Hovedinnhold

- Legaliser hasj!

HAUGESUND (VG) - Narkomane er i prinsippet fullstendig uten rettssikkerhet. Det er ikke noen krig mot narkotika i Norge - det er en krig mot de narkomane! Sier Trond Kvist med kraftig intensitet.
Mannen som lagde «Boomerang», filmen om politivoldssaken i Bergen, går nå ut med et flammende forsvar for narkomanes rett til å behandles med respekt. Det gjør han ved å vise dagliglivet til flere virkelig tunge rusmisbrukere i dokumentaren «Junkies».

Støtes ut

- Vi kriminaliserer brukerne. Det er de som er aller lavest som plages. Hele samfunnet støter dem ut. Jeg vil vise at de er mennesker, intelligente, skarpe, morsomme folk som bruker mesteparten av tiden på å skaffe seg penger til dop, sier Kvist.

- Jeg er for en fullstendig legalisering av hasj og cannabisstoffer, buldrer Kvist.

- Det vil gjøre brukerne mindre kriminelle. Jeg tror ikke det vil føre til at enda flere blir narkomane. I samfunnet vil det alltid være utskudd, og det er de som søker seg til de heavy miljøene.

I noen år har han nå levd med en ganske barsk virkelighet rundt seg, først gjennom «Boomerang», og nå «Junkies».

- Hva gjenstår det nå å ta fatt på?

- Jeg har lyst til å lage en dokumentarfilm om innvandrere, om hvordan de har det i Norge.

Godkjent

Med seg til filmfestivalen har han noen av de narkomane i filmen. Og de likte tydeligvis resultatet.

- Det er jeg glad for. Hvis de ikke hadde likt filmen, så hadde jeg følt meg som en sviker, sier Trond Kvist.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film