag, Den Store Kinodagen, gikk av stabelen i helgen. Michael Jackson-filmen «This is it», som har fått utvidet visningstiden på kino, ligger fortsatt på andreplass og ble sett av over 28 000 i helgen.

Gjør som nesten 3000 andre: Bli tilhenger av Rampelys på Facebook!

Barnefilmer

Det er imidlertid ikke bare en trepinne som har trukket barn og foreldre til kinoene denne helgen. Fire av de andre filmene inne på topp ti er også barnefilmer: Klassikeren «A Christmas Carol» med Jim Carrey på tredjeplass, Se opp! på fjerdeplass, norske «Bestevenner» på femte og «Istid 3: Dinosaurene kommer» på tiende.

Sistnevnte er en virkelig «stayer» på kinotoppen, med utrolige 19 uker og over 850 000 små og store innenfor dørene.

Thrilleren «Law Abiding Citizen», med Gerard Butler som var på oslobesøk forrige uke, havner på syvendeplass i sin første uke. Filmen er imidlertid sendt ut i langt færre kopier enn de andre på topplisten, 25 til sammen.

I USA er det A «Christmas Carol» som vinner helgen. Den topper foran «Precious», med blant andre Mariah Carey og Lenny Kravitz på rollelisten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film