Hovedinnhold

Flere hundre savnet etter tornadoherjinger i USA:

Tornadorammet: - Vi trakk en madrass over oss og ba

Flere barn blant de savnede og skadede

MISTET ALT: Naboer hjelper til med å samle gjenstander fra huset til Scott og M'Lynn McCann, som ble knust da tornadoen raste gjennom El Reno i Oklahoma tirsdag. Foto: The Oklahoman/AP
MISTET ALT: Naboer hjelper til med å samle gjenstander fra huset til Scott og M'Lynn McCann, som ble knust da tornadoen raste gjennom El Reno i Oklahoma tirsdag. Foto: The Oklahoman/AP
Den amerikanske delstaten Oklahoma ble tirsdag rammet av flere tornadoer, som kostet minst fem mennesker livet.

Denne saken handler om:

Tips oss

Redningsmannskaper leter fortsatt etter overlevende i ruinene av byen Joplin i nabodelstaten Missouri, som søndag ble rammet av en av de kraftigste tornadoene som noensinne har vært målt i USA.

HAR DU OPPLEVD TORNADOENE? KONTAKT VG NETT HER! 

Minst 122 mennesker er bekreftet omkommet i Joplin. Minst 1500 personer skal ifølge The New York Times fortsatt være savnet.

Mange skadet

Tirsdagens tornadoer i Oklahoma var noe svakere, men forårsaket likevel store skader utenfor Oklahoma City.

Minst fem mennesker er bekreftet omkommet, melder lokalavisen NewsOK.com.

Piedmont-innbygger Diane Smith sier til NewsOK at familien gjemte seg for tornadoen inne i sitt eget hus og håpet på det beste.

- Tok en madrass og ba

- Det er ekstremt støyende. Vi gikk på badet og trakk en madrass over oss og ba. Min sønn er i live og min hund er i live. Så man må være takknemlig for det, sier Diane Smith.

Flere barn er skadet og savnet i de tornadorammede områdene.

- Tre barn er kritisk skadet i Piedmont, og disse er fraktet til sykehus. En fire år gammel gutt er også savnet, sier talskvinne Lara O'Leary ved alarmsentralen i Oklahoma til NewsOK.

Over 60 skadet

Minst 60 personer er også skadet som følge av tornadoenes herjinger.

- Vi har mange gasslekkasjer og dusinvis av skadde. Folk ble blåst av motorveien, forteller sheriff Randall Edwards.

- Hittil er Oklahoma City spart, men natten er fortsatt ung. Områdene rundt oss er hardt rammet, og alle vårer ressurser settes nå på prøve, sier byens borgermester Mick Cornet.

Lover hjelp

Joplin frykter også nye tornadoer. 2.000 hus ble fullstendig rasert sist helg, mens opptil 10.000 andre hus fikk skader. Prislappen etter søndagens uvær er anslått til mellom 1 og 3 milliarder kroner.

President Barack Obama vil besøke katastrofeområdet kommende helg og har lovet all mulig bistand i arbeidet med å gjenoppbygge området.

- Alt vi kan gjøre, er å la dem få vite at alle i USA har dyp medfølelse, og at vi kommer til å gjøre absolutt alt for at de skal komme på fote igjen, sa Obama tirsdag.

VG Nett/NTB

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks