Hovedinnhold

Anette Sagen hopper til filmen

KARRIEREHOPP: Skihopper Anette Sagen har tidligere spilt i en reklamefilm for MOT. Nå debuterer hun som filmskuespiller i Bent Hamers kommende komedie «O' Horten». Foto: Jan Petter Lynau
KARRIEREHOPP: Skihopper Anette Sagen har tidligere spilt i en reklamefilm for MOT. Nå debuterer hun som filmskuespiller i Bent Hamers kommende komedie «O' Horten». Foto: Jan Petter Lynau
Anette Sagen (22) debuterer som filmskuespiller i Bent Hamers kommende film «O' Horten», men hun legger ikke hoppskiene på hylla av den grunn.

Denne saken handler om:

I «O' Horten», som har planlagt premiere 2. juledag, spiller idrettskjendisen moren til hovedrolleinnehaver Bård Owe (70) - riktignok i en ung utgave.

I likhet med regissør Bent Hamers egen mor, var nemlig også moren til filmens hovedperson, Odd Horten, skihopper på sine yngre dager. Så rollen kunne knapt vært mer skreddersydd.

- Hvordan jeg fikk rollen, er en ganske morsom historie, forteller Sagen da VG besøker filmsettet ved Holmenkollbakken.

- En venninne og jeg var på Skimuseet her på Holmenkollen i høst en gang, og helt tilfeldig kom vi i snakk med noen folk som sa de planla å spille inn en film herfra. Plutselig sa han, som da viste seg å være Bent Hamer, at han hadde planer om å spørre Anette Sagen om å være med. Så der var han jammen heldig, sier hoppstjernen, som tydeligvis ikke er like lett å kjenne igjen uten hopputstyr.

Et drømmesyn

I filmen er hun iført en mørkeblå hoppdrakt fra 1950-tallet. Ifølge hovedrolleinnehaver Bård Owe skal Sagen forestille et drømmesyn som han følger etter opp Holmenkollbakken i en av filmens sluttscener.

- Hoppet representerer et signal om at man må ta sats, skape et helt nytt liv og gjøre noe du ikke har gjort før, sier Owe.

I «O Horten» spiller han en aldrende mann som ikke helt klarer å finne seg til rette med pensjonisttilværelsen.

Owe tror mye av regissør Bent Hamers motivasjon for filmen har med morens tidligere innsats i hoppbakken å gjøre.

- Jeg tror han har en enorm beundring for mennesker som har så mye mot, sier skuespilleren, som akkurat nå er å se i Hilde Heiers komedie «Andre omgang».

Ifølge Hamer selv er hans skihoppende mor bare en av beveggrunnene for å lage filmen.

- Dette er jo bare en liten del av filmen. Men kanskje moren min hoppet med meg i magen og landet på kulen. Og at det er derfor jeg har blitt slik jeg har blitt, spøker regissøren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film