Hovedinnhold

«Harry Potter»-stjerne til Norge fredag

KOMMER TIL NORGE: Rupert Grint skal spille en av hovedrollene i «Comrade» Foto: Pa Photos
KOMMER TIL NORGE: Rupert Grint skal spille en av hovedrollene i «Comrade» Foto: Pa Photos
(VG Nett) Selveste Ronny Wiltersen alias Rupert Grint () kommer til Norge for å lansere sitt nye norske filmprosjekt.

«Comrade» heter filmen som regisseres av Petter Næss («Elling», «Tatt av kvinnen»). Den handler om engelske og tyske piloter som under 2. verdenskrig skyter hverandre ned, og må kjempe for å overleve den norske vinteren.

Rupert Grint har siden 2001 blitt voksen på settet til «Harry Potter»-filmene. Han spiller en av hovedrollene i den norske filmen, i rollen som Private Robin Southey Smith.

Flere filmnyheter her!

Ufordragelig type

Karakteren beskrives som en «wise guy» fra Liverpools gater som på utsiden fremstår som en ufordragelig type - altså noe ganske annet enn hva filmfansen kjenner han som fra «Harry Potter».

Grint kommer til Forsvarets flysamling på Gardermoen. Grint er også aktuell til hovedrollen som skihopperen Eddie the Eagle i filmen om hans liv, men først skal han altså til Norge og jobbe med Petter Næss.

- Det finnes mange talentfulle unge skuespillere, men Rupert Grint er veldig riktig for rollen. Jeg kan si såpass som at han skal spille en ung, opprørsk og rødhåret rebell, uttalte han til VG Nett for et par uker siden da det ble kjent at Grint fikk rollen.

Dit kommer også alle de andre viktigste rollene i filmen, tyske Florian Lukas («Goodbye Lenin») og David Cross («The Reader»), britiske Lachlan Nieboer (fra TV-serien «Torchwood»), og norske Stig Henrik Hoff, som i filmen spiller den tyske navigatoren Karl-Heinz Strunk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Øyvind Solstad

Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse.
Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.
Les mer om vår moderering

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Vis kommentarer