Hovedinnhold

9-åring sprang seg til døde - bestemor arrestert for drap

SIKTET: Jessica Mae Hardin (27) og bestemor Joyce Hardin Garrard (46) skal ha tvunget å år gamle Savannaha til å springe til hun kollapset. Foto: Ap Photo
SIKTET: Jessica Mae Hardin (27) og bestemor Joyce Hardin Garrard (46) skal ha tvunget å år gamle Savannaha til å springe til hun kollapset. Foto: Ap Photo
(VG Nett) Savannah (9) ble tvunget til å springe rundt huset i timesvis, fordi hun hadde stjålet en sjokolade.

Denne saken handler om:

USA ble denne uken rystet av en tragisk barnemishandlingssak. 9 år gamle Savannah Hardin døde, etter å ha blitt tvunget til å springe rundt og rundt huset hele dagen.

På onsdag ble Jessica Mae Hardin (27) og bestemor Joyce Hardin Garrard (46) pågrepet og siktet for drap.

- Dette var helt unødvendig. En ganske så uskyldig handling fra et barn, endte med et maraton som varte til det kollapset, sa politiadvokaten i Etowah County, Jimmie Harp, under en pressekonferanse om pågripelsen.

Naboen Roger Simpson har fortalt lokalpressen i delstaten Alabama at han på fredag så en lite jente som sprang rundt og rundt et hus, men at han ikke tenkte nøyere over det. Politiet mener mannen var vitne til et drap.

Timer senere kollapset Savannah i bakgården, og fikk flere kraftige anfall. De første redningsarbeiderne på stedet har forklart at noe virket rart med bestemorens oppførsel.

Savannah ble raskt fraktet til sykehuset, men var så dehydrert

DREPT: Savannah Hardin sprang seg ihjel. Politiet mener hun ble tvunget, og omtaler hendelsen som drap. Foto: Ap Photo.
DREPT: Savannah Hardin sprang seg ihjel. Politiet mener hun ble tvunget, og omtaler hendelsen som drap. Foto: Ap Photo.

og utslitt at legene ikke klarte å redde livet hennes. På mandag døde hun.

- Det er ekstra trist når familie og venner sørger på grunn av noe som burde vært unngått, sier områdets sheriff, Todd Entrekin.

- Stjal en sjokolade

Det over tre timer lange maratonet skal ha vært straffen for at 9-åringen tok en sjokoladeplate av bestemoren. Hun skal senere ha forklart at barnebarnet løy om at hun hadde tatt den, og innrømmet at hun straffet henne for det.

Politiet opplyser at de så langt ikke vet om Savannah ble tvunget til å springe med fysisk makt, eller om hun bare ble truet. De mener at de uansett har tilstrekkelig med beviser til å tiltale både stemoren og bestemoren for drap.

Begge sitter nå varetektsfengslet. Kausjonen deres er satt til rundt tre millioner kroner.

Savannah gikk i tredjeklasse ved Carlisle Elementary School, der medelever og lærere nå er i dyp sorg, og får hjelp av et kriseteam.

- Dette er en tragisk, hjerteknusende og uendelig trist situasjon. Vi har aldri opplevd noe lignende her, sier rektor Alan Cosby til tv-kanalen Msnbc.

Pulten til 9-åringen har blitt satt opp som et midlertidig minnesmerke på skolen, der folk kan legge ned blomster og sørge i fred.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks